Quantcast

Metų kaunietės telkiasi bendram tikslui

"Kauno dienos" organizuojamų rinkimų "Metų kaunietė" finalininkės, susibūrusios į asociaciją "Kaunietė", telkia pajėgas ir dalijasi idėjomis projektams, pasitarnausiantiems Kauno ir kauniečių labui.

Užsuko karuselę

Vos susibūrusios į asociaciją, kaunietės Rotušės aikštėje įsuko "Gerų darbų karuselę", kuri džiugino ir praeivius, ir palengvino sunkioje situacijoje atsidūrusių miestiečių dalią.

Įgavusio akį džiuginantį fizinį pavidalą – keturis besisukančius medinius arkliukus – projekto esmė – ieškoti ir rasti geradarių, kurie norėtų padėti mieste sunkiau gyvenantiems žmonėms.

"Gerų darbų karuselę" su mediniais arkliukais planuojama įkurti senamiestyje, M.Valančiaus gatvės parkelyje.

"Palaikę kompaniją kalėdinei eglutei, ją nupuošus, visi keturi arkliukai stovi privačioje erdvėje ir laukia, kol bus pastatyti ir vėl neš gerų darbų žinią miestiečiams", – kalbėjo D.Bubnienė.

Pernai asociacija "Kaunietė" svariai prisidėjo prie savivaldybės daug metų organizuojamo Kalėdinio labdaros vakaro. Asociacijos narės padėjo viešinti vakaro tikslus, kvietė kauniečius prisidėti prie šios kilnios tradicijos.

"Taip pat gavome galimybę sukurti keletą socialinių filmukų, kurie pasakoja apie sunkiau gyvenančius, pagalbos, paramos stokojančius miestiečius ir kviečia prisidėti, kuo įmanoma – tai gali būti bet kokia, kad ir nedidelė, pinigų suma, gali būti ir dėmesys ar skirtas laikas", – pasakojo asociacijos vadovė, Kauno apskrities vyrų krizių centro direktorė Dovilė Bubnienė, 2014-ųjų Metų kaunietė.

Duomenų bazės kūrimas

Asociacijos vadovė pasakojo, kad praėję metai labiau buvo ateities planų dėliojimo ir idėjų gryninimo metai. Šiemet tikimasi į asociaciją pritraukti daugiau narių, turinčių įdomių, prasmingų idėjų ir, svarbiausia, noro bei laiko jas įgyvendinti.

Asociacijos nariai norėtų surinkti tam tikrą duomenų bazę tų, kurie pasiruošę dalytis laiku, dėmesiu, materialine parama ir tų, kuriems tokios dovanos reikalingos.

"Tokiai bazei surinkti reikia laiko, taip pat ir lėšų, todėl šiuo metu labai kviestume iniciatyvius žmones, kauniečius, ne tik moteris, bet ir vyrus, susisiekti su mumis ir padėti šią iniciatyvą įgyvendinti", – kvietė D.Bubnienė.

(Nuotraukoje – D.Bubnienė)

Asociacijos veikla apima kultūrinius, socialinius, švietimo ir kitokius renginius, akcijas, paskaitas, seminarus.

"Mūsų tikslai – vykdyti šviečiamąją ir prevencinę veiklą, suteikiant bendruomenės nariams galimybę tobulėti, mokytis, spręsti savo problemas, atnaujinti įgūdžius ar įgyti naujų žinių; vykdyti socialines akcijas – iškelti problemas, informuoti visuomenę, suburti bendraminčius bei organizuoti apskrituosius stalus, akcijas, informacines kampanijas, konferencijas; vykdyti kultūrinę, meninę, auklėjamąją veiklą – kultūriniai renginiai, parodos, meno projektai; organizuoti socialinę paramą ir labdarą įvairioms visuomenės grupėms ar atskiriems asmenims", – vardijo vadovė.

Pristatė merui

Pirmosios trys Metų kaunietės – olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, tekstilininkė Jolanta Šmidtienė ir D.Bubnienė asociacijos veiklą pristatė ir Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui.

"Smagu, jog Kaune atsiranda vis daugiau aktyvių, visuomeniškų žmonių", – teigė V.Matijošaitis.

"Steigdamos asociaciją siekėme suvienyti savo jėgas ir veiklos patirtį, plėtoti bendrus projektus, aktyvią socialinę ir kultūrinę veiklą, aktyviai rengti projektus, informuoti visuomenę ir garsinti Kauno miestą" , – akcentavo žinoma Kauno menininkė J.Šmidtienė.

Džiugu, kad randa laiko

"Visos asociacijos "Kaunietė" narės turi savo darbus ir veiklas, tad labai džiugu, kad randa laiko ir asociacijos projektams", – sakė D.Bubnienė.

"Pavyzdžiui, kuriant asociacijos svetainę daug dėmesio skyrė mūsų aktyvi ir kūrybinga narė, taip pat priklausanti ir asociacijai "Padedu augti", Julija Kulik-Dulskienė, nuostabių idėjų visada turi J.Šmidtienė. Violeta Bakutienė kuria nuostabias poetines kompozicijas", – pasakojo D.Bubnienė.

Šiemet tikimasi, kad arkliukų karuselė vėl galės džiuginti praeivius, o kartu ir pildysis asociacijos narių sugalvota gerų žmonių ir pagalbos reikalingų žmonių duomenų bazė.

"Taip pat planuojame naują projektą "Kaunietė" kviečia pabūti kartu". Kviesime miestiečius į pokalbius su mumis. Planuojame bent penkis tokius pokalbius nuo gegužės iki rugsėjo, galbūt galėsime juos organizuoti atviroje erdvėje kartą per mėnesį", – apie planus pasakojo D.Bubnienė. Tarp svarstytinų idėjų – ir meninės programos, aukcionas.

Kviesime miestiečius į pokalbius su mumis. Planuojame bent penkis tokius pokalbius nuo gegužės iki rugsėjo, galbūt galėsime juos organizuoti atviroje erdvėje kartą per mėnesį.

Indėlis – kiekvienos

"Po ką tik įvykusių 2016-ųjų Metų kaunietės rinkimų įsilieti į asociaciją pakvietėme kelias dalyves. Pasinaudodama proga, noriu priminti, kad laukiame ne tik finalo dalyvių, bet ir kitų aktyvių, tačiau į finalą nepapuolusių kauniečių. Labai tikimės, kad subursime naujų, įdomių ir aktyvių žmonių būrį", – kalbėjo D.Bubnienė.

Ji sakė labai vertinanti naujosios 2016-ųjų Metų kaunietės vargonininkės, pedagogės ir visuomenininkės Dalios Jatautaitės indėlį į miesto kultūrą. "Taip pat ir kitų finalininkių, nes kiekviena iš jų prisideda prie miesto ir miestiečių gerovės – kas kultūroje, kas medicinoje ar sporte", – įsitikinusi D.Bubnienė.

Ji pati norėtų išskirti vieną kandidatę, deja, nepatekusią į Metų kaunietės finalą – Ingą Laukytę-Budrienę.

"Jos ir asociacijos "Padedu augti" veikla ypač svarbi – organizacija padeda neišnešiotų naujagimių susilaukusiems tėveliams jaustis labiau užtikrintiems ir tikėti, kad sunkumai praeis, o jiems įveikti yra pagalba. Praeitais metais asociacija, jos vadovė Inga ir narės svariai prisidėjo, kad Kauno klinikose būtų įsteigtas Motinos pieno bankas, asociacija "Padedu augti" aktyviai dalyvavo Prezidentės globotoje akcijoje "Kalėdų naktį tylią išgelbėkim gyvybę". Šių metų vasario mėnesį savo lėšomis neišnešiotukų tėveliams išleido pirmąjį laikraštuką, ir tai yra naujovė Lietuvoje. Manau, asociacijos narės dar daug padarys ir šiais metais", – kalbėjo D.Bubnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių