Quantcast

Spūstys Ąžuolyne taps kasdienybe?

Lietuvos sporto universiteto absolventai, šiandien gavę diplomus, turėjo daug laiko permąstyti viską, ką išmoko per savo studijų metus. Tuoj po šventės, kuri vyko Sporto halėje, visi joje dalyvavę žmonės stojo į didžiulį kamštį. Nelaimingiausieji jame praleido maždaug pusantros valandos.

Kaip per reginius Halėje dažniausiai ir atsitinka, automobilius dalyviai sustatė rajono kiemuose ir šalutinėse gatvėse, iš kurių jau ne visiems pavyko lengvai išvažiuoti. Siauros gatvės, užgrūsti kiemai ir labai sudėtingas išvažiavimas iš Perkūno alėjos, kurioje stovi Halė, į K. Petrausko ar Parodos gatves sudarė puikias galimybes kamščiui, kokių reta.

Jei absolventai ar jų tėvai dar gali pasidžiaugti neišblėsusiomis emocijomis po įteikimo ceremonijos, tai vietiniai gyventojai nėra labai laimingi. Labiausiai pralaimėjo Vaižganto, E. Fryko, kitų šalia Perkūno alėjos esančių gatvių gyventojai ir ten savo automobilius pasistatę žmonės. 

„Stoviu čia jau valandą, gal kaip nors galima pro šią aikštelę išvažiuoti?“, – ant savo automobilio slenksčio pasilipęs žvalgėsi vyras.

„Žinote, nė kiek nesigailiu. Buvo graži šventė. Pastovėsime. Kiek? Gal dar valandą?“, – optimistiškai kalbėjo Vaižganto gatvėje įstrigęs vairuotojas.

„Įdomu, ar galiu viduryje gatvės palikti automobilį ir nueiti į parduotuvę“, – svarstė moteris.

Bet ne visi šios situacijos įkaitais tapo savo noru.

„Mes tik iš serviso automobilį atvažiavome pasiimti. Reikėjo pakeisti saugiklį“, – tikriausiai gailėjosi vaikinas, kad nemoka pats to padaryti.

„Aš važiavau sportuoti. Lankau bėgimo treniruotes. Būčiau žinojusi, tai būčiau nubėgusi“, – kalbėjo Eglė. Ji, kol galės grįžti į Perkūno alėją, dar turės apsukti ratą Vaižganto gatve, kur dvi sankryžos ir abiejose ji šalutiniame kelyje.

Vietiniai irgi nėra labai laimingi. Savo vardo nenorėjęs sakyti vietinis Vaižganto gatvės gyventojas tik rymojo sunėręs rankas ant savo automobilio durelių.

„Aš čia gyvenu, turėjau išvažiuoti, o dabar stoviu“, – kalbėjo jis.

Rašant šias eilutes viename rajono namų balkonų girdėti, kad kamštis baigia perpildyti vairuotojų kantrybės taures. Girdėti šūksniai „važiuojat čia šniūrais, išleiskit“, pypsėjimas tampa nuolatiniu garsu. 

Šalutiniuose kiemuose per gerą pusvalandį automobiliai pajudėjo tik keliasdešimt metrų.

Liūdniausia, kad tokie atvejai tik dažnės. Trečiadienio renginyje dalyvavo apie 1500 studentų ir, greičiausiai, dvigubai daugiau jų šeimos narių. Renovavus S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, žmonių srautai renginių metu išaugs dar smarkiau. Perkūno, Parodos ir K. Petrausko sankryžos pralaidumo padidinti neįmanoma, o stovėjimo vietų prie stadiono numatyta juokingai mažai.

Po rekonstrukcijos stadiono talpa išsiplės iki 20 000 sėdimų vietų, o papildomų stovėjimo vietų automobiliams bus įrengta 1300.

Kamštis sumažėjo, o po to išsisklaidė apie 21 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvau

Buvau portretas
Kauno kolegija su svečiais iš visos Lietuvos karaliavo ir duso nuo karščio halėje trečiadienį,straipsnio autoriau Elijau.Kokia gėda "Kauno dienai",kad rašo beleką ;/

Petras

 Petras portretas
Buvau ten. žmonės paskambino ir prašė pareigūnų atvykti pareguliuoti eismą, tada greičiau būtų išvažiavę visi, bet... tik pažadėjo..Baudas tai greit sugeba įpaišyt, o kur jų reikia, tai neprisišauksi...

DJ

DJ portretas
Cowno KTU genetikai ir fizikai išvedė naują vištų rūšį kurios deda kubo formos kiaušinius !
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių