Quantcast

Mugėje vilioja ir magnolijos

Penkioliktąjį kartą augalų mylėtojus kviečia paroda „Pakalnutės žiedas“. Šiais metais VDU Botanikos sode vykstanti paroda pasižymi ypatinga dalyvių gausa ir naujais produktais bei tais augalais, kuriuos kauniečiai jau spėjo pamėgti.

Tradicinė mugė „Pakalnutės žiedas“, skirta įvairiems sodinukams, vaiskrūmiams, dekoratyviems augalams, tautodailės dirbiniams, ekologiškiems maisto produktams, prasidėjo šiandien ir tęsis iki gegužės 1 d. Organizatorė Vitalija Petrauskaitė pasakojo, kad šiemet dalyvauja ypatingai daug lietuviškų medelių augintojų. Iš viso užsiregistravo net 75 dalyviai.

Kauniečiai mugėje gali įsigyti ne tik naujovės – šparagų daigų, bet ir sužinoti apie vis populiarėjančias magnolijas. Galima rinktis net iš kelių magnolijų rūšių.

„Didelė priežiūros magnolijoms nereikia. Yra daug rūšių, kurios tikrai auga lietuviškomis sąlygomis, tereikia dirvožemį parūgštinti, o žiemą nei apdengti nereikia. „Žvaigždėtoji“, „Stelato“, „Kobus“ magnolijų rūšys tikrai šalčio nebijo“, – pastebėjo želdinių augintoja Jūratė Pankaitė.

Moteris sakė, kad žmonėms labiausiai patinka baltosios, rožinės, violetinės magnolijos. Ypatingai gražios yra geltonosios, tačiau jų mugėje yra vienetai. Taip pat dėmesį traukia ir agurkinės magnolijos, kurių žiedai nepasižymi ypatingu grožiu, tačiau lapai būna gerokai didesni nei kitų rūšių.

Mugėje prekeiviai pastebi, kad magnolijomis žmonės vis labiau susižavi. Priklausomai nuo turimo sklypo, renkasi arba krūmus, arba magnolijų medžius. Šis augalas išskirtinis tuo, kad pirmiausia žydi žiedai, o vėliau lapai. Priklausomai nuo žiedų gausos, magnolijos gali žydėti apie porą savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mačiau

Mačiau portretas
Magnolijos tikrai yra labai gražios. Žavėjausi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių