Quantcast

Moksleiviai kūrė kartu su architektais

  • Teksto dydis:

Nauja pavėsinė, unikalaus dizaino suoleliai, sūpynės, mozaika papuošta autobusų stotelė. Visa tai moksleiviai sukūrė su Čekiškėje vykusių "Keliaujančių architektūros dirbtuvių" savanoriais.

Nauja pavėsinė, unikalaus dizaino suoleliai, sūpynės, mozaika papuošta autobusų stotelė. Visa tai moksleiviai sukūrė su Čekiškėje vykusių "Keliaujančių architektūros dirbtuvių" savanoriais.

"Keliaujančios architektūros dirbtuvės" – vasarą vykstantis projektas, kuriuo siekiama atkreipti visuomenės, ypač vaikų, dėmesį į kasdienę žmogų supančią aplinką. Kuriant funkcionalius objektus, siekiama parodyti, kad aplinka rūpintis, ją puoselėti ir keisti galima realiomis, daug materialių ir žmogiškųjų išteklių nereikalaujančiomis priemonėmis. Vaikai ir jaunimas šiuo projektu skatinami būti aktyvūs savo aplinkos kūrėjai.

Tris dienas vykusiose "Keliaujančiose architektūros dirbtuvėse" Čekiškėje dalyvavo apie dvidešimt moksleivių. Jaunieji projekto dalyviai kartu su savanoriais architektais, architektūros studentais bei kitų sričių profesionalais kūrė materialius, išliekamąją vertę viešose erdvėse turinčius projektus. Surengus ekskursiją po miestelį, nuspręsta, kokiose erdvėse ir kas naujo galėtų atsirasti. Tą patį vakarą miestelio aikštėje išdygo didžiulė palapinė, kurioje ir prasidėjo entuziastų veikla.

Projekto savanoriai kartu su Čekiškės moksleiviais sukūrė ir miestelio aikštėje pastatė pavėsinę, kurioje jaunimas galės leisti laiką, bendrauti. Jaunimo iniciatyva netoli aikštės sukurta rami pasisėdėjimo zona, o joje atsirado pačių rankomis pagaminti unikalaus dizaino suoleliai, sūpynės. Atgijo autobusų stotelė: projekto dalyviai ją perdažė ir papuošė keramine mozaika. Kadangi projekto data beveik sutapo su miestelio šventės data, nuspręsta padaryti vazonus gėlėms, kurios papuoš įvairias miestelio erdves.

Tikimasi, kad "Keliaujančių architektūros dirbtuvių" projektas įkvėps jaunimą tęsti pradėtus darbus, puoselėti ir gražinti savo aplinką.

Keliaujančio cirko principu – vykstant iš vienos vietos į kitą – Architektūros vaikų fondo savanorių komanda lankosi skirtinguose Lietuvos regionuose ir rengia kelių dienų trukmės kūrybines dirbtuvėles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių