Quantcast

Lietuvos zoologijos sodas skatina rūšiuoti atliekas

  • Teksto dydis:

Lietuvos zoologijos sodas skatina atsakingai tvarkyti atliekas ir kviečia savo lankytojus ir darbuotojus rūšiuoti. Šį pavasarį sode įrengta 20 rūšiavimo aikštelių, kuriose pastatyta 80 rūšiavimo konteinerių.

Kaip rodo iš sodo išvežamų atliekų kiekiai, Lietuvos zoologijos sodo lankytojams rūšiavimo iniciatyva patiko ir idėja pasiteisino. Birželį iš zoologijos sodo į sąvartyną išvežta apie 50 kub. metrų šiukšlių, dar 24 kub. m. atliekų buvo išrūšiuota. Gegužę, kai sode dar nebuvo galimybės atliekų rūšiuoti, į sąvartyną išvežta apie 85 kub. m. šiukšlių.

Tam, kad rūšiuoti atliekas lankytojams būtų smagiau ir įdomiau, konteineriai papuošti linksmais lipdukais. Šie konteineriai taip pat yra saugūs ir draugiški gamtai – jie įrengti taip, kad išmestų atliekų nepasiektų paukščiai, apgalvotas ir vandens nutekėjimas – jis neužsistovi ir nepatenka į atliekų maišus.

Rūšiuoti atliekas skatinami ir Lietuvos zoologijos sodo darbuotojai. Jų darbo patalpose įrengti 6 „žalieji kampeliai“, kuriuose yra ne tik rūšiavimui skirti konteineriai, bet ir informacija apie rūšiavimą.

Tikimasi, kad naujoji Lietuvos zoologijos sodo iniciatyva ne tik sumažins į sąvartyną išvežamų šiukšlių kiekius, bet ir padės ugdyti sodo lankytojų sąmoningumą ir vis mažiau šiukšlių pateks į gyvūnų aptvarus. Artimiausiu metu sodo teritorijoje planuojama įrengti informacinius stendus, kuriuose patraukliai būtų pateikiama informacija apie rūšiavimą. Iškilus klausimų, ar atlieka tinkama rūšiuoti ir į kurį konteinerį ją reikėtų mesti, lankytojai gali teirautis sodo darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių