Quantcast

Nelegalių garažų Kaune mažėja: liko 700

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Kauno miesto savivaldybei nukėlus pirmąjį nelegalų metalinį garažą, šios užduoties ėmėsi ir patys kauniečiai.

Šiuo metu iš 870 metalinių garažų yra likę 700. Dar apie 100 kauniečių kreipėsi į seniūnijas prašydami šiek tiek atidėti  „skardinukų“ nukėlimą.

„Sujudimas jaučiamas visame mieste. Spėjome nugriauti apie dešimt garažų, visus kitus nusikėlė patys kauniečiai. Dar apie šimtas miestiečių paprašė duoti jiems šiek tiek laiko, nes jie ketina patys tai padaryti artimiausiu metu. Į geranoriškus prašymus visuomet atsižvelgiame“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Praėjusią savaitę pravėrus apleisto Vytauto prospekto daugiabučio kieme stūksančio garažo duris darbininkus pasitiko dulkės ir šiukšlės. Per keletą valandų neteisėtai stovintis garažas buvo supjaustytas dalimis ir išgabentas į bendrovės „Kauno švara“ teritoriją.

Nugriovus statinį surinktos šiukšlės, sutvarkyta aplinka, o gyventojams atsirado vietos statyti automobilius. Garažo demontavimą stebėjusi antstolė užtikrino, jog garažo nukėlimas vyktų teisėtai. Supjaustytos garažo dalys kurį laiką bus sandėliuojamos ir saugomos, o neatsiradus teisėtiems šeimininkams – utilizuojamos.

Šią savaitę keturi sulūžę ir aplinką teršę garažai pašalinti Panemunės seniūnijoje, Plento gatvėje. Šį antradienį darbininkai  persikėlė į Aleksotą. Vinčų gatvėje bus supjaustyti ir išvežti dar keli metaliniai garažai. Kiek vėliau darbininkai važiuos į Žaliakalnio ir Petrašiūnų seniūnijas.

Pasak Panemunės seniūnės Rasinos Žolynienės, didžioji dalis gyventojų patys nusikelia savo turtą, todėl po kelių mėnesių greičiausiai liks tik bešeimininkiai garažai. 

Praėjusių metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybės specialistai suregistravo visus 870 visame mieste neteisėtai stovinčių garažų. Ant jų buvo užklijuoti informaciniai lapeliai, perspėjantys, kad iki kovo mėnesio pradžios nenusikėlus garažų, jie bus utilizuoti.


Šiame straipsnyje: metaliniai garažaigaražai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunuoliai

Saunuoliai portretas
O dabar laukiame talino 14 giliai kieme, stovi nepanasu i legalu ,lentinis skardiniu atnaujintu stogu po kito sklypo langais garazas.daug kartu buvo prasoma ptraukti, reakcija nuline, viduje gruntas iskastas, galima net zala gamtai.nes visai salia nuoteku sulinys, o gyvantojam pavojus kad tas lauzas gali neatitikti prisgaisriniu reikalavimu ir kelti pavoju sealia mediniam namui.

Pilietis

Pilietis portretas
Namus pastatytus draustinių žemėse kodėl neverčiate, V.Landsbergio vilą Palangoje kada bus nuversta?.

Varža

Varža portretas
Griauti tai griauna, bet kas lieka po griovimo.... Baisus šiukšlynas.Baisesnis nei stovėję garažai. Konkrečiai - Palemonas, Stoties g.Kas privers buvusių garažų savininkui sutvarkyti paliktą jovalą?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių