Quantcast

Naujojoje Zelandijoje įvaikinamos mergytės brolis: darysiu viską, kad tapčiau globėju

Tarptautiniam įvaikinimui į Naująją Zelandiją ruoštos devynmetės mergaitės brolis Arūnas Leščiauskas sieks tapti jos globėju.

„Bandysiu pats pasiimti globos teises, kad galėčiau bent jau suteikti galimybę jai augti su žmonėmis, kuriuos ji matydavo, su kuriais augdavo, ir darysiu viską, kad pasiimčiau globą“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime sakė A. Leščiauskas.

Jo advokatas Bronius Varsackis patvirtino, kad Vilniaus apygardos teismui įteiktas prašymas dėl įvaikinimo bylos stabdymo.

„Žmogus kreipėsi, kad padėčiau teisiškai. Kreipėmės į Vilniaus apygardos teismą su prašymu sustabdyti įvaikinimo bylos nagrinėjimą. (...) Arūnas pareiškė prašymą, kad jis galėtų tapti globėju“, – per spaudos konferenciją sakė B. Varsackis.

Bandysiu pats pasiimti globos teises, kad galėčiau bent jau suteikti galimybę jai augti su žmonėmis, kuriuos ji matydavo, su kuriais augdavo.

„Tame prašyme Arūnas išdėstė visas faktines aplinkybes ir pateikė prašymą motyvuodamas, kad jis nori rūpintis seserimi pats“, – teigė advokatas.

Anot advokato, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba brolį informavo, kokių žingsnių jis turi imtis norėdamas tapti šiuo metu vaikų globos namuose augančios mergaitės globėju.

„Mes šituos veiksmus pradėsime, bet mes per mažai turėjome laiko, jis tik vakar parskrido (iš užsienio – BNS)“, – sakė advokatas.

Anot jo, įstatyminių kliūčių broliui tapti mažametės sesers globėju šiuo metu nėra.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, beveik dešimties metų sulaukusi mergaitė šiuo metu auga globos institucijoje. Mergaitės tėtis yra miręs, o mamai teismo sprendimu neterminuotai apribota motinos valdžia.

Kilus rezonansui žiniasklaidai pranešus apie šį įvaikinimo atvejį ministerija teigė, kad skelbta informacija buvo klaidinanti ir melaginga, pvz., kad mergaitė yra globojama.

Anot ministerijos, šis vaikas jį įsivaikinti ar globoti norinčios šeimos Lietuvoje laukė nuo 2015 metų balandžio mėnesio, o nuo 2016 metų rugpjūčio mėnesio buvo pasiūlytas tarptautiniam įvaikinimui, nes Lietuvoje niekas nepareiškė noro įsivaikinti mergaitės ar globoti.

Pagal įstatymus tarptautinis įvaikinimas įmanomas tik tais atvejais, kai Lietuvoje per 6 mėnesius nuo vaiko įtraukimo į galimų įvaikinti vaikų apskaitą neatsiranda šeimos, norinčios vaiką įsivaikinti ar globoti. Kitaip tariant, prioritetas visuomet teikiamas globai ar įvaikinimui Lietuvoje, o ne užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nepasirupins brolis tegul vaziuoja mergaite nors bus laiminga ir mokslus baiks o cia pats vargsas tas brolis ka kalbam negi nematot ar ta jo drauge susiras babaju ir viskas kaip visos lietuvaites teko gyvent kai pamaciau kas darosi baisu taip nepykit merginos bet taip yra

WWW

WWW portretas
BROLELI GELBEK SESUTE

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kodėl taip viskas užslaptinta? Netikiu nė vienu Kukuraičio žodžiu. Kiek buvo straipsnių apie išvežti ketinamą mergaitę, ir visuose -- skirtinga informacija. Įdomiausia tai, kad vadinamieji įtėviai iš N. Zelandijos staiga pajaunėjo! O ar nestebina tai, kad pradžioje buvo teigta, jog 2 iš Lietuvos įvaikinti berniukai jau nebekalba lietuviškai, o dabar jau rašoma, kad kalba?! Broleli Arūnai, sėkmės tau ir tvirtybės. Gelbėk sesytę!
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių