Quantcast

Lietuvos zoologijos sodas į gamtą paleidžia raudonpilves kūmutes ir balinius vėžlius

  • Teksto dydis:

Birželio 22 d. Lietuvos zoologijos sodas kartu su partneriais į gamtą pirmą kartą paleis 61 raudonpilvę kūmutę ir jau penktąjį kartą – balinius vėžlius, kurių šiais metais į Dzūkiją sugrįš 52.

2017 m. lapkritį prasidėjo projektas „ Gamtosauginių bei gamtotvarkinių priemonių įgyvendinimas išsaugojant ir pagausinant balinių vėžlių bei raudonpilvių kūmučių populiacijas“, kurio vienas iš tikslų yra išauginti ir gražinti į gamtą virš 300 raudonpilvių kūmučių, pasirūpindami jomis pačioje pažeidžiamiausioje jų vystymosi grandyje – buožgalviais.

Metelių regioninio parko specialistai 2017 metų birželio mėnesį atvežė apie 90 vnt. raudonpilvių kūmučių ikrų ir perdavė Lietuvos zoologijos sodo specialistams. Iš šių ikrų  išaugo 61 raudonpilvė kūmutė, kuri bus sugražinta atgal į gamtą.

Pirmieji Lietuvos zoologijos sode iš kiaušinių išskilę baliniai vėžliai buvo paleisti į gamtą 2014 metais. Skaičiuojama, kad per ketverius metus Lietuvos zoologijos sodas į gamtą iš viso paleido 418 balinių vėžlių jauniklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mile

mile portretas
man patika kad aciranda naujiu givunu

...

... portretas
O kaip su krabais?..

Linas

Linas portretas
Keista foto... nei varlė, nei vežlys... Normalesnės niekas nesiteikė paieškoti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių