Quantcast

Mokslo metų pradžia miestą pripildė klegesio

Dauguma Kauno mokyklų naujųjų mokslo metų maratoną pradeda pirmadienį, tačiau nemažai mokinių ir studentų didžioji šventė surengta šeštadienį, kalendorinę rugsėjo 1-ąją.

Vieni iš tų, kurie po vasaros įžengė į mokyklą šį savaitgalį, yra Kauno jėzuitų gimnazijos gimnazistai ir juos atlydėję tėveliai.

„Atlydėjom savo dvyliktokę“, - jaudulio prieš lemiamus, paskutiniuosius gimnazijoje, mokslo metus neslėpė Ingrida Jurkūnienė. Nors dukra mokslai sekasi gerai, tačiau artėjantys abitūros egzaminai nerimą kelia visai šeimai. „Vaikui bus sunku“, – apie dvyliktoje klasėje automatiškai padidėjantį krūvį ir psichologinį spaudimą kalbėjo mama.

Tuo tarpu iškilmingos eisenos pradžios gimnazijos kieme laukusios devintokės buvo kur kas ramesnės. „Džiaugiamės. Šiandien graži šventė. Laukia nauji klasės draugai“ – nekantravo susipažinti su naujokais Neda ir Ugnė.

Gimnazistės sakė, kad dar nenusprendę, kuriuo keliu trauks baigusios mokslus. Jas daug kas traukia, dar likę daug laiko susivokti. Kol kas jos susifokusavę į artėjančią Mokytojų dieną, kai galės pasireikšti kitokiame amplua nei paprastai galima per pamokas.

Gimnazistai Linas ir Saulius sakė taip pat laukiantys progų susipažinti su naujais draugais ir ne tik su jais. Jiems reikės susipažinti su visa gimnazija apskritai, nes patys yra naujokai, kaip ir iš Domeikavos į Jėzuitų gimnaziją šiemet perėjusi  Beatričė, juokavusi, kad buvo ašarų dėl besibaigiančios vasaros ir atostogų.

Devintokė Rūta pasakojo, kad labiausiai laukianti anglų kalbos pamokų, įdomu, kokie bus nauji klasės draugai ir nauji mokytojai. O kaip užklasinė veikla? „Jau baigiau muzikos mokyklą“, – teigė Rūta, lankiusi chorą ir grojanti pianinu.

Šeštadienį sveikinimai su su Mokslo ir žinių diena, linkėjimai ir patarimai skriejo ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) bei Kauno technologijos universiteto (KTU) studentams bei pedagogams. Po iškilmingų kalbų, asmenukių ir VDU pirmakursių priesaikos Istorinės Prezidentūros sodelyje didžiulis būrys, vedinas Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Atžalynas” maršų, keliavo iki Kauno Rotušės aikštės, kur visų laukė grupės „Baltasis kiras“ koncertas.

KTU bendruomenė linksminasi „Žalgirio“ arenoje kartu su Beatrich ir kt. Šventę režisavo charizmatiškasis aktorius, muzikantas ir kompozitorius Vidas Bareikis.

Naujuosius mokslo metus pradės 63 Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklos, esančios Kauno miesto savivaldybės žinioje: 5 mokyklos-darželiai, 7 pradinės mokyklos, 16 progimnazijų, 2 pagrindinės mokyklos, 6 mokyklos-daugiafunkciai centrai, 21 gimnazija, 6 specialiosios mokyklos ir ugdymo centrai, bei 9 nevalstybinės (privačios) bendrojo ugdymo mokyklos ir 11 neformalaus ugdymo įstaigų.

Preliminariai pirmokų šiemet bus apie 3160, dvyliktokų – 2202. Iš viso miesto žinioje esančiose mokyklose mokosi 31 tūkst. mokinių, dar apie 5 tūkst. privačiose mokyklose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Puiku, kad tėvai ir vaikai kartu.Kai kurie ryšį su vaikais praranda jau pirmoje klasėje, todėl ir nesistebėkite kai kurių jaunuolių vertybėmis....

"abituriJAntui"

"abituriJAntui" portretas
Chaaaaaaaaaaaaaa, o ką reiškia žodis "aplamai"?

to Morkūnas

to Morkūnas portretas
Nuostabu ,kai yra graži šeima ir puikūs santykiai, NEPAVYDĖK,durniau
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių