Quantcast

Nuo pasiutligės skiepys už simbolinį mokestį

  • Teksto dydis:

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (KVMVT) kartu su Kauno miesto ir rajono privačiomis veterinarijos gydyklomis bei gydytojais organizuoja pavasarinę gyvūnų skiepijimo nuo pasiutligės akciją.

Nepamirškite atsargumo

Ji vyks gegužės 25–26 d. Anot KVMVT viršininko pavaduotojo, valstybinio veterinarijos inspektoriaus Linijaus Valiuškos, pasiutligė – tai šiltakraujų gyvūnų susirgimas, kuris vadinamas virusiniu encefalitu. Dėl to gyvūną ar žmogų gali ištikti mirtis.

Naminį gyvūną įtarus sergant pasiutlige, su juo reikia elgtis labai atsargiai. Jeigu įtariamas gyvūnas įkanda žmogui arba keturkojo seilių patenka ant žaizdos ar nubrozdintos odos, tokias vietas reikia nedelsiant nuplauti vandeniu su muilu, dezinfekuoti ir kreiptis į medikus. Kauno mieste veterinarijos specialistai skiepys naminius gyvūnus nuo pasiutligės net 39 privačiose veterinarijos gydyklose. Ši paslauga bus teikiama už simbolinę kainą – 2 eurus.

Naminiai gyvūnai Kauno rajono seniūnijose ar apylinkėse veikiančiose veterinarijos gydyklose taip pat bus skiepijami už tą pačią (2 eurų) kainą. Daugiau informacijos galima sužinoti KVMVT tel. 312 341.

Nepamiršo ir laukinių gyvūnų

Kaip pranešė KVMVT, mieste, jo prieigose ir į rajono miškus gegužės 25–birželio 15 d. iš lėktuvų bus mėtomi jaukai su vakcina nuo pasiutligės. Esant nepalankioms oro sąlygoms, jaukų mėtymo terminas gali būti pratęstas.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba prašo gyventojų neliesti jaukų su vakcina. Jį aptikus prie gyvenamojo būsto, būtina apie tai pranešti KVMVT tel.: (8 37) 312 341, 313 516 arba privačiam veterinarijos gydytojui. Beje, minėti jaukai neskirti naminių gyvūnų vakcinacijai ir nėra jiems pavojingi, tačiau jų perdozavus galimos komplikacijos.


Šiame straipsnyje: pasiutligėGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas

piktas portretas
Nieko sau simbolinis mokestis!!!!!! Prie lito, per akcijas skiepindavo už "simbolinį" 3 Lt mokestį. Pilna vakcinos kaina, be akcijos, būdavo 10 Lt. O dabar per akciją žmonės turės susimokėti pilną kainą.

Tokiu atveju

Tokiu atveju portretas
pirmiausia reikėtų paskiepyti partijas, kurios pjaunasi kaip kai kurie žvėrys...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių