Quantcast

Ministras: 2019-ųjų pradžioje Kaune jau atidarysime „šešėlinę ministeriją“

Planas perkelti Žemės ūkio ministeriją (ŽŪM) į Kauną yra negrįžtamas, o kitų metų pradžioje laikinojoje sostinėje jau bus atidaryta „šešėlinė ministerija“, Vyriausybės pusvalandyje Seime ketvirtadienį sakė žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

„Planas toks, kad 2019 m. pradžioje atidarome padalinį Kaune tuo tikslu, kad kurtume tokią kaip ir „šešėlinę ministeriją“, kad nebūtų pertrūkio iki tada, kai 2020 m. pradžioje mes pervažiuojame visi. Tai procesas yra negrįžtamas“, – kalbėjo ministras.

G. Surplys sakė, kad ministerijos perkėlimo nauda ir kaštai yra skaičiuojami.

„Grubiai sakant, skaičiai rodo, kad mes tikrai pardavę pastatą, kurį dabar ministerija turi Gedimino pr., uždirbsime tiek, kad 10 metų ramiai Kaune galime dirbti. Tačiau kol kas galutinių skaičių neturiu, jie, kaip ir žadėta, bus metų gale“, – teigė ministras.

G. Surplys pripažino, kad ministerijoje pastaruoju metu darbuotojų sumažėjo nuo 340 iki 290, tačiau tai esą nesusiję su planais perkelti ministeriją į Kauną.

„Ministerija vykdė reformą. Toks ir buvo tikslas – sumažinti darbuotojų skaičių, padidinti žmonėms atlyginimus. Atlyginimai tikrai paaugo visiems darbuotojams. Na taip, dėl Kauno žmonės ieškosi galimybių, žiūri, kur jiems geriau. Tačiau visas pareigybes, kurias turime tuščias, stengiamės užpildyti“, – tikino ministras.

ELTA primena, kad ŽŪM planuojama perkelti į Kauną 2019 m. pabaigoje – 2020-ųjų pradžioje. Spalio pabaigoje paskelbta, kad projekto vadovo, kuruosiančio Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną klausimus, pareigas pradeda eiti Vitalija Zumerienė.

Projekto vadovė, kaip teigia ŽŪM, planuos ministerijos ir jos valdymo srities įstaigų perkėlimo į kitą vietovę įgyvendinimo priemones, organizuos ir kontroliuos jų įgyvendinimą bei atsakys už suplanuotų rezultatų pasiekimą laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Būsimieji bedarbiai nori ir toliau gauti 'šešėlinius' pinigus.

JEI ŠEŠĖLINĖ

JEI ŠEŠĖLINĖ portretas
Tai oponuos ministerijai Vilniuje?

Marius

Marius portretas
PUIKU! Duoti pažadai įgyvendinami.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių