Quantcast

Naujovė Kaune patinka ne visiems policijos pareigūnams

Pirmadienį po rekonstrukcijos oficialiai atidarytas Kauno Panemunės policijos komisariatas, kuriame šiuo metu vykdomas neeilinis eksperimentas. Jam pasisekus, ateityje tokie patys modernūs darbo metodai bus pradėti taikyti visoje šalies policijoje.

Premjeras negailėjo liaupsių

Būtent dėl šios priežasties, anot policijos generalinio komisaro Lino Pernavo, į šias iškilmes pakviestas ir premjeras Algirdas Butkevičius. Renginio svečių būryje buvo ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas. Pernai vasarą atidarant naująjį Santakos policijos komisariato pastatą, aukščiausias šių iškilmių svečias buvo tuometinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis. Gal tai – tik sutapimas, tačiau tada iki rinkimų į Seimą dar buvo likę daugiau kaip metai.

„Noriu pasidžiaugti, kad pastaruosius keletą metų keičiasi policijos bendradarbiavimas tiek su politikais, tiek su visuomene. Labai keičiasi ir visuomenės požiūris į pareigūnus. Šiemet mes jų darbo užmokesčio kėlimui skyrėme 1,8 mln. eurų. Ateityje – dar ambicingesni projektai. Tik nežinau, kaip finansiškai pavyks juos įgyvendinti“, – atidarant renovuotą Panemunės policijos komisariato pastatą, kalbėjo premjeras A.Butkevičius, po renginio surengtoje spaudos konferencijoje dar kartą akcentavęs, kad gana teigiamai vertina policijos darbą ir labai teigiamai – vidaus reikalų sistemoje vykstančius pokyčius.

Vienu šūviu – du zuikiai

A. Butkevičiui antrinęs vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas dėjo kiek kitokius akcentus. „Policija nėra prievartos priemonė, o paslaugos teikimas gyventojams, užtikrinant jų sveikatą ir apsaugant gyvybes bei turtą. Todėl ir pareigūnams turi būti sudarytos atitinkamos darbo sąlygos, nes, jeigu bus laimingas ir patenkintas pareigūnas, tai ir žmonės bus patenkinti ir laimingi“, – teigė T.Žilinskas.

Anot policijos generalinio komisaro L.Pernavo, iš pradžių planuota renovuoti ne tik buvusiose carinėse Šančių kareivinėse įsikūrusį Panemunės policijos komisariato pastatą, bet ir jam priklausančias Šančių-Panemunės bei Petrašiūnų nuovadas.

„Tačiau Lietuvoje – ne vien Kauno apskritis, todėl supratome, kad, eidami tokiu keliu, remontuosime pastatus keliasdešimt metų ir po keliolikos metų grįžę vėl turėsime daryti tą patį,“ – prisipažino L.Pernavas. Vėliau per spaudos konferenciją jis papildomai akcentavo, kad pasirinktas naujas politikus sudominęs veiklos modelis, kuris, šiuo metu be Kauno Panemunės policijos komisariato dar vykdomas ir Raseinių policijoje, padėjo ne tik sutaupyti lėšų, bet ir investuoti ne į betoną, t. y. pastatus, o į gyventojų saugumą.

Nauda akivaizdi

„Žmogui nereikia žinoti, kur įsikūrusi policija, – reikia žinoti tik telefoną 112. Mes neturime sėdėti komisariatuose ir laukti, kol ateis interesantai. Ir tai tapo įmanoma Panemunės policijos komisariate“, – sakė L.Pernavas, pabrėždamas, kad šio komisariato patalpų renovavimas valstybei kainavo tik 118 tūkst. eurų.

Panemunės policijos komisariate vykdomas eksperimentas sujungė į vieną padalinį kriminalinės ir viešosios policijos pareigūnus. Anot naujajam padaliniui, laikinai pasivadinusiam Veiklos skyriumi – esą tinkamesnio pavadinimo dar ieškoma, vadovaujančio Alvydo Vainos, nors eksperimentas oficialiai vykdomas tik nuo gegužės 5-osios, jo nauda – jau akivaizdi.

Skyriuje įsteigus Žemųjų, Aukštų Šančių, Panemunės bei Petrašiūnų grupes, kiekvienoje iš jų dirba po septynis-aštuonis pareigūnus. Dalis iš jų – buvę kriminalistai, dalis – buvę apylinkių inspektoriai. Jie – visada aptarnaujamoje teritorijoje. Vienintelis pareigūnas, dirbantis kabinete, – grupės vyriausiasis tyrėjas, turintis planšetę, kurioje – visa policijos duomenų bazė. Būtent jis skirsto užduotis kolegoms, dirbantiems teritorijoje. Kai kurie gyventojų prašymai, anot A.Vainos, jau yra išsprendžiami per dieną.

Be to, suvienodinti pareigūnų darbo krūviai, nes anksčiau vieną teritoriją aptarnavęs apylinkės inspektorius tirdavo 20-30 pareiškimų, o kitas už tą pačią algą – penkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvęs operas

Buvęs operas portretas
Visam pasaulyje yra uniformuota ir neuniformuota(kriminalinė) policija. Lietuva bus pirma.... Oi tiesa ne pirma, Šiaurės Korėja visi uniformuoti....

Buvęs operas

Buvęs operas portretas
Šiaip atėjo laikas patiems ir saugotis, ir jeigu jau apvogė tai patiems ir žuliką surasti, o jau tie ekipažai su plančetėmis apiformins

patarimas

patarimas portretas
Kauno meras tarybu okupacijos metais dirbo miesto milicijos kadru valdybos virsininko pavaduotoju galetu pasidometi kokiems darbams naudojami savivaldybes paramos pinigai policijoje...
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių