Quantcast

Paaiškėjo, kas diriguos Kauno sveikatos politikai

Pirmadienį paaiškėjo, kad konkursą Kauno miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėjo arba savivaldybės gydytojo pareigoms užimti laimėjo skandalingai pagarsėjusi Asta Garmienė, anksčiau vadovavusi Kauno visuomenės sveikatos biurui.

„Kauno diena“ praėjusią savaitę rašė apie tai, kad auditoriams užfiksavus pažeidimus Visuomenės sveikatos biure, o įstaigos direktorei A.Garmienei ėmus konfliktuoti su darbuotojais dėl netinkamai panaudotų lėšų grąžinimo į įstaigos biudžetą, galiausiai įstaigos vadovė tiesiog išėjo iš darbo. Jos pavaldiniai metė akmenį į direktorės daržą ir dėl esą labai įtemptos psichologinės atmosferos darbe. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas taip ir nesugebėjo paaiškinti, ar įstaigai padaryta žala buvo atlyginta. Nepaisant to, A.Garmienės reputacija niekam neužkliuvo jai sumanius daryti karjerą savivaldybėje ir užimti Sveikatos skyriaus vedėjo arba savivaldybės gydytojo kėdę.

S.Šliažas vadovavo ir konkurso komisijai. Pasiteiravus, ar A.Garmienės reputacija neužkliuvo, S.Šliažas nuo atsakymo išsisuko: „Pateikėme užklausą Specialiųjų tyrimų tarnybai. Pažyma turėtų būti per 20 darbo dienų“, – paaiškino administracijos atstovas. 

Kyla klausimas, ar konkurso reikalavimai nebuvo pritaikyti jo laimėtojai, mat vienas iš specialiųjų reikalavimų pabrėžia, kad pretendentas turi turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą biomedicinos mokslų studijų srities medicinos ar visuomenės sveikatos, slaugos, odontologijos, reabilitacijos krypties išsilavinimą. Konkursą laimėjusi A.Garmienė kaip tik yra baigusi biomedicinos studijas.

Be A.Garmienės į šias pareigas pretendavo dar trys kandidatai. Tai konkurse antroji likusi medikė, buvusi ilgametė Kauno klinikinės ligoninės (buvusi Kauno 2-oji klinikinė ligoninė) direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė. Trečioje vietoje liko Jonavos rajono savivaldybėje Aplinkos ir sveikatos skyriaus vyriausiąja specialiste (gydytoja) dirbanti Milda Labašauskaitė, o ketvirtas – Vilniaus teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Alfredas Čiučiulka.

Dar praėjusią savaitę savivaldybėje sklandė kalbos, kad konkursą turi laimėti buvusi Visuomenės sveikatos biuro direktorė A.Garmienė.

Jeigu konkurso neapskųs kiti pretendentai, o laimėtojos tinkamumą patvirtins ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, naujajai Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjai priklausys 773 eurų mėnesinis darbo užmokestis atskaičius mokesčius. Tai alga be jokių priedų.

Pasak konkurso komisijai vadovavusio S.Šliažo, kol kas nei vienas iš konkurso dalyvių pretenzijų dėl rezultatų neišreiškė. 

Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjo (savivaldybės gydytojo) pareigybės paskirtis – planuoti, organizuoti ir kontroliuoti skyriaus veiklą, įgyvendinti Kauno miesto savivaldybės teritorijoje valstybės sveikatos politiką, rengti ir koordinuoti sveikatos programas, Valstybinę triukšmo prevencijos veiksmų programą ir organizuoti visuomenės sveikatos priežiūrą.

Skyriaus vedėjas (savivaldybės gydytojas) yra tiesiogiai pavaldus savivaldybės administracijos direktoriui.

Sveikatos apsaugos skyriaus arba savivaldybės gydytojo vieta liko laisva birželį, kai pradėjus dirbti naujos kadencijos miesto valdžiai savivaldybę paliko iki tol skyriui vadovavęs partijos "Tvarka ir teisingumas" deleguotas Donatas Senikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Labai gaila, kad ir pasikeitus valdžiai, valdymo metodai išlieka tie patys. Kas nemuilintas lenda, tam ir duodama. Jau visi prisidirbę socdemai sugužėjo į savivaldybę arba jos valdomas įmones, toliau afiorų daryti.

vytas

vytas portretas
reikia paviesint pavardes tu kurie atrinkinejo ir bus viskas aisku kas prie ko

to Cha

to Cha portretas
tai cia turbut tas "pasiskatines" save darbuotojas su dar keliom moterelem ir "drabstosi purvais"?????, galima is to pirmo "su tendencija" straipsnio suprasti kas kalbejo su zurnaliste ir dave savo komentarus straipsniui
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių