Quantcast

LSU rektorė: nors reforma įnešė sumaišties, susidomėjimas Universitetu didėjo

  • Teksto dydis:

Nepaisant daug diskusijų keliančios aukštojo mokslo reformos, student priėmimo į Lietuvos sporto universitetą (LSU) rezultatai pateisino lūkesčius.

LAMA BPO duomenimis pagal galutinius šiųmečio bendrojo priėmimo rezultatus Lietuvos sporto universitete naujus mokslo metus pradės 346 pirmakursiai (2017 m. – 311), o tai 11,3 proc. daugiau negu pernai. Savo lėšomis studijuos 14,1 proc. (2017 m. – 241, 2018 – 275) daugiau, valstybės lėšomis – 1,4 proc. ( 2017 m. – 68 , 2018 – 70) daugiau pirmojo kurso studentų.

Kaip ir pernai populiariausia LSU bakalauro studijų programa išliko Treniravimo sistemos. Čia studijuos 196 būsimi treneriai. Pagal valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų vietų kviečiamųjų skaičių Treniravimo sistemos šiemet ne tik patenka į populiariausių Lietuvos universitetų studijų programų dešimtuką, bet ir užima ketvirtą vietą. Taip pat populiarios Kineziterapijos, Sporto vadybos studijų programos.

Geresni ir priėmimo į LSU magistrantūrą ir išlyginamąsias studijas rezultai – studijų sutartis pasirašė 155 studentai (2017 m. – 137).

Daugiausia studentų pasirinko kineziterapijos, turizmo ir sporto vadybos, sporto edukologijos ir treniravimo sistemos programos.

“Nors aukštojo mokslo reforma įnešė nemažai sumaišties, tačiau susidomėjimas sporto, sveikatinimo, kineziterapijos studijomis nesumažėjo. Neabejoju, kad stojantieji renkasi tas specialybes, kurios sudaro galimybes dirbti įdomu darbą, atveria perspektyvas. Džiugu, kad mūsų studentų stojamojo balo vidurkis didėja ir net lenkia kai kuriuos didžiuosius šalies universitetus. Tradiciškai daugiausia studentų rinkosi Treniravimo sistemas, augo kineziterapijos, sporto vadybos pirmakursių skaičius. Sėkmingas buvo priėmimas ir į magistrantūros studijų programas“, – teigė laikinoji LSU rektorė doc. dr. Diana Rėklaitienė.

Šiemet priimtųjų į valstybės finansuojamas vietas LSU student vidutinis konkursinis balas yra 6,27, jis didesnis net už kai kurių didžiųjų Lietuvos universitetų. Šiais metais padidėjo ir savo lėšomis LSU studijuosiančiųjų pirmakursių vidutinis konkursinis balas – šiemet 4,90 (pernai buvo 4,23).

„Pasaulyje nuolat auga sporto ir sveikatinimo specialistų poreikis, ši žinia pasiekia ir jaunimą. Lietuvoje situacija dar prastesnė – šių sričių žinovų reikia dar daugiau nei Vakarų Europos šalyse. Mūsų visuomenės fizinis aktyvumas nepakankamas, tad Universiteto parengtiems specialistams atsiveria didelės galimybės, kurti ir įgyvendinti visuomenės sveikatinimo programas, rūpintis įvairių amžiaus grupių fiziniu aktyvumu. Atsižvelgdamas į pasaulines tendencijas, ateityje Universitetas pasiūlys naujų ir įnovatyvių programų, kuriose daug dėmesio skirsime fiziniam aktyvumui, sveikatinimui, sveikai mitybai, stresui valdyti“, – sakė laikinoji rektorė.

Šiuo metu Lietuvos sporto universitete galima rinktis aštuonias bakalauro ir dešimt magistro studijų programų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seniai aišku

seniai aišku portretas
Sportas Ir intelektas nesusiję dalykai

kleckas

kleckas portretas
Phy... stuijos ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių