Quantcast

Mamai Eglei prokurorai leido grįžti į namus ir matytis su vaikais

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Ketvirtadienį į kauniečių šeimą grįžo vaikai. Iš pradžių mažieji kauniečiai galėjo bendrauti tik su tėvu, bet Kauno apylinkės prokuratūra panaikino mamai taikytas kardomąsias priemones, todėl ir ji gali jau nuo šiandien būti kartu su vaikais.

Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė pranešė apie pasikeitusias kardomosios priemonės sąlygas, taikytas vaikų mamai.

„Ketvirtojo skyriaus prokurorai organizuoja ir vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl galimai panaudoto smurto prieš mažametį vaiką Panemunės šile. Iš pradžių mamai buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nesiekti bendrauti su vaikais. Išnagrinėtas prašymas ir pasikeitė aplinkybės, todėl panaikintas draudimas bendrauti su vaiku, paliktas tik mamos pasižadėjimas neišvykti iš jos gyvenamosios vietos“, – pranešė D.Brudnienė.

Ji patikino, kad mama Eglė apie sprendimą bus informuota artimiausiu metu ir galės grįžti į namus, kur jau iš laikinų globėjų sugrįžę jos vaikai.

Anot D.Brudnienės, ikiteisminis tyrimas bus vykdomas toliau. Dar būtina patikslinti aplinkybes, ar smurtas prieš vaikus nebuvo naudotas anksčiau, tad tik įvertinus visus surinktus duomenis, bus priimtas galutinis sprendimas.

Vyriausioji prokurorė pranešė, kad mažametė mergaitė tyrimo metu buvo apklausta, o specialistų išvadose pažymėta, kad dvejų metų berniukui nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas. Kitų ikiteisminio tyrimo duomenų ji neatskleidė.

„Kauno diena“ skelbė, jog ketvirtadienį apie pietus du mažamečiai vaikai buvo grąžinti tėvui. Dvejų berniukas ir trejų mergaitė beveik mėnesį praleido vaikų gerovės centre „Pastogė“ ir pas laikinuosius globėjus. Iš šeimos buvo paimti dėl to, jog buvo nuspręsta, kad vaikams toje aplinkoje nėra saugu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eglei dar labai toli

Eglei dar labai toli portretas
iki Žiobienės. Edita puiki moteris ir mama...

Anonimas

Anonimas portretas
Budrienei gal vienai parūpo vaikų ir tėvų skausmas,jai pagarba. Visi turi būti teisiami ,nes jie elgėsi brutaliai,banditiškai be jokio gailesčio atplėšdami vaikus nuo tėvų. O pasirodo,kad vyriškis turintis gestapininko gislelę,žvėriškas žiaurumas.Tai štai kokie Žiobienės,šakalienės parankiniai.Kas juos taip finansuoja,ar čia taip pedofilijos klanas juos veikia,nes pinigėliai nemaži.Visus turi teisti ir atsakyti už savo juodus darbus.Kiek jie dar siautės.Sustabdyti reikia,nes tai genocidas tautos naikinimas kažkieno tai užsakymas.Lauk kol dar nesunaikino mus.

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Išsiunčiau prieš 10 dienų: DĖL VIENO IŠ TĖVŲ SAVIŽUDYBĖS PO VAIKŲ ATĖMIMO Lietuvos Respublikos generalinei prokuratūrai, Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijai 2018 m. spalio 27 d. Nr. SN-S-1027(4)/2018 DĖL VIENO IŠ TĖVŲ SAVIŽUDYBĖS PO VAIKŲ ATĖMIMO Į mane anonimiškai kreipėsi „Facebook" socialinio tinklo vartotoja, informuodama, kad praeitų metų rudenį nusižudė trijų mažamečių mama. Pareiškėja teigia, kad mama nusprendė nusižudyti dėl atimtų vaikų. Įvykiai vyko Šilutės raj. Katyčių seniūnijoj, Akmeniškių kaime. Kaimo gyventojai palankiai atsiliepė apie jauną darbščią šeimą, kurie savo jėgomis statėsi namą. Išėjusi iš gyvenimo pareiškėja įvardina kaip Odeta A. D. Po incidento vaikai buvo grąžinti Tadui D. Prašyčiau, pateikiant nuasmenintus duomenis, apibūdinti situaciją, ar buvo tokia savižudybė, jei taip, dėl kokių priežasčių ir ar yra ryšys tarp savižudybės ir vaikų paėmimo, kur , pas ką dabar vaikai, kaip jiems sekasi? Seimo narys Naglis Puteikis
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių