Quantcast

Ne visi vėl veržiasi į valdžią

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad dauguma kandidatų į Seimą rinkimuose dalyvauja nebe pirmą kartą, ne visi Kaune išrinkti Seimo nariai vėl veržiasi į valdžią. Vis dėlto, maža tokių, kurie užleistų savo vietas jaunimui.

Politikos užtenka sočiai

"Jau nebeinu į rinkimus. Jau ir amžius – artėja 70 kitąmet. Manau, kad jaunimas turi ateiti. Šešiolika metų buvau Seime. Nuo 1992 m. visa teisinė bazė mano kurta. Šiuo metu įstatymus jau reikia taisyti, keičiasi reikalavimai. Tegul jaunimas taiso tuos įstatymus ir tegul kuria sau gyvenimą", – įsitikinęs Seimo narys Kazimieras Kuzminskas, nusprendęs nebesiekti mandato.

Jis į Seimą buvo išrinktas 1992–1996 m. kadencijai, perrinktas 1996–2000 m. kadencijai. Po pertraukos rinkėjai Seimo nario mandatą jam vėl patikėjo 2008–2012 m. Per 2012-ųjų rinkimus Seimo nariu K.Kuzminskas išrinktas Kauno Dainavos vienmandatėje apygardoje. "Per pertrauką penkerius metus buvau Kauno mero pavaduotojas. Politikos man jau užtenka sočiai", – nusijuokė politikas.

Užsiminus, kad kitiems politikams 70-metis tikrai netampa kliūtimi toliau tęsti politinę karjerą, K.Kuzminskas svarstė, gal kiti jaučiasi labai stiprūs. "Bet kodėl vyresnio amžiaus, tokie kaip aš 70-mečiai, turi diktuoti jaunimui, kaip gyventi? Aš kaip senelis galėsiu patarti, jeigu mano patarimų reikės", – šyptelėjo pašnekovas.

Paklaustas, kaip vertina už jį vyresnių buvusių bendražygių Arimanto Dumčiaus ir Vidos Marijos Čigriejienės sprendimą palikti partiją ir savarankiškai kelti savo kandidatūras Kauno vienmandatėse apygardose, K.Kuzminskas diplomatiškai išsisuko. "Jie, matyt, jaučiasi dar neišsisėmę, dar turintys naujų idėjų. Jeigu turi idėjų, kodėl gi ne, pirmyn. O gal tai pasiteisins", – sakė nebekandidatuojantis Seimo narys.

Baigęs Seimo nario kadenciją K.Kuzminskas ketina leisti laiką savo tėviškėje Radviliškio rajone ir daugiau bendrauti su anūkais.

Liko partijos sąraše

Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė, pirmą kartą į Seimą išrinkta 2004–2008 m. kadencijai Kauno Centro vienmandatėje apygardoje, dirba jau trečią kadenciją.

67-erių politikė pernai rudenį paskelbė neturinti ambicijų kovoti vienmandatėje apygardoje dėl sveikatos ir asmeninių priežasčių, bet užsiminė, kad Seimo rinkimuose dalyvautų nebent įtraukta į partijos sąrašą. Dabar jos pavardė – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatų sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Pasidomekit apie rinkimus...Ir kaip jie vyksta...

Julija

Julija portretas
O kokie darbai atlikti Kaunui ponios Cigrijienes,Dumciaus,Kuzminskas.Apart renginiu, kuriuos organizavo bendruomenes, juos pamatyti buvo sunku. Kaune jie nesuruose nei vienos ataskaitos rinkejams, nepakviete i susitikimą ,kad mes rinkejai galetumwe paklausti, ka Jus padarete Kaunui, kokie istatymai palnegvimo musdu pragyvenima. Taigi rinkimes atsakingai, nes Seimas pasirodo ir senų zmoniu svajone, 4 metai soti duona, privelegijos na ir garbe. Todel balsuokime už jaunus Kauniecius, kurie mus atstovaus kauniecius, neleiskime Vilnieciams atstovauti musu, mes turime savo kandidatu yra is ko rinktis ypac Panemuneje.

panemunietis

panemunietis portretas
Rinkime jaunus, perpektyvius, žinomus asmenis, tokius kaip prof. Aurelijus Veryga.Jis vertas buti Seimo nariu, daug metų yra nevyriausybininkas, kovojantis su tabako ir alkoholio reklama, yra profesorius megstamas ir mylimas medicinos stuūdentu ir visos bendruomenes.Tai zmogus, kuriam rupi Lietuvos zmoniu ateitis be alkoholio, kad jaunimas pagaliau sustotu ir pasakytu narkotikams ne.
VISI KOMENTARAI 15

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių