Quantcast

Miesto valdžia kultūros žada neskriausti

Miesto valdžia apsisprendė, kad šešiolika šiemet Kaune vyksiančių kultūros renginių bus laikomi reprezentaciniais. Juos atrinko savivaldybės Kultūros ir meno taryba, o patvirtino miesto tarybos nariai.

Savivaldybės duomenimis, šiemet į pagrindinių renginių sąrašą patekti pretendavo 53 renginiai, kuriuos siūlė įvairūs kultūros projektų rengėjai, tačiau atrinkta 16.

2012 m. savivaldybė buvo patvirtinusi pagrindinių miesto kultūros renginių sąrašą 2013–2015 m. Šiame sąraše buvo 19 reprezentacinių Kauno kultūros renginių, 6 miesto šventės ir ceremonijos ir dar 15 kitų svarbių kultūros renginių.

"Šiemet sąrašas yra trumpesnis. Nepatekusių į pagrindinių renginių sąrašą projektų autoriai galės pretenduoti į dalinį savivaldybės finansavimą pagal kitas programas", – paaiškino savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

Šiųmetis sąrašas patvirtintas tik metams, nes savivaldybė ketina keisti iš savivaldybės biudžeto finansuojamų projektų valdymo sistemą. Naujajame sąraše nėra iki šiol pagrindiniais miesto kultūros renginiais laikytų tarptautinio festivalio "Musica sacra", tarptautinio lėlių teatrų festivalio "Šypsos lėlės ir vaikai", tarptautinio folkloro festivalio "Atataria lamzdžiai", tarptautinių šokių konkurso "Gintarinė pora" ir kompozitorių M.K.Čiurlionio bei E.Grygo muzikos festivalio.

Naujajame sąraše atsirado keli naujokai, pelnę reprezentacinio kultūros renginio titulą: Kauno architektūros festivalis, renginių ciklas "Sekmadienio muzika", Dizaino savaitė Kaune ir dainuojamosios poezijos festivalis "Senamiesčio žiogas".

Pasak A.Vilčinsko, naujoji tvarka leis projektų rengėjams vienodesnėmis sąlygomis pretenduoti į dalinį savivaldybės finansavimą, o į sąrašą nebuvo traukiami tie renginiai, kuriuos organizuoja savivaldybės įstaigos, nes finansavimas jiems skiriamas per šių įstaigų biudžetus. Kaip pavyzdį A.Vilčinskas paminėjo Kauno miesto dienas, šventę "Hanza Kaunas", Kalėdų eglės įžiebimą. Lietuvos šaulių sąjungos rengiama Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimo ceremonija Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje iki šiol taip pat buvo priskirta prie pagrindinių miesto švenčių ir ceremonijų. Dabar, anot Kultūros skyriaus vedėjo, šauliai kartu su kitais projektų rengėjais turės galimybę pretenduoti į dalinį finansavimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Mažinimas vadinamas koncentracija, nelabai originalu.

Kaunas + Puteikis

Kaunas + Puteikis portretas
Vadinti mera miesto valdzia spaudoje butu galima jeigu miesto mera rinktu ne partijos o miesto gyventojai...

Ir tai

Ir tai portretas
vadinama Kaunas pilnas kulturos? Juokas ima. Net Kaunas Hanza neitraukta
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių