Quantcast

Menų mugėje kauniečiai neišlaidavo

Priešingai nei mugėse, kur prekeiviai siūlo rūkytas dešras, cukruotus riestainius ir pintus krepšius, meno mugėje miestiečiai neišlaidavo – namo keliavo tik su keliais eurais įkainotais atvirukais kišenėse.

„POST“ galerijoje nuo ketvirtadienio šurmuliavo menų mugė. Tiesa, šurmulio, įprasto rudens ar Kaziuko mugėms, ketvirtąjame Laisvės al. 51 A pastato aukšte nebuvo. Šeštadienio popietę įkritusi į minkštasuolį lankytojų čia lūkuriavo viena menininkė iš sostinės, o ant sienų sukabintus darbus vertino vos keli miestiečiai.

„Į Kauną atvykau su trim paveikslais. Dalis jų – mano magistrinis darbas“, – per petį dirstelėjo Margarita Božkaitė.

Namuose aptikusi senas senelio nuotraukas, menininkė jas nusprendė perkelti ant drobės. Taip, anot jos, prieš tris metus gimė du paveikslai „Scena“ ir „Teatras“.

Kiek tolėliau nuo M.Božkaitės darbų įsitaisė Gedimino Endriekaus „Elnias“, Aurelijos Šimkutės „Ketera“, Dianos Remeikytės „Puikus naujas pasaulis“ ir dar kelios dešimtys pigmentinės skaitmeninės spaudos, juodai baltų nuotraukų, bronzinių skulptūrų ir akvarelės darbų.

Kiek jų tiksliai, mugės organizatoriai neskaičiavo.

„Savo darbus eksponavo apie trisdešimt menininkų iš Kauno, Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų. Vienas menininkas ukrainietis“, – žvilgsniu perbėgusi per visas keturias galerijos erdves, mažiau žinomus ir jau pripažintus kūrėjus skaičiavo „POST“ galerijos praktikantė, Kultūros vadybos studijų programos IV kurso studentė Julija Selezniova.

Iki rytojaus vakaro vyksiančioje menų mugėje lankytojai galės ne tik iš arčiau susipažinti su kūrėjais, bet ir įsigyti jų darbus. Kainos, anot J.Selezniovos, labai įvairios. Už atvirukus menininkai prašo 2-3 eurų, už paveikslus – nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų. Tuo metu brangiausia skulptūra įkainota 6 tūkst. eurų.

„Kelis atvirukus žmonės nupirko. Domisi ir paveikslais, nuotraukomis, varto kainoraštį“, – studentė vylėsi, kad besibaigiant mugei, į naujus namus iškeliaus bent keli darbai.


Šiame straipsnyje: post galerijaMenų mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Meno ,,Menų mugėje'' kauniečiai neaptiko.

Artūras

Artūras portretas
Kičas...

Anonimas

Anonimas portretas
Labai įdomu. Deja pirmą kartą girdžiu apie tai. Kodėl nesimatė reklamos?dalia
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių