Quantcast

Meilė sportui gimsta dar vaikystėje

  • Teksto dydis:

"Olimpiečiai irgi buvo vaikai. Jiems kažkurios varžybos buvo pirmos, dėl kurių pamilo sportą", – įsitikinęs Giedrius Bielskus. S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas tiki, kad tokiu pirmu bėgimu ateities olimpiečiams gali tapti ir šeštadienį vyksiantis ketvirtasis "Ąžuolyno bėgimas".

Pasidomėjome, kokias pirmąsias varžybas pamena šių metų olimpiečiai – irkluotojas Saulius Ritteris, maratonininkas Remigijus Kančys ir disko metikas Andrius Gudžius, bei kokios varžybos kauniečių laukia "Ąžuolyno bėgime".

"Puikiai pamenu savo pirmas varžybas. Dalyvavau kroso bėgime, nors ne tai svarbiausia buvo. Tiesiog su bendramoksliais ir treneriais vykome į varžybas ir to pakako. Buvo smagu. Nors tada nei gerų bėgimo batų neturėjau, nei dėl to galvą sukome", – prisiminimais dalijosi tik ketvirtadienį iš Rio de Žaneiro parvykęs R.Kančys.

Pirmos S.Ritterio varžybos susijusios su irklavimu – ta pačia sporto šaka, kuriai atstovaudamas Rio de Žaneiro olimpiadoje Lietuvai jis pelnė sidabro medalį.

"Kai man buvo 12 metų, dalyvavau žiemos irklavimo čempionate. Tuo metu varžėmės ant treniruoklių, nes sąlygų žiemą irkluoti uždarose patalpose tiesiog nebuvo. Nuo tų varžybų ir prasidėjo mano sportinė karjera", – pasakojo olimpietis, "Ąžuolyno bėgime" planuojantis įveikti 10 km bėgte.

A.Gudžius tikino, kad nuo pat vaikystės buvo azartiškas ir mėgo varžytis, bet kol į rankas paėmė diską, išbandė ir kitas sporto šakas. "Pirmos varžybos, kurias gerai pamenu iš vaikystės, buvo kvadrato. Žaidėme tarpklasinėse varžybose. Po jų manęs laukė dar ir kitos įvairios varžybos. Bet šios vis dėlto buvo pirmos ir padėjo išsiugdyti meilę sportui", – pasakojo A.Gudžius.

Pasak "Ąžuolyno bėgimo" organizatorių, šiame renginyje dalyvauti gali įvairiaus amžiaus vaikai. Patiems jauniausiems skiriama 100 m distancija, vyresniems – 400 m. Ištvermingiausi gali bėgti ir 5 km. Šios bei šeimų ir žmonų nešimo varžybos yra nemokamos.

Sportininkai sutinka, kad ne ką mažiau svarbu ir kokioje vietoje vyksta pirmosios varžybos. Didžiausią įspūdį palieka uždari ir dažnam tik per televiziją matomi stadionai.

"Stadionai visada buvo kažkas neįprasto ir tolimo. Pamenu, su draugais net lipdavome per tvorą, kad galėtume apeiti stadione garbės ratą", – vaikystę Alytaus rajone prisiminė R.Kančys. "Ąžuolyno bėgimą" organizuojančio S.Dariaus ir S.Girėno stadiono direktorius G.Bielskus tai išgirdęs nusišypsojo ir paaiškino, kad tam, jog pajaustum stadiono aurą, nereikia niekur brautis.

"Per tris organizuotus "Ąžuolyno bėgimus" seniausio ir didžiausio S.Dariaus ir S.Girėno stadiono bėgimo takais jau bėgo ir medalius atsiėmė keletas tūkstančių vaikų. Smagu matyti jų akis, kai jie pirmą kartą įžengia į stadioną. Sustoja, iškelia galvą ir apsidairo nustebę. Pabėgioja ant minkštos bėgimo tako dangos ir nekantraudami ima laukti savo starto", – pasakojo G.Bielskus. Jis priminė, kad ir visą šiltąjį sezoną organizuoja nemokamų treniruočių ciklą "Judėk sveikai". Dalis jų vyksta ir šiame stadione, o šaltuoju metu persikels į Kauno sporto halę.

"Ąžuolyno bėgime" kartu su vaikais kviečiami bėgti ir tėvai. "Kauno dienos" šeimų 400 m bėgimo rungtyje gali dalyvauti ir varžytis šeimos. Vaikai gali bėgti ar būti stumiami vėžimėlyje. Stadione bus duodamas startas, ir finišuos "Activus" 5 km, "LTeam" 10 km bei "Brum Brum" 15 km distancijų dalyviai.

"Nereikia nusiminti, jei kažkas nesiseka. Per savo vaikystę, kaip ir dauguma sportininkų profesionalų išbandžiau daug įvairių sporto šakų. Kol vieną dieną atradau disko metimą. Paieškojus tikrai galima rasti savo tikrąją sporto šaką, kuri ne tik seksis, bet svarbiausia, suteiks malonumo", – pasakojo ką tik iš varžybų Estijoje grįžęs disko metikas A.Gudžius, auginantis du vaikus.

Prasidedant naujiems mokslo metams tinkamo sporto būrelio paieška taps vienu iš svarbesnių tėvų uždavinių. Norint padėti tėvams lengviau išsiaiškinti, kas tinka jų vaikui, "Ąžuolyno bėgime" vyks ir sporto mugė, kurioje tikimasi sulaukti per 30 sporto mokyklų, klubų ir sveikatingumo įstaigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audra

 Audra portretas
Slykstyne.

Studija

Studija portretas
Būtinai dalyvausim

Deja

Deja  portretas
...jis myli voltą....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių