Quantcast

Nemalonų incidentą užfiksavęs kaunietis: gyventojų konteineriai – masalas įmonėms?

„Ar išties bendrovės turi teisę pilti statybines šiukšles į gyventojų buitinėms atliekoms skirtus konteinerius?“, –  portalą kaunodiena.lt pirmadienį pasiekė susirūpinusio skaitytojo Jono laiškas.

Pilietiškas kaunietis užfiksavo nemalonų incidentą –  ties Savanorių pr. 172 esančiu namu pastebėjo tris darbo drabužiais apsirengusius vyrus. Iš bendrovės „Civinity solutions“ ženklais pažymėto automobilio išlipę vyrai, anot skaitytojo, į buitinėms šiukšlėms skirtą konteinerį išmetė maišus su statybiniu gruzu ir kitomis nebuitinėmis atliekomis.  Pamatę, kad juos stebi, vyrai nuėjo į kiemus, link Č. Sasnausko gatvės.

Portalui dėl „Civinity solutions“ darbuotojų elgesio kreipusis į įmonę, šie padėkojo už suteiktą informaciją ir pažadėjo ją patikrinti. „Išsiaiškinome, kad užfiksuoti darbuotojai – ne statybines, o teritorijų tvarkymo ir valymo paslaugas teikianti komanda, šalinusi ne darbo, bet teritorijoje surinktas atliekas. Tvarkant teritoriją turime aiškiai patvirtintą surinktų nebuitinių atliekų šalinimo tvarką – jas savo lėšomis ir savo transportu vežame į Kauno regioninį atliekų tvarkymo centrą. Aiškinamės, ar darbuotojai pažeidė šią tvarką. Jei informacija pasitvirtins, jų laukia nuobaudos“, – teigė UAB „Pastatų meistrų“ direktorius Giedrius Eidimtas.

Šiuo metu pakartotinai informuojame darbuotojus asmeniškai.

Anot pašnekovo, bendrovės specialistams informacija apie atliekų šalinimo tvarką primenama reguliariai, mat siekiama užkirsti kelią panašiems atvejams. „Šiuo metu pakartotinai informuojame darbuotojus asmeniškai“, – rašoma pirmadienio popietę atsiųstame bendrovės pranešime.

UAB „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktoriaus Dariaus Stasikonio teigimu, pilietiškų tautiečių pastaruoju metu išties daugėja. „Gyventojai  darosi pilietiškesni ir bendrovės kokybės telefonu yra sulaukiama vis daugiau pastebėjimų dėl pavojų aplinkiniams keliančių situacijų, tarkim, atvirų šulinių, duobių, įgriuvų, nulūžusių medžių ir pan.  Aptariamo pobūdžio skundai retesni“, – patikslina „Kauno švaros“ atstovas. Ir tikina, kad šiuo atveju ne itin malonų įvykį paviešinęs skaitytojas yra tiesus: gyventojų komunalinių atliekų konteineris yra skirtas tik patiems gyventojams. Anot atstovo, įmonė turi pasirašyti komunalinių ar gamybinių atliekų išvežimo sutartis atskirai.

„Taip pat į komunalinių atliekų konteinerį draudžiama pilti ir mesti žemės gruntą, chemines medžiagas, statybos ar griovimo atliekas (kaip minėtu atveju), skystas atliekas, degančias ar karštas atliekas, elektroninės įrangos atliekas, padangas, pakuotes ir pakuočių atliekas ir antrines žaliavas“, – detalizuoja pašnekovas.

Pagal įstatymus už tokio pobūdžio nusižengimus bauda gali siekti daugiau nei 80 eurų. Pakartotinai sučiuptas piktybinis šiukšlintojas rizikuoja sulaukti dar didesnės baudos.

Pastebėjus nusižengimus, D. Stasikonis ragina pranešti "Kauno švaros" nemokama kokybės linija 8 800 00 111, elektroniniu paštu miesto.dispecerine@svara.lt arba Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus dispečerinės numeriu 222 530.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaatliekosbuitinių atliekų konteinerisstatybinės atliekosšiukšlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

niekai

niekai portretas
pas mus name yra vaistinė, kuri neša savo š į daugiabučio konteinerį

Anonimas

Anonimas portretas
AR ZINOTE KIEK MOKESIM UZ TUOS IKASTUS I ZEME KONTEINERIUS SIUKSLES KAINUOS 0,52 CT UZ BUTO KVADRATA I MENESI VOS PRIDEJO PENSIJOS KELIS E O CIA I MENESI TOKIOS SUMOS O KAIP DAROMI MILIJONAI

nesvaikit

nesvaikit portretas
jokių kitokių nuotraukų nėra,apart nuotraukų kur stovi mašina prie konteinerio . Tai neįrodymas,kad iš mašinos buvo imamos ir išmestos šiukšlės.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių