Quantcast

Metų kaunietės rinkimai: dar galite siūlyti pretendentes

  • Teksto dydis:

Prie pabaigos artėja pirmasis projekto "Metų kaunietė 2014" etapas. Siūlyti kandidates beliko kelios dienos. Šio titulo vertų dailiosios lyties atstovių kandidatūrų lauksime iki gruodžio 31 d. Jums reikia portale kaunodiena.lt/mk užpildyti anketą arba parašyti laišką redakcijai adresu I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas.

Tarp skaitytojų jau pasiūlytų aktyvių moterų – Rūta Mačiliūnaitė. Ši kaunietė kompozitorė už muziką spektakliams ("59‘Online", "W(o)men", "Eugenijus Oneginas") 2014-aisiais apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi.

Kamilei Bukauskaitei dar tik devyneri, tačiau ji padėjo pareigūnams išaiškinti savo mamos užpuoliką. Už pagalbą pareigūnams mergaitė Angelų sargų dieną buvo apdovanota "Gėrio sergėtojo" statulėle.

Dar viena pretendentė – Jolita Virbickienė – yra tinklinio klubo "Heksa" trenerė ir tikra jo siela. 2014-aisiais Kūno kultūros ir sporto departamento apdovanojimuose už indėlį į Lietuvos sporto plėtrą tinklininkė buvo pagerbta sporto garbės komandoro ženklu.

Kaune gimusi Lietuvos jaunimo teatro aktorė Dovilė Šilkaitytė-Rimkevičienė 2014 m. buvo nominuota Auksiniam scenos kryžiui kaip aktorė, atlikusi nepagrindinį vaidmenį spektaklyje "Nesistebėk, jei kas nors ateis padegti tavo namų".

Kauniečių palaikymo sulaukė ir "Žalgirio" krepšinio komandos šokėjų vadovė, trenerė ir choreografė Diana Gandrimė. "Ji subūrė merginų grupę, kuri pasiekė puikių rezultatų, užsitarnavo "Žalgirio" šokėjų vardą ir kuri linksmina krepšinio sirgalius, garsina Lietuvą ir Kauną įvairiuose čempionatuose Europoje", – rašė skaitytojai.

"Mis Lietuva 2013" titulą pelniusi Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė pasižymi ne tik puikia išvaizda, bet ir tvirtu charakteriu, yra išsilavinusi, savanoriauja krašto gynybos pajėgose. "Ji atstovavo Lietuvai "Mis pasaulis" rinkimuose, 2014-aisiais garsino Kauną savo grožiu ir talentais, todėl yra verta kovoti ir dėl Metų kaunietės vardo", – teigė ją pasiūlę kauniečiai.

Nepastebėta neliko ir praeityje garsi ėjikė Sada Eidikytė-Bukšnienė. Ne kartą pagerinusi pasaulio ir Europos ėjimo rekordus dabar ji dirba mokytoja ir populiarina sportą tarp jaunimo, tačiau vis dar neapleidžia lyderės pozicijų – yra ultramaratono čempionė Lietuvoje, greičiausiai iš moterų įveikusi 100 km distanciją.

Tarp pretendenčių – ir 100 metų sulaukusi senolė Marcelė Piliutienė, jau 60 metų gyvenanti Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno bardu centro sajunga

Kauno bardu centro sajunga portretas
Siulome Metu kauniete isrinkti ES parlamento nare Vilija Blinkeviciute, mergina, kuri gali buti bus zmoniu ir salies Prezidente nuop 2017 m

už portretas
Marcelę - visi balsai. Nes tai tikrai moteris, įrodžiusi, kad ir Kaune galima sulaukti šimtojo gimtadienio. Reiškia, ji gali pretenduoti į Kauno, kaip gero palankaus miesto, simbolį. O čia kai siūlo aktorę, kurios nuopelnai Kaunui tik tokie, kad gimė šiame mieste, juokų darbas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių