Quantcast

Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimai: paskubėkite, balsavimas baigiasi šiandien!

Kasmečiai, jau šeštieji, Nuoširdžiausio Kauno gydytojo rinkimai, kuriuos "Kauno diena" organizuoja kartu su Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialu, artėja prie iškilmingo finalo.

Dieną ir naktį

Baigiasi ir antrasis rinkimų turas, kai Nuoširdžiausias gydytojas renkamas iš dešimtuko. Rezultatus paskelbsime ketvirtadienį, balandžio 27-ąją. Tą dieną Vytauto Didžiojo universiteto salėje vyks iškilminga Medicinos darbuotojų dienos šventė.

Ji vyks vakare, nors dar labai daug gydytojų darbo dienos nebus baigę. Gydytojai, skirtingai nei kitų profesijų žmonės, dirba visą parą, jei popietinėje pamainoje – tai iki vėlaus vakaro. Dirba poilsio ir švenčių dienomis, nes mes galime susirgti bet kada, ir tuomet skubame pas gydytojus, nelaukdami, kol išauš. Jei mums reikia gydymo ligoninėje, joje niekuomet neliekame vieni, čia niekada negęsta šviesos ir neužrakinami gydytojų kabinetai.

Tokiu ritmu dirba ir kai kurie medikai, "Kauno dienos" skaitytojų išrinkti į Nuoširdžiausių gydytojų dešimtuką: Respublikinės Kauno ligoninės Chirurgijos klinikos Bendrosios ir abdominalinės chirurgijos skyriaus vedėjas, gydytojas chirurgas Olegas Karumnas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas. Sakysite, jie nebedirba naktimis? Deja, vadovai tikrai dirba visą parą, nes jie atsakingi ir už kiekvieną ligonį, ir už kiekvieną darbuotoją.

Tai supranta jų pacientai. Kaunietė Vilma Pehlivan rašo: "Gydytojas O.Karumnas – labai atsidavęs savo darbui chirurgas. Pirmas ateina į ligoninę, rūpinasi pacientais iki vėlumos. Atsakingas, mandagus, visada geros nuotaikos, kurios mums pilkoje kasdienybeje labai stinga."

Beje, kai kurie mūsų skaitytojai siūlo iš rinkimų išeliminuoti vadovus. Vis dėlto skaitytojų valia į Nuoširdžiausių gydytojų dešimtuką pateko ne vienas jų. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Anesteziologijos klinikos vadovas Andrius Macas – ne tik vadovas, bet ir pedagogas, LSMU profesorius. Tačiau jis – ir gydytojas anesteziologas reanimatologas, budintis pačiame sunkiausiame bare, kai liga gviešiasi gyvybės arba kai reikia priversti plaktį širdį po jos ar kurio nors kito organo transplantacijos. Natūralu, kad ligoniai, gulintys ant operacinio stalo, šio gydytojo nemato, tačiau tuo metu jo atsakomybė už ligonio gyvybę yra nė kiek ne mažesnė už operuojančio chirurgo.

"A.Macas – vienas sąžiningiausių, šilčiausių gydytojų, pasiruošęs padeti visiems. Ir nesvarbu kreipimosi laikas, ar tai būtų diena, ar naktis. Tai gydytojas iš didžiosios raidės", – rašoma viename laiškų.

Prieš smurtą

Įdomu tai, kad, mūsų skaitytojų nuomone, nuoširdumu garsėja ne tik, tarkime, kardiologai, psichiatrai, vaikų ligų ar šeimos gydytojai, bet ir chirurgai, kurie kasdien mato kraują. Vienas pastarosios profesijos atstovų yra pasakęs, kad chirurgija – pats radikaliausias gydymo būdas. Operacijų bijome, tačiau jos neretai būna neišvengiamos, o puikiai atliktos sugrąžina sveikatą.

"Rimantas Kėvalas – puikus žmogus, labai nuoširdus ir nepakartojamas specialistas. Esu jam labai dėkinga už vaiko sveikatą ir gyvybę", – rašo Elena.

Kita moteris, pasirašiusi Teresės vardu, teigia 50 metų dirbusi gydytoja, ir, kaip visi jos profesijos atstovai, turinti savą supratimą apie medikus.

"Mes ne visada vertiname emocijas ar reklamą, bet žemai lenkiuosi prieš profesorių R.Kėvalą už jo profesionalumą su dideliu žmogiškumo kiekiu ir meilę mūsų vaikams. Jis atskleidė visuomenei tėvų nusikaltimus, parodė sumuštus vaikus, paviešino, kokie baisūs dalykai vyksta. Išgydyti vaiką – tai ne viskas, ko, matyt, reikalauja jo širdis ir sąžinė. Jis dėl vaikų daro viską, ką gali, ne tik ligoninėje, palatoje, operacinėje", – rašo Teresė.

Šeimos gydytojų artumas

Kaunietė Ina Jumatova nuoširdžiausius padėkos žodžius skiria Lašo klinikos vaikų ligų gydytojui Gediminui Čereškevičiui už sūnų, kurio sveikata jis rūpinosi nuo pirmų jo gyvenimo dienų iki 18 metų.

"Sūnui jau 25-eri, bet iki šiol atsimename šį gydytoją. Tik tokie ir turi būti pediatrai", – teigia I.Jumatova.

Jai antrina laimingos pacientės mama pasirašiusi laiško autorė, tvirtinanti, kad G.Čereškevičius – tikrai nuostabus žmogus.

"Labai džiaugiamės pas jį papuolę. Dukrytė pas jį visada eina be jokios baimės. Gydytojas vaikus paperka patirtimi, šiluma ir švelnumu", – įsitikinusi moteris.

Artūro vardu pasirašęs vyras tvirtina, kad nėra kitos tokios geros ir nuoširdžios medikės, kaip "Auki sveikas" klinikos šeimos gydytoja Irma Vitkauskienė. Dar viename laiške teigiama, kad I.Vitkauskienė – nuoširdumo, ramybės, šilumos, dėmesingumo įsikūnijimas.

Sūnui jau 25-eri, bet iki šiol atsimename šį gydytoją. Tik tokie ir turi būti pediatrai.

Štai Rasa Bondzinskienė, jau išvykusi iš Lietuvos, rašo, kad, būdama I.Vitkauskienės paciente, patyrė ne tik jos profesionalumą, diagnozuojant ir gydant ligas, bet ir suteikiant psichologinę pagalbą per pašnekesį.

"O tai labai nuramina. Bendraujant su gydytoja susidaro įspūdis, kad tavo problema yra jos problema, kurią ji sprendžia labai atsakingai ir profesionaliai. Net savo vyrą ir du suaugusius sūnus paskatinau tapti šios gydytojos pacientais, nes ji visada užtikrina reikiamą pagalbą, ar tai būtų tiesioginis vizitas, ar skambutis telefonu, siekiant gauti informacijos apie vienokį ar kitokį negalavimą ir jo galimą gydymą."

Vyrai taip pat jautrūs

Į dešimtuką išrinktas "Signata" klinikos gydytojas Giedrius Tytmonas taip pat atstovauja šeimos medicinai. Akivaizdu, kad teisė pacientams patiems rinktis šeimos gydytoją yra labai geras sprendimas. Tarp šios srities medikų ir jų pacientų tikrai dominuoja nuoširdumas ir pasitikėjimas.

Kaunietis Žydrūnas Vaičaitis balsuoja už G.Tytmoną, nes jis – plataus spektro specialistas, pataria visais medicinos klausimais, yra profesionalus, visada randa gerą žodį ir vaikui, ir senoliui.

Ne mažiau giriama ir Vilijampolės sveikatos centro šeimos gydytoja Dalia Liukaitienė.

"Tai gydytoja, kurią galima vadinti pačia tikriausia gydytoja. Atsidavimas savo profesijai, rūpestis kiekvienu pacientu, nepaisant darbo valandų ir, visi žinome, menko atlygio visiems medikams D.Laukaitienę išskiria iš tų, kurie ne visada verti didžiausio pacientų dėkingumo", – teigiama laiške apie gydytoją D.Laukaitienę.

Kaunietė Roma Žilinskienė tvirtina, kad pati profesionaliausia ir nuoširdžiausia – Centro poliklinikos šeimos gydytoja Gražvyda Škikienė. Tai specilistė, kurią pacientai gerbia už jos erudiciją, renkasi dėl profesionalumo, kompetencijos, jau nekalbant apie nuoširdumą. Centro poliklinikos gydytojo urologo Jurijaus Syrkaševo pacientai juo žavisi ir netgi stebisi, iš kur gydytojas semiasi tiek kantrybės ir meilės sunkiam bei atsakingam darbui, kai vyrus itin puola urologinės ligos.

Kaunietis Aloyzas tvirtina, kad J.Syrkaševas – labai nuoširdus ir kompetentingas urologas.

"Su juo visada pasikalbi kaip su tėvu ar su kunigu ir visada sulauki nuoširdaus patarimo. Pas jį lankausi jau daugelį metų ir kiekvieną kartą išėjęs iš jo kabineto žinau, kad pusę metų galiu būti ramus, nes liga neprogresuoja", – rašo Aloyzas.

Gydytojas Alfredas Bagdonas – docentas, Kauno klinikinės ligoninės Vidaus ligų skyriaus vedėjas, tačiau pareigomis jis niekada nesipuikavo, tvirtina "Kauno dienos" skaitytojai, šio gydytojo pacientai.

"Tai vienas profesionaliausių specialistų, pas kurį nebaugu kreiptis ir dėl mažų, ir dėl didelių sveikatos problemų. Jis niekada ligonio nepažemins, nepasmerks, o paskyręs gydymą suteiks vilties", – rašoma kauniečio Arūno laiške.

Linkėtina, kad absoliučiai visi gydytojai būtų tokie.

O laiko iš dešimtuko išrinkti patį nuoširdžiausiąjį beliko visai nedaug: jūsų balsų laukiame iki balandžio 25 d. imtinai.


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite, užpildykite lapelį ir siųskite adresu: „Nuoširdžiausias Kauno gydytojas“, „Kauno dienos“ redakcija,  I.Kanto 18 g. 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

 Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu „NKG XX“.

XX – kandidato numeris, esantis prie jo profilio.

SMS kaina – 1,00 €

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

Kandidatų numeriai balsavimui SMS

Irma Vitkauskienė SMS kodas 10

Giedrius Tytmontas 09

Gražvyda Škikienė 08

Jurijus Syrkaševas 07

Andrius Macas 06

Dalia Liukaitienė 05

Rimantas Kėvalas 04

Olegas Karumnas 03

Gediminas Čereškevičius 02

Alfredas Bagdonas 01

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje „Nuoširdžiausias Kauno gydytojas“. Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lanfergis

Lanfergis portretas
Ner medicinos ant lietuvos ka da ce balsuot

riestausis is dainavos

riestausis is dainavos portretas
man reikia reitingus padidinti-isrinkit mane nuosirdziausiu,nes mano pataikunes neatlaikys to skausmo jei manes neisrinksite

minde

minde portretas
kai laikys zmogum tada galima rinkt kalnieciu poliklnl nupuswe bobos ten tik pries mirty eit.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių