Quantcast

Mušeikos „Rasos“ gimnazijoje tėvas – savivaldybės darbuotojas?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešoje erdvėje pasirodžiusio vaizdo įrašo, kaip prie įėjimo į „Rasos“ gimnaziją gimnazistas muša kitą paauglį. Didelio atgarsio istorijoje aiškėja naujos detalės.

Muštynės prie „Rasos“ gimnazijos įvyko prieš porą mėnesių, tačiau buvo nuslėpta viena detalė  – kastetas ant devintoką mušusio vienuoliktoko rankos. 

Kauno savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika patvirtino, kad aiškinantis muštynių aplinkybes tuoj po įvykio apie galimą šalto ginklo panaudojimą nebuvo nė kalbos.

„Gimnazijos direktorius man dar kartą patvirtino, kad apie jokius ginklus neminėjo nei nukentėjusi, nei kaltoji pusė, – „Kauno dienai“ sakė V.Mažeika. – Jei būtų žinoma ši aplinkybė, neabejoju, kad būtų kitaip pasisukęs incidento aiškinimasis.“

Stop kadras

Švietimo skyriaus vedėjas nustebo, paklaustas ar devintoką mušusio vyresnio gimnazisto tėvas dirba Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje. „Kauno diena“ susisiekė su galimu mušeikos tėvu. Viešosios tvarkos skyriuje dirbančio vyro reakcija net nepasisveikinus peraugo į puolimą.

„Kokiu klausimu? <=> Nieko negaliu pasakyti. Iš kur sužinojote vardą, pavardę? Iš kur tokie duomenys?“, – pasigirdo klausimų tirada pakeltu tonu.

Nepadėjo ir „Kauno dienos“ aiškinimas, kad siekiame tik pasitikslinti, esą gal visai ne apie Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojo sūnų kalbama viešoje erdvėje. „Nieko netikslinsiu. Iš kur duomenis gavote? Jūs patikslinkite“, – pyko savivaldybės darbuotojas.

„Gal jūs galite patikslinti, iš kur jūsų sūnus kastetą gavo?“ – paprašėme pašnekovo. „Kokį kastetą? Apie kokį sūnų kalbate? Iš kur duomenis gavote? Kodėl skambinate šiuo telefonu?“ – tęsė Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas.

Priminėme, kad skambiname Savivaldybės darbuotojui. „Tai ir kalbėkime apie savivaldybę. Ko jūs klausiate ne į temą? Mes kalbame apie duomenis, apie mano sūnų?“ – galiausiai pažadėjęs, kad viešoje erdvėje paskelbto vaizdo įrašo autorius bus paduotas į teismą, Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas pareiškė nieko nekomentuosiantis ir su žiniasklaida atsisakantis bendrauti.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius patvirtino, kad skyriuje dirba vyras, kurio pavardė sutampa su viešoje erdvėje linksniuojamo mokinuko pavarde. V.Jurkevičius užtikrino, kad su darbuotoju apie galimai jo sūnaus incidentą tikrai kalbėsis.

„Jis, kaip darbuotojas, tai tikrai tvarkingas, atsakingas. Aš jį atsimenu, kai prieš 15 metų dirbo Kauno miesto savivaldybės Nuosavybės teisių atkūrimo skyriaus specialistu“, – darbuotoją gyrė ir padėti spręsti keblumus dėl vaiko žadėjo V.Jurkevičius.

Iš gimnazijos pašalintas

Incidentas prie Rasos gimnazijos įvyko tuoj po mokslo metų pradžios. Apie incidentą buvo pranešta Kauno švietimo skyriaus atstovams, incidente dalyvavusių moksleivių tėvams, į mokyklą buvo atvykusi Vaiko gerovės komisija.

Kauno švietimo skyriaus vedėjas „Kauno dienai“ paaiškino, kad mokyklų vadovai apie visus mokyklose įvykusius incidentus privalo pranešti Kauno švietimo skyriui. Net tais atvejais, kai mokykla savo jėgomis suvaldo situaciją, ją sprendžia, įvykis turi būti žinomas Švietimo skyriui.

„Kauno diena“ bendravo tiek su Švietimo skyriaus vedėju, tiek su „Rasos“ gimnazijos direktoriumi. Jie neneigė, kad incidento iniciatorius kėlė rūpesčių. Vienuoliktokas buvo baustas už pamokų praleidinėjimą, elektronines cigaretes. Vėliau šis gimnazistas iš mokyklos buvo pašalintas, neatmetama, kad tokiam sprendimui įtakos galėjo turėti muštynės ir po jų analizės prieiti nukentėjusių ir kaltųjų susitarimai.

Kauno vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešoje erdvėje pasirodžiusio vaizdo įrašo kaip prie „Rasos“ gimnazijos įėjimo gimnazistas muša kitą gimnazistą. Policija aiškinasi ir antro viešoje erdvėje pasirodžiusio muštynių vaizdo įrašo dalyvius. Neatmetama, jame užfiksuotas muštynių iniciatorius yra tas pats vienuoliktokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jim Beam

Jim Beam portretas
Jei tevas taip kalbejo su zurnalistais tai ko gero jei kalbetu ne telefonu tai ir pats kasteta butu issitraukes. Nereikia ieskoti i ka sunelis atsigime.

Tautos stebetojas

Tautos stebetojas portretas
Na tai kas paskelbs issigimelio valdziagyvio pavarde, kurio defektinis sunelis kastetu svaistosi? Priminsiu - viesosios tvarkos skyriaus vedejas pats anksciau vadovavo nuosavybes teisiu atkurimo skyriui, kur pasizymejo itin "mandagiu" bendravimu su interesantais. Paskui save i kita skyriu issitempe labiausiai lojalius darbuotojus.

saulius

saulius portretas
Musu apgailetinoje tautoje iprasta skaititi komentarus kad reikia linciuoti tokius isgamas ir juos raso tokie sviesuoliai kaip sio isgames tevukas,o kai jo paties sunus igrenda i mesla tai ji reabilituoti bando o ne siulo iskastruoti toki policijai,jeigu valomes nuo isgamu tai ne tik kitu seimos narius siulikime ikalinti bet ir savo paties vaikus ar giminaicius,jie ligiai tokie pat isgamos
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių