Quantcast

Lietuvos zoologijos sode apsigyveno itin draugiškas skorpionas

  • Teksto dydis:

Nuo praėjusio savaitgalio Lietuvos zoologijos sodo Kaune lankytojai bestuburių ekspozicijoje gali susipažinti su naujais jo gyventojais – imperatoriškaisiais skorpionais. Vienas jų, pavadintas Skorpu, kaip sako jį prižiūrintys darbuotojai, yra itin draugiškas.

Imperatoriškieji skorpionai – viena didžiausių skorpionų rūšių, paplitusi Vakarų Afrikos atogrąžų miškuose. Jie yra gyvavedžiai ir dažniausiai minta svirpliais.

Po poravimosi praėjus 7-12 mėn. atsiveda nuo 10 iki 25 jauniklių, kuriuos motina nešioja ant nugaros pirmąsias jų gyvenimo savaites. Gimę skorpionai būna balti ir patamsėja tik po pirmojo išsinėrimo – jie, kaip vorai ar gyvatės, neriasi iš savo odos. Tik išsinėrę nulipa nuo motinos nugaros ir pradeda gyventi savarankiškai. Jie užauga iki 20 cm ilgio, turi dideles žnyples, kuriomis sugriebia grobį, ir geluonį uodegos gale. Gamtoje skorpionai geluonį naudoja labai retai.

Pasak specialistų, ši rūšis nėra agresyvi ir žmogui sąlygiškai nepavojinga. Skorpiono įgėlimas prilygsta 2-3 bičių įgėlimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

g

g portretas
juokingos akutes

...

... portretas
rykliai irgi labai mielos žuvytės jos nekanda tik nori susipažinti

Skorpione

Skorpione portretas
stai kokie draugiski mano broliai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių