Quantcast

Netekus šviesaus žmogaus – susitelkti ir padėti jo šeimai

  • Teksto dydis:

Šeima ir visi pažinojusieji aktorių, pedagogą Arūną Žemaitaitį sukrėsti jo mirties. 41 metų vyrą onkologinė liga pasiglemžė per pusantro mėnesio nuo diagnozės. Buvę jo mokiniai, bendražygiai vienijasi ateidami į pagalbą A.Žemaitaičio našlei, likusiai su trimis mažomis dukrelėmis ir paskola už būstą.

„Arūnas palietė daug žmonių širdžių. Jis buvo žmogus šviesulys. Tą gali patvirtinti visi, kas su juo kada nors susidūrė“, – „Kauno dienai“ sakė buvusi A.Žemaitaičio mokinė Milda Gaulienė. A.Žemaitaitis buvo VDU „Rasos“ gimnazijos meno vadovas, renginių režisierius, dramos būrelio vadovas, tikybos mokytojas.

„Nors gimnaziją baigiau prieš 15 metų, bet aiškiai jį pamenu iki šiol. Jis mokėjo prieiti prie kiekvieno žmogaus, buvo atidus ir jautrus kiekvienam. Mokinius vadindavo savo brangenybėmis. Tad su klasiokais negalime dabar visko taip palikti momentu, kai jo šeimai yra taip sudėtinga. Norisi kaip įmanoma prisidėti“, – ragino visus galinčius prisijungti prie pagalbos A.Žemaitaičio šeimai akcijos M.Gaulienė.

„Šalia Arūno buvo gera, šilta, jauku, jam galėjai viską išsipasakoti – visada būdavai išgirstas. Atrodė, tarsi kiekvienam jis turi laiko, visiems visada padėdavo“, – jai antrino plati „Rasos“ gimnazijos bendruomenė.

Buvęs Kauno valstybinio dramos, Kauno mažojo teatrų aktorius su žmona Alvija augino tris dukras, kurių jauniausiai – vos 1,5 metukų. Kitoms 8 ir 9 metai. Be mylimo vyro ir tėvo likusios šeimos situaciją ypač apsunkina tai, kad jis buvo vienintelis šeimos maitintojas, šeima dar buvo paėmusi paskolą būstui.

Bendruomenės žiniomis, inžinerijos bakalauro ir magistro studijas baigusi ir dirbusi logistikos bei pardavimų srityje A.Žemaitaičio žmona neturi darbo, į kurį galėtų grįžti po motinystės atostogų, tad šią sunkią akimirką šeimai praverstų ir finansinės aukos, ir maldos, ir darbo pasiūlymai.

Be darbo gimnazijoje, A.Žemaitaitis turėjo ir kitų prasmingų veiklų, pavyzdžiui, buvo Kauno arkivyskupijos katechetikos centro lektoriumi, daug metų organizavo ir dalyvavo įvairiose jaunimo stovyklose, ne kartą yra dirbęs vaikų psichologinėse pagalbos linijose.


Auką galima pervesti į labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ sąskaitą LT437300010109032714 (Swedbank), paskirtyje būtinai nurodykite „Arūno šeimai“. Taip pinigai pasieks būtent Alviją ir mergaites.

M.Gaulienė sakė tikinti, kad A.Žemaitaičio šeima sulauks ne vienkartinės paramos, o bendruomenės dėmesys šeimą gaubs ilgesnį laiką.

Velionis pašarvotas Kybartų kultūros centre (J. Basanavičiaus g. 40). Šv. Mišios – trečiadienį 14.00 val. Kybartų Eucharistinio Išganytojo bažnyčioje (Č. Darvino g. 12). Laidotuvės vyks 2018 m. gegužės 16 dieną 15.00 val. Kybartų kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inga

Inga portretas
Nepridergę negalit apeit straipsnio.Juk aiškia parašyta kas galit padėt,o neprivalot visi,tai reiškia gaila,neturi iš ko padėt,tai ir apeikit ramiai,nežeminę žmonių.Kai vargas prispaus šikna,kaip tada giedosit tokiais žemo lygio komentarais?Išmokit tolerancijos tokiais atvejais!

Astridai

Astridai portretas
Juk neprašo aukoti tų, kurie patys neturi namo su išmokėta paskola. Kurie patys gyvena bute, ne name. Kurie patys nuomojasi, nes negali gauti paskolos būstui. Neprašo aukoti pensininkų. Neprašo aukoti jaunų šeimų, kurios pačios augina vaikus ir turi paskolas. Neprašo aukoti kitų našlių, irgi auginančių vaikus, kurioms niekas neaukojo po vyro mirties. Bet juk yra žmonių, kurie turi namus su išmokėtom paskolom ir užaugintais vaikais, kodėl jie negalėtų padėti našlei išsimokėti kreditą už namą?

astrida

astrida portretas
cia tipo dabar padengti kredita siulote? tegul parduoda nama, nes tai prabangos reikalas ir nusiperka buta, negi visa gyvenima selps, kad liko nsle
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių