Quantcast

Liūdnai pagarsėjusioje Kauno gatvėje pamiršti pėstieji?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Rugpjūtį kelininkai triūsė blogiausia Kauno gatve tituluojamame Raudondvario plente. Vairuotojams dabar nebereikia laviruoti tarp duobių, tačiau pėstieji jaučiasi nuskriausti ir pamiršti – šaligatviai dėmesio taip ir nesulaukė.

Nepateisino lūkesčių

"Kelerius metus žiniasklaidoje buvo teigiama, kad iš pagrindų bus rekonstruojamas Raudondvario plentas. Neva bus ne ką prastesnis už dabar esamą Juozapavičiaus pr. Kelininkai sutvarkys visą gatvę – nuo pat Jurbarko gatvės žiedo iki Kauno miesto ribos, dėmesio sulauks ne tik važiuojamoji gatvės dalis, bet ir įvažos, šaligatviai. Deja, šaligatviai beveik jokio dėmesio nesulaukė, jų būklė apgailėtina", – piktinosi redakcijai laišką parašęs kaunietis Rolandas.

Anot jo, atkarpoje nuo įmonės "Regitra"(Raudondvario plentas 234), iki Kauno miesto ribos šaligatviai visai neįrengti. Kaunietis taip pat atkreipė dėmesį ir į šį rudenį ties Žemųjų Kaniūkų kapinėmis naujai įrengtą šviesoforą, kuris reguliuoja eismą pėsčiųjų perėjoje. "Prieigos skendi purve, o stotelė ties Raudondvario plento 288-uoju pastatu įrengta nekokybiškai: dalis – asfalto danga, dalis – purvas. Stotelėse nėra stogelių. Žodžiu, darbai buvo atlikti atmestinai ir nepateisino miestiečių lūkesčių", – apibendrino vyras.

Rugpjūtį kelininkai Raudondvario plente triūsė dviem pamainomis ir sutvarkė apie 7 km ilgio gatvės važiuojamąjį dalį. Tuomet miesto vadovai pripažino, kad surasti 35 mln. eurų, reikalingų šiai gatvei rekonstruoti, miestas kol kas neturi galimybių, o atidėlioti šios gatvės remonto, kaip iki šiol, jau buvo neįmanoma.

Raudondvario plento remontas kainavo apie 1,5 mln. eurų. Paklotai asfaltbetonio dangai suteiktas trejų metų garantinis laikotarpis. Kaip skelbė savivaldybė, atsiradus brokui, jį savo lėšomis tvarkys darbus vykdžiusi bendrovė "Kauno tiltai".

Pritrūko pinigų

"Minimalius Raudondvario plento šaligatvių remonto darbus pačiose avaringiausiose vietose planuojame 2016 m. Pėsčiųjų srautai Raudondvario plente nėra dideli, o didžiausias dėmesys buvo skiriamas važiuojamajai kelio daliai, nes ten būklė buvo pati blogiausia", – aiškino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Anot jo, šiemet visiems darbams nepakako finansavimo. Tiesa, už miesto ūkį atsakingo skyriaus vedėjas žadėjo, kad dar šiemet bus sutvarkyta pėsčiųjų zona ties naujai įrengtu šviesoforu.

A.Pakalniškis tikino, kad nuo "Regitros" Raudondvario link šaligatvis pėstiesiems yra vienoje gatvės pusėje, o ties šviesoforu persikelia į kitą gatvės pusę. "Sudarėme galimybę pėstiesiems saugiai vaikščioti. Nėra tikslo abiejose plento pusėse įrengti šaligatvius ir tai nebus daroma, nes tam reikėtų nemažai lėšų", – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Žada darbus tęsti

Šiemet pėstieji jau gali džiaugtis atnaujintais šaligatviais Senamiestyje, Rotušės aikštės prieigose. "Kitąmet tęsime šaligatvių tvarkymo darbus Senamiestyje, miesto centre, ir iš centro palaipsniui eisime į kitus miesto rajonus", – žadėjo A.Pakalniškis.

Anot jo, šiuo metu dar tik sudaromas kitų metų planuojamų tvarkyti šaligatvių sąrašas, tariamasi su seniūnijomis, kur darbininkų rankų reikia labiausiai.

"Kauno diena" pernai rašė apie tai, kad keli pėstieji susižalojo pargriuvę, kai ėjo itin prastos būklės šaligatviu J.Basanavičiaus alėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va

Va portretas
Apsidergėt, broliai konservai, jeigu taip jums svarbu, tai ne per aštuonis, bet per septynis su puse metų, bet ir per tiek spėjot pilnumoje apsidergti.

Irena

Irena portretas
Prancūzų gatvėje nuo Breslaujos g visai nėra šaligatvių, žmonės po lietaus gali tvorom kaip katės vaikščiot. Gal ir į šią miesto dalį kada nors užmes akį miesto valdžia?

To Džiaugtis yra kuo

To Džiaugtis yra kuo portretas
tai supratau, kad merą reikia rinkti gyvenantį ten, kur gatvės duobėtos.....
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių