Quantcast

M. Šivickas: sporto mokyklose trūksta tvarkos

Nuo vasario 20-osios Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriui vadovauja Mindaugas Šivickas, iki šiol ėjęs tarybos sekretoriaus pareigas. Artimiausiu metu jis ketina įvesti daugiau tvarkos savivaldybės sporto mokyklose.

Nuo vasario 20-osios Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriui vadovauja Mindaugas Šivickas, iki šiol ėjęs tarybos sekretoriaus pareigas. Artimiausiu metu jis ketina įvesti daugiau tvarkos savivaldybės sporto mokyklose.

„Funkcijos dabar kitos, bet tas pats viešasis administravimas. Patirtis dirbant savivaldybėje ir ministrų komandose tikrai padeda. Sportui nesu svetimas, pats esu sportavęs“, – sakė naujasis Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas. M.Šivickas vedėju tapo laimėjęs savivaldybės skelbtą konkursą.

Jis prisipažino kojas naujame darbe jau kiek apšilęs, tačiau su visomis subtilybėmis dar nespėjęs susipažinti. „Tarybos posėdžiui parengėme kelis klausimus, darbų čia pilna, visko iš karto net neįmanoma aprėpti. Laikui bėgant įsivažiuosiu“, – tikisi M.Šivickas.

Jis pasidžiaugė gerais Kauno sportininkų pasiekimais, kurie, jo manymu, liudija, jog einama tinkama linkme, tačiau užsiminė, kad daugiausiai problemų – biudžetinėse sporto mokyklose. Artimiausiu metu vedėjas ketina prie bendro stalo susėsti su Kauno sporto mokyklų vadovais. Anot jo, bus aptariamos atlikto audito išvados ir rekomendacijos.

Nors naujasis Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas tikino, kad rimtų pažeidimų auditoriai nerado, o rekomendacijos artimiausiu metu bus įgyvendintos, jis vis tik pripažįsta, kad permainų biudžetinėse sporto mokyklose reikia.

„Niekas neplanuoja tų mokyklų jungti ar pertvarkyti, tačiau trūksta tvarkos administruojant jas, sunku net susigaudyti, kur sporto mokykla, o kur jau privatus sporto klubas“, – užsiminė M.Šivickas.

Paklaustas, ar nesibaimina politinių permainų išrinkus naująją miesto tarybą, M.Šivickas sakė net besidžiaugiantis, kad jo darbas naujose pareigose sutampa su nauja tarybos kadencija.

„Jeigu žmogus dirba, turi aiškią strategiją ir stengiasi, manau, kad tas pastangas įvertins ir politikai. Turiu daug idėjų, teiksiu daug pasiūlymų. Manau, kad rasime kalbą su taryba“, – viliasi skyriaus vedėjas.

M.Šivickas kandidatavo ir į miesto tarybą. Socialdemokratų partijos sąraše jis buvo 42, o savaitgalį vykusiuose rinkimuose po reitingavimo pakilo į 38 vietą, tačiau kauniečių palaikymo jam nepakako tapti miesto tarybos nariu.

Kol prie miesto valdžios vairo stos naujai išrinkti politikai, tarybos sekretoriaus pareigos pavestos sekretoriato vedėjai Rasai Labulytei. „Kai naujas meras prisieks, jis ir pasirinks tarybos sekretorių“, – pridūrė M.Šivickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvailelis

kvailelis portretas
Dieve, dieve. Sumanytojas, juokas ima. Kvailelis ir ne kitaip

pilnai sutinku

pilnai sutinku portretas
tiesa. kareivelis jis

Štepselis

Štepselis portretas
Kam čia tą žlobą reklamuojat ? Juk jis viso labo A. Garbaraviciaus parankinis-pastumdėlis. Šestiorka, liaudiškai tariant. Kokių jis gali tur€ti "sumanymų" ? Ką lieps, tą ir darys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių