Quantcast

Per miestą tekėjo „Sielų upė“

  • Teksto dydis:

Lapkričio 1-osios vakarą Kauno centre tradiciškai tekėjo „Sielų upė“ - ji sudėliota iš daugiau kaip 6 tūkst. žvakučių.

Ši akcija skirta pagerbti visoms iškeliavusioms sieloms. Ją organizuoja Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentų atstovybė.

Organizatoriai šiemet subūrė net 80 savanorių, kurie ir pasišovė uždegti ir išdėlioti žvakutes nuo Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos per Vilniaus gatvę, Laisvės alėją, pro Kauno valstybinį muzikinį teatrą iki fontano, po to S.Daukanto gatve iki Vienybės a.

Prie akcijos prisidėjo ir nemažai praeivių, panorusių padėti uždegti žvakutes. 

„Šis renginys simbolizuoja vieningumą, kurio taip trūksta šiandieninėje visuomenėje", - teigė vienas organizatorių Justas Paulikas.

Šiam renginiui gauta 1 tūkst. eurų parama iš programos "Iniciatyvos Kaunui".



NAUJAUSI KOMENTARAI

bendrai

bendrai portretas
Nieko nevartoju, kas įpakuota plastike, taip pat stengiuosi nenaudoti plastikinių vienkartinių maišelių.Vartokite atsakingai, šventės siejamos ne tik su vartojimu, bet ir su gamtos tausojimu, beje, jei domitės aplinkosauga, tai šių žvakučių pakuotės negalima mesti į plastikinės pakuotės konteinerį, nes tai mišri pakuotė.

nino

nino portretas
kasmet zaviuosi Sielu upe Jei tamstai nepatinka plastikas tai nevalgyk ir salotu is Maximos plastiko indelyje Visos atliekos juk rusiuojamos

bendrai

bendrai portretas
Gal ir gražu, bet, žiūrint iš vienos pusės, įprasminant mirusiųjų ir šventųjų paminėjimą, žvakės turi būti uždegamos nuo šventintos žvakės. O kita pusė-gamtos teršimas ir vartojimas. Jei žvakutės bus sudegintos, o kitais metais bus panaudotas tas pats korpusas, viskas gerai, bet, jei keliaus į plastiko šiukšlyną, verta susimąstyti apie ekologiją.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių