Quantcast

Naujų greičio matuoklių startas Kaune – jau greitai

Kauno savivaldybė žada, kad prieš ketverius metus Kauno tarybos priimtas sprendimas mieste įrengti daugiau greičio matuoklių bus įgyvendintas iki šių metų pabaigos. Vairuotojai bus drausminami aštuoniose Kauno gatvėse.

Dar šiemet Kaune bus įrengti penki stacionarūs greičio matuokliai ir trys papildomi greičio matavimo įrenginių korpusai su reikalingomis komunikacijomis. Tai reiškia, kad trys pastarieji be didelio vargo galės keisti savo buvimo vietą.

"Rugpjūčio mėnesį sudaryta sutartis. Šiuo metu tiekėjas rengia darbo projektus ir artimiausiu metu ketina pradėti rangos darbus. Greičio matuoklius įrengti ir atlikti metrologinę patikrą ketinama iki šių metų pabaigos", – patvirtino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Savanorių ir Europos prospektų nuokalnės, Nuokalnės gatvė, Baltų ir Karaliaus Mindaugo prospektai, Kalantos ir Jonavos gatvės, Šiaurės prospekto įkalnė taps vietomis, kuriose vairuotojams teks prisiminti nedidinti leistino greičio.

Greičio matuoklius įrengti ir atlikti metrologinę patikrą ketinama iki šių metų pabaigos.

Beveik 300 tūkst. eurų kainuosiančią transporto priemonių vairuotojų kontrolės sistemą įrengs bendrovė "Fima". Kauno savivaldybės atstovai nepaaiškino, kodėl taip ilgai užtruko prieš ketverius metus priimto sprendimo įgyvendinimas, tačiau pabrėžė naujai įrengiamų matuoklių savybes.

"Fiksuoja pažeidimus šešiose eismo juostose vienu metu. Gali fiksuoti tiek artėjančias, tiek tolstančias transporto priemones. Automatiškai nustato automobilio judėjimo kryptį ir fiksuoja valstybinį numerį", – techninę matuoklių specifikaciją minėjo P.Keras.

Modernūs matuokliai galės rinkti ir statistinę informaciją: pravažiavusių automobilių skaičių, vidutinis greitį, greičio viršijimo atvejus. Taip pat turės galimybę fiksuoti šviesoforų raudonos šviesos signalų pažeidimus. Pareigūnai nuolat kartoja, kad pagrindinė skaudžių nelaimų priežastis – per didelis greitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apskritai

apskritai portretas
Reiktų ne vien greičio matuoklių, bet ir policninkų prie kiekvienos sankryžos, kad kiekvienas, kuris galvoja, kad, jei jo mašina didesnė-jis teisesnis, greit apsigalvotų ir pradėtų galvot iš naujo. Seniai reikia griežtesnių priemonių, ypač Kaune.

Furistas

Furistas portretas
Visiškas sutinku su vairuotoju.

Anonimas

Anonimas portretas
Debilai visiški jau ir taip vieni kamščiai niekas nepasivelka greitis 30km o jie dar kameras juokdariai ruošiasi dėti matyt eu pinigus reikia išplauti.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių