Quantcast

Nelegali reklama klesti toliau: senus automobilius pakeitė priekabos

Kauno miesto savivaldybei pradėjus kovoti su senais reklaminiais automobiliais, verslininkai puolė ieškoti naujų landų – savo paslaugas reklamuoti ant priekabų. Valdininkai tikina, kad tokia reklamos forma – nelegali.

Ar moka mokesčius?

Seniau mieste būdavo apstu senų automobilių, ant kurių didelėmis raidėmis būdavo užrašyta, kad superka automobilius, ir nurodyta, kokiu telefono numeriu skambinti. Dažnai tokie automobiliai jau buvo nevažiuojantys, tapę šiukšlių dėžėmis, kurios užėmė laisvas stovėjimo vietas. Dabar kauniečiai fiksuoja, kad tokius automobilius pakeitė reklaminės priekabos.

"Savanorių prospekte pastebėjau automobilių supirkinėtojų priekabą, kuri atrodo kaip stacionarus reklaminis stendas. Manau, kad jie čia taip nori apeiti taisykles ir ketina užkimšti savo reklama įvairius Kauno kampelius. Įdomu, ar tokias reklamines priekabas verslininkai derino su savivaldybe? Ar moka už automobilio parkavimą, nes juk visas Savanorių prospektas dabar apmokestintas", – svarstė kaunietis Darius.

Su niekuo nederinta

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius aiškino, kad reklaminės priekabos nėra laikomos išorine reklama tokiu atveju, jei tentas yra išpaišytas reklaminiais užrašais ir keliauja po miestą. Tačiau jei priekaba naudojama kaip stacionarus stendas, tai jau laikoma reklama. Verslininkai turėtų už tai sumokėti rinkliavą.

Mūsų nuomonė kitokia. Iš savininkų reikalausime tokį daiktą suderinti kaip reklamos įrenginį ir mokėti mokesčius arba patraukti iš miesto erdvės.

"Mūsų nuomone, turėtų būti taikomi bendri Reklamos įstatymo reikalavimai. Ant šaligatvio priekaba, kaip ir automobilis, negali būti laikoma, už tai baudžiama kaip už Kelių eismo taisyklių pažeidimą", – sakė V.Jurkevičius.

Jis tikino, kad automobilių supirkėjai kol kas tokių reklamų nederino, nes mano, kad tai transporto priemonė, kuriai leidimų nereikia.

"Mūsų nuomonė kitokia. Iš savininkų reikalausime tokį daiktą suderinti kaip reklamos įrenginį ir mokėti mokesčius arba patraukti iš miesto erdvės. Rūpinsimės, kad mieste neliktų nelegalios reklamos", – žadėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Kauno miesto savivaldybės atstovai taip pat pastebėjo, kad už priekabą, pastatytą mokamo parkavimo zonoje, turi būti sumokėta vietinė rinkliava. Kadangi mokėjimo lapelio už stiklo neuždėsi, už priekabas reikia mokėti trumpąją SMS žinute, per "Uni park" mobiliąją programėlę arba pirkti elektroninius leidimus.

Paskelbė kovą

"Kauno diena" primena, kad kovo pradžioje miesto valdžia paskelbė, jog į nebenaudojamus automobilius daugiau ranka nenumos ir imsis priemonių, kaip išlaisvinti Kauną nuo tokių šiukšlių. Reklamos stendais paverstų sukiužusių automobilių savininkus valdininkai ragino suklusti ir, kol gali, patraukti savo turtą.

Jei automobilis techniškai netvarkingas ar neturi privalomojo civilinio draudimo, negali dalyvauti eisme. Jei šie dokumentai nesutvarkomi, transporto priemonė išregistruojama iš "Regitros" sistemos.

"Neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose užtraukia baudą transporto priemonių savininkams nuo 70 iki 140 eurų. Šio straipsnio administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 300 eurų. Be to, už įstatymo nesilaikymą transporto priemonė gali būti konfiskuojama", – įstatymą priminė V.Jurkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O jei pilietis tokią priekabą reklamoms,pasistato savo nuosavame sklype, tačiau netoli važiuojamosios dalies, kaip tada? Jokių leidimų reklamai iš savivaldybės neturi.

Eigulių gyventoja

Eigulių gyventoja portretas
Tai yra baisios milžiniškos dėžės , nudažytos rėkiančiomis spalvomis, pastatytos kad ir prieš sankryžas, užstojančios matomumą, praėjimą, ir biauriai gadinančios atsinaujinančio miesto veidą. Kaip kokios šunvotės. Pvz. Šiaurės prospekto gale prie Norfos

Tiesa

Tiesa portretas
cha. kova su nelegalia reklama tik deklaruojama. Jurkevičius su savo viešosios tvarkos skyriumi yra "neįgalūs". Mieste netvarkos pilna: tiek tos nelegalios reklamos daug, tiek visur po draudžiamais ženklais ir ant šaligatvių automobilių pristatyta. Niekas nevyksta.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių