Quantcast

„Metų kaunietė 2016“ rinkimų finalininkė: E. Žilinskienė

  • Teksto dydis:

Pristatome paskutinę – šeštąją rinkimų "Metų kaunietė" finalo dalyvę. Balsuoti už vieną ar kelias moteris, jūsų nuomone, vertas šio titulo, galite iki kovo 3 d.

09. Eugenija Žilinskienė

Tai moteris, asmeniniu pavyzdžiu populiarinanti vaikų globos ir įsivaikinimo idėją, meile, švelnumu ir namų šiluma besidalijanti ne tik su jau išaugintais savo vaikais, bet ir šešiais dar mažais globotiniais.

"Tai, kad patekau į šešetuką, buvo smagi naujiena", – pasakojo E. Žilinskienė. Kartu ją apėmė ir baimė: ką reikės daryti finaliniame renginyje?

Ji nesitikėjo, kad sulauks tokio pažįstamų ir nepažįstamų žmonių palaikymo. Tad labai nustebo pamačiusi, kad jau yra finale. Ne mažiau nustebino ir skambučių, laiškų antplūdis. Atgarsių atskriejo net iš Indijos, Kinijoje, taip pat iš Vokietijos, Anglijos, Rusijos. Vienur gyvena giminaičiai, anūkų draugai, kitur – jos pačios draugai. Skambino ir seniai matyti buvę bendradarbiai, pasveikinti atbėgo ir kaimynė.

Ne vienas nežinojo, kad moteris ryžosi auginti tėvų priežiūros netekusius vaikus, ir klausė, ar čia tikrai apie ją rašoma. Beje, kaunietės negąsdino ir sunkios vaikų negalios.

"Kai kuriuos faktiškai išplėšiau iš mirties nagų", – kalbėjo E. Žilinskienė ir paminėjo pirmuosius dvynukus, kurie jos glėbyje atsidūrė būdami 10 mėnesių ir labai ligoti. Dalį negalavimų pavyko išgydyti, tačiau kai kurios ligos vaikus vargina iki šiol.

Kai kuriuos faktiškai išplėšiau iš mirties nagų.

"Turime labai gerą šeimos gydytoją, kuris, reikalui esant, mums gelbsti dieną naktį", – dėkojo už pagalbą E. Žilinskienė.

Ji vaikų globos ėmėsi, kai užaugo anūkai. "Nusprendėme, kad reikia gelbėti kitus vaikus", – pasakojo moteris. Dabar prie anūko pagaminto didžiulio virtuvės stalo kasdien susėda net trylikos narių šeimyna: ponia Eugenija su vyru, dukra Sonata su vyru, dvi anūkės, anūkas ir tikrų tėvų atstumti anūkėliai – dvi poros dvynukų ir brolis su sese.

Jos širdžiai mielas vakarinis ritualas, kai globotiniai ruošiasi miegoti. Visus reikia paglostyti, pamyluoti, šie atsako tuo pačiu švelnumu. Vaikai prie jos ir ši prie jų labai prisirišę. "Visi mes – savi", – neišskiria nė vieno moteris.

Ji neslepia, kad su vaikais būna sunkumų. "Bet tiesiog reikia juos mylėti", – teigė kaunietė.

Bendromis jėgomis įveiktos ir mokymosi bėdos. E. Žilinskienė didžiuojasi, kad vyriausias iš globojamų vaikų yra pirmūnas, geriausiai klasėje rašo diktantus, nors vaikų globos namuose buvo nustatyta, kad jis gali mokytis tik pagal specialią programą.

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio iškirpkite, užpildykite lapelį ir siųskite adresu: "Metų kaunietė", "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296 Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g. 18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKB XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kaunodiena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Jūsų balsų laukiame iki kovo 3 d.

"Metų kaunietę 2016"paskelbsime finaliniame renginyje kovo 8 d. "Žalgirio" arenoje.

Daugiau informacijos apie projektą "Metų kaunietė" rasite kauno.diena.lt/mk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

remigija

remigija portretas
saunuole moteris pirmyn ir nesustot savo nelengvam keli.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Jeigu nepažįsti ,nebalsuok.Aš nepažįstu ,todėl man ji negeriausia,pasakojimais netikiu,baigėsi ,nebeliko tų kurie patikėtų.Žinome kokie žmonės vaikų namuose,slaugos namuose ir tiek.

moteris

moteris portretas
šaunuolė moteris skaičiau ir ašara braukiau ,kad dar yra tokiu geru žmoniu ,kuri visa save atidavė mažiems našlaičiams duok dieve jei sveikatos ir stiprybės manu ši moteris verta būti 'METU KAUNIETE' balsuokim
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių