Quantcast

Norinčiųjų statyti valdininkų namą netrūksta

Birželį turėtų prasidėti viešas konkursas dėl pastato statybos ar rekonstrukcijos, kuriame ketvirčiui amžiaus apsistos Kauno valdininkai.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas buvo įpareigojęs naujo savivaldybės pastato statybų ir jo išnuomavimo Kauno valdžiai konkursą pradėti iki vasaros, tačiau Bendrųjų reikalų departamento direktorius Valentinas Markevičius teisinosi, kad to nebuvo galima padaryti fiziškai. Konkursą tikimasi pradėti kitą mėnesį.

Trečiadienį kai kurios jo planuojamos sąlygos pristatytos geram pustuziniui potencialių konkurso dalyvių. Jie turėjo pastabų, tačiau, atrodo, kad preliminarios sąlygos nekilnojamojo turto vystytojų kol kas neatbaidė.

„Nė vienas iš jų nebūtų atėjęs prieš dvejus metus ir visi jie išsilakstys pagerėjus ekonominei situacijai“, - juokėsi V.Markevičius.

Savivaldybė pageidautų, kad naujame jos pastate tilptų visa maždaug 900 valdininkų armija, tačiau priimtinas ir šalia vienas kito stovinčių pastatų komplekso variantas. Pastatas gali būti rekonstruotas arba pastatytas naujas. Jo dydis turėtų siekti 18-20 tūkst. kv. m.  

Didžiausią galimybę laimėti turės tie konkurso dalyviai, kurie pasiūlys mažiausią mėnesinę nuomos kainą ir nubrėš anksčiausią pastato naudojimo pradžios datą. Vertinant pasiūlymus, reikšmę taip pat turės savivaldybės pastato patogus pasiekiamumas ir plėtros bei rekonstrukcijos galimybės. Pastatas turi būti centrinėje miesto dalyje. Nuoma greičiausiai tęsis 25 metus.

Miesto valdžia dar nėra apsisprendusi ką darytų su dabartiniu savivaldybės pastatu.  

„Kauno diena“ jau yra rašiusi, kad vienomis iš realiausių naujo savivaldybės pastato vietų yra buvusi avalynės fabriko „Lituanica“ teritorija Jonavos gatvėje ir nebaigtas statyti viešbutis „Respublika“ Karaliaus Mindaugo prospekte.     


Šiame straipsnyje: Kauno savivaldybės pastatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių