Quantcast

Oponentai mero darbų nemato

"Nėra ambicingų planų Kaunui, tik trypčiojama vietoje. Vienas konkretus darbas – keturios paplūdimio tinklinio aikštelės Nemuno saloje, o daugiau nematau jokių naujovių", – vakar pareiškė buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

"Nėra ambicingų planų Kaunui, tik trypčiojama vietoje. Vienas konkretus darbas – keturios paplūdimio tinklinio aikštelės Nemuno saloje, o daugiau nematau jokių naujovių", – vakar pareiškė buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Darbus skaičiavo laive

Suskaičiavę, kad naujoji miesto valdžia su meru Visvaldu Matijošaičiu priešaky dirba 111 dienų, po rinkimų mažuma pasiskelbę Kauno konservatorių frakcijos nariai nusprendė valdančiųjų darbus įvertinti ant vandens – spaudos konferenciją surengė laive.

"Trūksta strateginio požiūrio į miesto reikalus. Tai mes akivaizdžiai matome. Žvelgiama tik į artimiausią savaitę ar mėnesį, bet per savaitę ar mėnesį darbų nepadarysi", – žėrė kritiką miesto valdžiai A.Kupčinskas. Jis linkėjo valdantiesiems turėti daugiau ambicijų. "Jeigu jų nebus ir tenkinsimės tik paplūdimio tinklinio aikštelėmis, miestas kaip ir prieš keletą metų gali nugrimzti", – dėstė buvęs Kauno vadovas.

"Dabartinė valdžia mėgaujasi absoliučia valdžia ir nežinau, ar tai praeis", – antrino konservatorius Jonas Koryzna. Jis priminė "Vieningo Kauno" lyderio V.Matijošaičio, tuomet dar tik kandidato į Kauno merus, raginimą dirbti išvien, kad taryboje nebūtų pozicijos ir opozicijos. "Pamačiau, kad žodžiai skiriasi nuo darbų. Lauksiu tos šventės, kai per tarybos posėdį bus jei ne priimtas, tai bent rimtai apsvarstytas vienas mūsų pasiūlymas. Kol kas visi mūsų pasiūlymai atmetami", – kalbėjo J.Koryzna.

Kritikos lavina

Konservatoriai dar kartą pasinaudojo proga sukritikuoti valdančiųjų priimtą sprendimą gerokai sutrumpinti klausimams ir pasisakymams skirtą laiką per tarybos posėdžius. "Kaunas žengė Rytų link, apribodamas galimybę pasisakyti. Diskutuojant gimdavo tiesa, ir tai buvo demokratijos pagrindas", – įsitikinęs A.Kupčinskas.

Miesto valdžiai kliuvo ir dėl to, kad Raudondvario pl. bus tik remontuojamas, bet ne rekonstruojamas. "Kauno diena" rašė, kad šio projekto vertė – apie 35 mln. eurų, tačiau, pasikeitus miesto valdžiai, paaiškėjo, kad tam nebuvo pasirūpinta finansavimu. Tai nesutrukdė konservatoriams vakar pažerti kritikos oponentams.

"Remix" technologija Raudondvario pl. – per didelė kaina ir ir per didelė prabanga trejiems metams, nes ekspertai sako, kad laikys trejus metus. Prieš Seimo rinkimus rinkėjai bus patenkinti, bet kaip bus toliau – neaišku", – pareiškė Gediminas Žukauskas.

Jo kolegė Gintarė Skaistė suabejojo naujos valdžios pradėta savivaldybės administracijos pertvarka.

"Deklaruojamas skaidrumas akcentuojant, kad visur dirbo per daug konservatorių. Vietoje atleistų mūsų žmonių vietų atsiranda susitepusiems socialdemokratams. "Kauno autobusuose" įdarbintas Valys Venslovas, "Kauno švaroje" – Steponas Vaičikauskas", – vardijo G.Skaistė.

Nesistengė dėl titulų?

Konservatoriai piktinosi ir dėl to, kad Kaunas esą prarado galimybę artimiausius kelerius metus pelnyti Lietuvos kultūros sostinės titulą.

"Norėjosi, kad valstybės šimtmetis vyktų Kaune. Nors valdantieji kalba daug dėmesio skiriantys kultūrai, 2018-aisiais Lietuvos kultūros sostinė bus Marijampolė", – kalbėjo tarybos narė G.Skaistė.

"Matau neveiklumą, jeigu Lietuvos kultūros sostinės vardą 2019 m. pralošėme Rokiškiui", – pareiškė G.Žukauskas.

G.Skaistė užsiminė besitikinti, kad miesto valdžiai nepritrūks lobizmo, siekiant Europos kultūros sostinės vardo 2022 m.

Tęstinumas džiugina

Kviesdami į konferenciją mažumoje dirbantys konservatoriai pabrėžė, kad kalbės apie dabartinės valdžios nesodinto sodo derliaus nuėmimą. Iš tiesų, ne kartą buvo priminta, kad valdantieji kol kas važiuoja ant prieš tai vadovavusių konservatorių padėtų pamatų, bet atrodo, kad darbų tęstinumas dabartinę mažumą džiugina.

Konservatoriai sakė laukiantys, ar naujoji valdžia išpildys pažadą ir laiku užbaigs Panemunės tilto statybas, taip pat stebi, kaip bus elgiamasi su prieš rinkimus A.Kupčinsko reklamuotu projektu – Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmais.

"Darbai vyksta ant tų pačių vėžių, kaip ir planavome. Negali tik kritikuoti. Juk žmonės tik pradeda dirbti", – bene nuosaikiausiai laikėsi G.Žukauskas.


Komentaras

Povilas Mačiulis, vicemeras

Konservatoriai turėjo 8 metus, per kuriuos galėjo parodyti, kaip jie sugeba tvarkyti miesto reikalus. Į kokią situaciją jie įstūmė Kauną, matome mes visi.

Mes kviečiame Andriaus Kupčinsko vadovaujamą frakciją dirbti bendroje komandoje, tačiau jie nusiteikę tik politikuoti, nenori konstruktyvaus dialogo. Galima tik spėti, kad norą politikuoti inspiruoja artėjantys Seimo rinkimai. Kauniečiai jau pavargo per buvusio mero dešimtmetį, kuomet girdėjo tik tuščiažodžiavimą.

Pagrindinis mūsų komandos tikslas per pirmąsias 100 dienų buvo suvaldyti iš Kauno tekančias pinigų upes, sustabdyti besaikį išlaidavimą. Kaip pavyzdį galiu pateikti A. Kupčinsko vadovavimo laikotarpiu augusį biurokratinį aparatą, kurį mes mažiname 20 proc. Tai per metus leis sutaupyti daugiau nei 2 mln. eurų. Sutaupytas lėšas skirsime infrastruktūriniams projektams, kuriuos pristatysime artimiausiu metu.

Tikrai nepritariame konservatorių siūlymams švaistyti kauniečių pinigus. Pavyzdžiui, konservatoriai siūlė Laisvės al. įrengti konkės bėgius, kurie visoje gatvėje kainuotų daugiau nei milijoną eurų. Jie taip pat siūlė Raudondvario plentą atnaujinti už 35 mln. eurų, o mes tai dar šią vasarą padarysime už 2 mln. eurų



NAUJAUSI KOMENTARAI

karalius

karalius portretas
kad radikalių pokyciu nebus matau iš to, kad issaugotas didžiausias korupcijos širšalynas su Valatkevičium ir Nistelyte priešakį. o gal naujiesiems reikia specu pasimokyti kaip regsti machinacijas ???

karaliunas

karaliunas portretas
jau vien tai, kad išsaugotas didžiausias korupcijos lizdas savivaldybėje architekturos skyrius su Valatkevičiumi ir Nistelyte, sako - kad pokyciu nelaukite. o gal naujai valdziai naudinga tureti macinatoriu/speca ?????

kauniete

kauniete portretas
Bet komentatoriai (ne visi) nusišneka...gal Kaune nenuveikta jokių darbų??? Pilnatis ryški:DDDDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių