Quantcast

Operos solistas L. Mikalauskas atsisakė Kauno miesto tarybos nario mandato

Beveik visą kadenciją Kauno miesto taryboje dirbęs partijai nepriklausantis, tačiau ligi šiol Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovu buvęs operos solistas Liudas Mikalauskas atsisakė Tarybos nario mandato.

Paaiškinimas labai paprastas – su šeima L. Mikalauskas persikėlė gyventi į Kazlų Rūdos savivaldybę, kur prieš keletą metų pasistatė namą. Deklaravęs naują gyvenamąją vietą minėtoje savivaldybėje, jis kandidatuos 2019-ųjų kovo pradžioje savivaldos rinkimuose jau kaip neseniai susikūrusio ir ką tik Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) užsiregistravusio visuomeninio komiteto „Jaunoji Sūduva“ narys.

„Dabar man tenka labai daug važinėti po Lietuvą. Dažniau dainuoju Vilniuje, Operos ir baleto teatre, nei Kauno muzikiniame, koncertuoju įvairiuose šalies rajonuose. Taip, įstatymas neriboja, – kiekvienas pilietis dirbti gali visoje Lietuvos teritorijoje, bet būti renkamam į savivaldą leidžiama tik tam, kas tam tikrą mėnesių skaičių deklaravęs savo gyvenamąją vietą konkrečioje savivaldybėje. Kai pasistatėme namą, jis mums tarnavo labiau kaip poilsiavietė. Tačiau dabar apsisprendėme, kad gyventi arčiau miško, gamtos – kur kas maloniau bei sveikiau bus mūsų mažiems vaikučiams, kurių turime du, ir mums patiems“, – telefonu naujienų agentūrai Eltai sakė L. Mikalauskas.

Kas jį pakeis Kauno miesto taryboje, dar nežinoma.

„VRK yra priėmusi sprendimą tik dėl Liudo Mikalausko, o dėl naujo mūsų frakcijos nario sprendimo kol kas nėra. Gal dokumentai ne visi komisijai paduoti, gal posėdis tuo klausimu dar neįvyko, – informacijos neturime, – trečiadienį Eltai paaiškino 13 narių Kauno miesto taryboje turinčios ir opozicijoje veikiančios antros pagal dydį frakcijos – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų – seniūnė Edita Gudišauskienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gg

gg portretas
Man labai gaila ,kad Kauno taryboje nebus puikaus ,talentingo, jauno žmogaus. Bet tai Liudo teisė pasirinkti kur gyventi, juk viskas yra arti, Lietuva maža. Sėkmės, tik iš žemaičio nevirskit suvalkiečiu.

Liudas Mikalauskas

Liudas Mikalauskas portretas
Sveiki, labai retai skaitau komentarus, o dar rečiau pats juos rašau, tad nepykit jei būsiu ne “žanre”. Labai nesmagu prieš savivaldos rinkimus girdėti tokius žodžius: “braunasi prie lovio”, “prisiplakti prie chebrytes” ir t. t. Aš viliuosi, kad visi supranta, jog darbas miesto taryboje, skirtingai nuo darbo seime ar vyriausybėje, yra visuomeniška neapmokama veikla. Kompensuojamos tik pagrindinėje darbovietėje praleistos darbo valandos ir šiokios tokios kanceliarinės išlaidos. Daugelyje savivaldybių tai keliasdešimt eurų siekianti kompensacija per mėnesį. Jei traksuosim, kad pilietis eina į savivaldą sau naudos, tai jis, mano manymu, visų pirma ne tarybos narys, o vagis. Pakalbėkim apie visuomeniškus žmonės, kurie nori būti pilietiški ir dalyvaus šiuose rinkimuose, ar tikrai jie verti bus visų užgauliojimų, kurie dabar pilte pasipils? Jei lietuvio pilietiškumas baigiasi tik atėjimu balsuoti rinkimuose, tai čia joks pilietiškumas.

Liudas Mikalauskas

Liudas Mikalauskas portretas
Pilietiškumas yra tada, kada mes aukojam dalį savo laiko visuomeninei veiklas, vieni tai daro per rajonų tarybas, kiti per įvairias nevyriausybines organizacijas, savanoryste socialiniuose projektuose, vietos bendruomenėse, bažnyčioje, karite ir taip toliau. Kada paskutinį kartą savanoriavai? Jei bent kiek laiko pradedi skirti ne tik sau, bet ir kitam, visai kitaip pradedi žiūrėti ne tik į bendruomeniškumą, bet ir politiką. Pats priklausau kelioms nevyriausybinėms organizacijoms, nes noriu būti naudingas pilietis savo šaliai, prisidėti prie jos kūrimo. Ar tikrai tie žmonės (kurie laiko save sąžiningais žmonėmis) verti klišinių užgauliojimų dėl savo buvimo bendruomeniškais? Pabandykit ir jūs užsirašyti savanoriais kokioje nors savo rajono bendruomenėje, ne tik užsirašyti, bet ir būti aktyviais nariais, negalvoti tik apie tai, kad kažkas kitas sukurs tau Lietuvą, prisidėk ir tu prie jos kūrimo. Tada manau tikrai nekils ranka kritikuoti tų, kurie visgi stengiasi kažką daryti. Be pykčio :)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių