Quantcast

Naujasis turizmo sezonas – su purvo trasomis ir žygiais užrištomis akimis

Galimybė leistis į orientacinį žygį užrištomis akimis ir purvo trasos, nauji laivų maršrutai ir edukacinės programos prie Kauno marių. Tokios atrakcijos šį sezoną siūlomos pakaunėje.

Galimybė leistis į orientacinį žygį užrištomis akimis ir purvo trasos, nauji laivų maršrutai ir edukacinės programos prie Kauno marių. Tokios atrakcijos šį sezoną siūlomos pakaunėje.

Į purvą – šiltesniu oru

Turizmo srities darbuotojai teigia vis sulaukiantys klausimų, ką įdomaus galima nuveikti Kauno rajone. "Viskas priklauso nuo keliautojo poreikio. Jei domina ilgi romantiški pasivaikščiojimai, rekomenduojame aplankyti Arlaviškių kadagių slėnį, pasivaikščioti Žiegždrių geologiniu taku, atveriančiu žemės gelmių stebuklus. Meilės simboliu laikomus Dubravos medžius dvynius lanko vis daugiau porų, nes, sakoma, šiuos du medžius apkabinusios poros meilė truks amžinai", – intrigavo Kauno rajono Turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) direktorė Emilė Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Pasiilgusiesiems ekstremalesnių pramogų, turizmo specialistai rekomenduoja apsilankyti Jadagoniuose (Zapyškio seniūnija) įsikūrusiame pramogų parke eXpedicija.lt. Jau išbandžiusiesiems kopimą į čia esančią aukščiausią Baltijos šalyse dirbtinę uolą – Pagonijos uolą šiemet siūloma išbandyti naujas purvo trasas. "Jos skirtos visiems, kurie nebijo išsitepti. Tiesa, susidomėjusiesiems siūlome palaukti šiltesnių orų – kol kas į purvą nerti dar per šalta", – sakė pramogų parko įkūrėjas Skirmantas Paukštys.

Viena naujausių parke siūlomų pramogų – nuotykinis-orientacinis žygis. "Komandomis suskirstytas kolektyvas užrištomis akimis išvežamas į vietą X, laikinai paimami pinigai ir mobiliojo ryšio telefonai. Kiekviena komanda su ribotu biudžetu turi kuo greičiau grįžti į finišą, pakeliui surasdami punktus, atlikdami įvairias užduotis, įveikdami kliūtis, pasinaudodami iš parūpintų priemonių pačių sukonstruotu plaustu, kanojomis, traukiniu, per purvą ir panašiai", – intrigavo S.Paukštys.

Pelkės, gelmės ir gyvūnai

Kauno marių regioninio parko darbuotojai vaikus ir suaugusiuosius vilioja edukacinėmis programomis. Pradinukams ir ikimokyklinikams skirta edukacinė programa "Stebuklingojo augalo paieškos". Programos pavadinimas susijęs su augalu, tačiau iš tiesų svarbiausias jos personažas – šiame regioniniame parke aptinkamas gyvūnas – didžioji miegapelė. "Vaikai susipažįsta ir su tikra miegapele, ir su jos personažu. Toji miegapelė suserga. Paaiškėja, kad ją galėtų išgydyti tik tam tikras parke augantis augalas. Sekdami nuorodomis, pasitelkę kvapo, skonio receptorius, vaikai leidžiasi į pievą, mišką jo ieškoti. Suradę visi kartu iš jo gaminame arbatą miegapelei – ją gydome", – pasakojo Kauno marių regioninio parko darbuotojas Evaldas Makrickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių