Quantcast

Ministras L. Kukuraitis: Kaunas gali tapti pavyzdžiu visiems

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis įvertino Kauno pastangas socialinėje srityje.

Antradienį Kauno miesto mero Visvaldas Matijošaičio kabinete Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovams buvo pristatyta, kaip miestas tvarkosi socialines problemas. Siekiant šalyje panaikinti visus vaikų globos namus, pristatytas Kaune veikiantis budinčių globėjų tinklas.

„Galutinis tikslas – kad visi vaikai gyventų šeimose. O Kaunas yra labai pažangus. Yra toks įspūdis, kad „Pastogė“ ir kitos panašios struktūros Lietuvoje tampa modeliais, kuriuos norisi dauginti. Turim visose savivaldybėse sukurti tokius modelius. Todėl čia ir atvažiavome kalbėtis, žiūrėti kas jau šiuo metu yra vykdoma“, – po susitikimo kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis.

Budintys globėjai yra pasiruošę bet kuriuo metu priimti iš šeimos paimtą vaiką. Taip sudaromos sąlygos vaikams laikinai gyventi ne globos namuose, o šeimoje. Už vaiko priežiūrą budintys globėjai iš Kauno miesto savivaldybės gauna minimalų užmokestį bei vaikų išlaikymui reikalingas išmokas. Tėvai, iš kurių buvo atimti vaikai, gali per tą laiką pasitaisyti ir savo mažamečius susigrąžinti.

„Mes klausėmės gerosios patirties, gilinomės, kas yra daroma, kad bendruomenė būtų dar labiau įgalinama. Mums svarbu, kad socialiniai globėjai būtų alternatyva vaikų globos namams. Dėl to Kaunui reikia palinkėti sėkmės, nes tada, tikėtina, bus sėkminga visa Lietuva“, – sakė ministras.

Kaunui reikia palinkėti sėkmės, nes tada, tikėtina, bus sėkminga visa Lietuva.

Susitikimo metu buvo sudėlioti akcentai, ką pati Socialinės apsaugos ir darbo ministerija turi padaryti, kad tokie projektai galėtų vykti ir kituose Lietuvos miestuose. Anot L.Kukuraičio, būtina parengti suprantamą reglamentą, kuriame būtų nusakyti tėvų ir globėjų įsipareigojimai, kitos reikalingos nuostatos.

Vis dėlto, nors Kauną galima laikyti pavyzdiniu miestu šioje srityje, dar yra kur pasitempti. Socialinės apsaugos ir darbo ministras patikino, kad ir šiame mieste institucijos tarpusavyje bendrauja ilgu biurokratiniu keliu arba iš viso nesikalba, todėl kai kurie sektoriai veikia ne taip efektyviai, kaip galėtų.

„Manau, kad tarpinstitucinis bendradarbiavimas yra iššūkis ne tik Kaunui, bet ir visai Lietuvai. Kaunas deda pastangas, bet to negana. Mes paskaičiavome, kiek šiame mieste veikiančių organizacijų, institucijų gauna finansavimą. Jų tikrai yra labai daug. Kyla klausimas, kaip jas apjungti, kad jos nesidubliuotų, o viena kitai padėtų“, – sakė L.Kukuraitis.

Susitikimo su Kauno meru metu ministras taip pat sakė, kad reikalingas glaudesnis bendradarbiavimas tarp socialinės apsaugos, švietimo, sveikatos įstaigų. Be to, trūksta ryšių tarp Darbo biržos ir savivaldybės.

„Mūsų nebendradarbiavimas Lietuvoje sukuria tam tikras prielaidas skurdo mastui, galėtume to išvengti, apjungdami jau veikiančias institucijas“, – tvirtino ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Ne taip tvarkomas Kaunas,nelabai geras ,arba nesupranta tas miesto šeimininkas,nemato subyrėjusių šaligatvių,nesupranta kaip puošti gėlėmis miestą,kaip genėti medžius ,kad vaizdas būtų gražesnis.Gaila,trūksta to labai.

Virga

Virga portretas
Kaunas tikrai pasizymi inovacijomis.Cia sekmingai vyksta interaktyvus mokymas - pradines mokyklos Erudito licejus mokiniaia yra ugdomi naktinio klubo "Agentura" aplinkoje.Ir mokiniams idomu, ir klubas issiugdys nauju lankytoju.

taps pavyzdziu visiems tada

taps pavyzdziu visiems tada portretas
kai leks is kedes-Dainavos ir Silainiu poliklinikoje neteisetai be konkurso pasodintas direktorius kibisonas,tuomet kaunas apsivalys nuo psichologiniu smogiku ir vidutinybiu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių