Quantcast

Mūšis dėl uniformų įsismarkavo

Vasarą mokyklinių uniformų siuvėjams darbo apstu. "Kiekvieną dieną paklausa tik auga, tačiau galime priimti ribotą kiekį užsakymų", – pastebėjp  siuvyklos "Kohorta" direktorius Vaidutis Sankauskas.

Vasarą mokyklinių uniformų siuvėjams darbo apstu. "Kiekvieną dieną paklausa tik auga, tačiau galime priimti ribotą kiekį užsakymų", – pastebėjp  siuvyklos "Kohorta" direktorius Vaidutis Sankauskas.

Trūksta siuvėjų

V.Sankauskas skundėsi, kad pastaruoju metu yra jaučiamas profesionalių siuvėjų stygius. "Darbuotojų iš Darbo biržos atsiunčia labai daug, tačiau mums reikia profesionalių siuvėjų, kad darbas būtų atliktas kruopščiai, be menkiausių defektų", – pasakojo vadovas.

Siuvyklos "Tometa" vadybininkė Edita Vainauskaitė patvirtino, kad užsakymus priėmė iki liepos 1 d., visos uniformos turi būti pasiūtos iki rugsėjo 1 d.

Moteris apgailestavo, kad visų užsakymų priimti negali dėl darbuotojų trūkumo. "Natūralu, kad turime nusistatę tam tikrą užsakymų skaičių. Jeigu darbuotojų būtų daugiau, automatiškai ir užsakymų priimtume daug daugiau", – kalbėjo E.Vainauskaitė.

Kainos beveik nepakito

Siuvyklų atstovai teigė, kad, lyginant su praėjusiais metais, uniformų kainos beveik nepakito. "Gal tik truputį, keliais centais padidėjo, nes įvedus eurą kainas teko apvalinti", – teigė siuvyklos vadybininkė. Švarkelių kainos svyruoja nuo 46 iki 61 euro, kelnių – nuo 26 iki 32 eurų, sijonai kainuoja 25 eurus. Pradinukų švarkelių kainos svyruoja nuo 38 iki 41 euro, sijonų kaina – 20 eurų.

Siuvykloje "Kohorta" švarko ir sijono kaina – apie 70 eurų, kelnių ir švarko komplektas kainuoja 75 eurus. "Labai sunku pasakyti tikslias kainas, nes skaičiuojame pagal sunaudotą audinio kiekį. Metras languoto audinio kainuoja apie 11,7 euro, o vienspalvė medžiaga kainuoja tik 11 eurų", – pastebėjo V.Sankauskas.

Siuvyklos direktorius pasakojo, kad visi gaminiai siuvami iš lietuviškų pusvilnių audinių. Privalumas yra tas, kad šis audinys leidžia kūnui kvėpuoti ir šildo esant žemai lauko temperatūrai.

Dominuoja mėlyna spalva

Atrodo, kad šiais metais dauguma Kauno moksleivių pasipuoš tamsiai mėlynos spalvos uniformomis. "Šiemet net 70 proc. mokyklų užsisakė mėlynos spalvos uniformas.

Keista, tačiau visi nori būti vienodi, jokio savitumo. Mano nuomone, šios spalvos drabužiai nešioti kasdien nėra tinkami. Padėvėjus porą kartų ir patrynus rankovę į suolą, pastaroji ima blizgėti", – pastebėjo siuvyklos direktorius. Vyras tikino, kad geriausias pasirinkimas būtų margos medžiagos uniformos.

Piktinasi prasta kokybe

Kalbinti moksleivių tėvai skundėsi, kad ne visos pasiūtos uniformos praktiškos. Vienos gimnazistės tėtis Adomas pasakojo, kad dukrai nupirko švarką iš vienos siuvyklos, tačiau pasibaisėjo medžiagos kokybe. "Pasiūti švarką kainavo palyginti brangiai, tačiau kaina visiškai neatitiko prekės kokybės. Rankovės jau po pusmečio pradėjo blizgėti. Baisu", –  pasipiktinęs kalbėjo vyras.

Kita pašnekovė vylėsi, kad sūnui suras ir perpirks uniformą iš buvusių mokinių. "Siūtis uniformą yra brangu, o dažnai ir kaina neatitinka kokybės. Nors mano sūnus yra aukštas ir gana smulkaus sudėjimo, tačiau vis tik tikiuosi surasti tvarkingą, dar tinkamą dėvėti uniformą", – sakė aštuntoko mama Birutė.


Šiame straipsnyje: uniformosmokyklasiuvėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir dar

Ir dar  portretas
O ar ne pigiau būt patiems susiraukt, nusimegst,nusinert tą uniformą. ?

Nuomonė

Nuomonė  portretas
Tik ne vienspalves uniformas, nuobodu juk. Pavz.imkit iš tautinių rūbų. Kas per grožis raštų, audinių kokybė!!!Juk galima derinti languota-dryžuota -vienspalve -taškuota -ir t.t.Kūrybos užtektų, jei tik noro būtų.

Tipiška

Tipiška  portretas
Uniforma būtina dėl nelygybės Jei nebūtų tokia kosminė atskirtis tarp biednų ir turčių, gal ir nereiktų. O kad dizaineriai Lietuvoj nesugeba normaliai funkcionalių rūbų sukurti, tai nesistebiu, Tegul pasižiūri, kokie super rūbai pas vokiečių paštininkus Ne tik pritaikyti pagal orą, bet ir spec. medžiagos ( super kokybė ). Valstybė turėtų mažas pajamas gaunantiems tokių uniformų pusę kainos padengti. O ne sau gerą gyvenimą dar pasigerinti, ir tik paminklus statyti ant kiekvieno kampo.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių