Quantcast

Narsiečiuose – šimtas pasakų kalėdiniuose žaisliukuose

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Narsiečių bendruomenė organizavo kalėdinių žaisliukų gamybos dirbtuvėles. Jų buvo užsibrėžta pagaminti šimtą Valstybės šimtmečio proga. Planuota, kad jeigu per porą valandų nepavyktų spėti, būtų darbuotasi ir kitą vakarą, tačiau viskas spėta su kaupu.

V. Kudirkos bibliotekos Tirkiliškių padalinyje susirinkę gyventojai kūrė puošmenas Narsiečių bendruomenės eglutei, kurią šiemet bendrai puoš pirmą kartą. Iš viso žaisliukų kurti buvo užsukę apie 70 žmonių. 

Žaisliukų gamybai vadovavusios Gintarė Pažėrienė ir Vilma Litvaitienė pasakojo, kad žaisliukai gaminti naudotos priemonės ir medžiagos, kurios įsigytos už lėšas, gautas iš bendruomenių projektinės veiklos.

Jau ruošiamas ir eglutės stovas, nors pati žaliaskarė, puošianti gyvenvietę per šventes, dar neišrinkta.

Puošmenos vadinamos pasakų žaisliukais, nes permatomo plastikinio burbulo viduje atsiras kurios nors pasakos motyvas.

„Labai norime puoselėti ir puošti aplinką, kurioje gyvename tuo pačiu aktyvinti vaikų meilę Tėvynei, aplinkai, kurioje jie auga, pagarbą praeičiai, jos istorijai“, - sakė G. Pažėrienė.

Eglutė bus įžiebta gruodžio 7 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai graži idėja!!!!

JNB

JNB portretas
Visi mes galime daug daugiau!Mūsų bendruomenė superinė!!! Tai buvo nuostabi popietė su 100 žaisliukų, ir 100 nuostabių individualių pasakų žaisliukuose:)

Regina

Regina portretas
Trumpai drūtai galiu pasakyt, kad kas vyko šitoj bibliotekoj buvo nerealu. Vaikų klegesys, suaugusiųjų juokas, nuolatinės didelės šypsenos, toks jausmas kad pasakoje buvau. Žmonės, kurie organizavo tai yra fantastiški, nes suteikti tiek džiaugsmo ypač vaikams yra kažkas tokio. Beto, aš pati naujų dalykų sužinojau. Tikrai ačiū organizatoriams ir susirinkusiems. Būtinai dalyvausiu ir eglutės šventėje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių