Quantcast

Lietuviški interjerai: skandinaviškajam santūrumui ant kulnų lipa klasika

  • Teksto dydis:

Skandinaviškas santūrumas ir toliau karaliauja naujai įrengiamuose lietuvių interjeruose. Kita vertus, klasikiniai akcentai taip pat populiarūs. Tokiomis pagrindinėmis įžvalgomis apie vyraujančias tendencijas pasidalijo grindų danga, durimis, sienų tapetais ir šviestuvais prekiaujančių įmonių atstovai.

Tobulai imituoja medieną

Įsirengiant naują arba iš esmės atnaujinant būstą reikėtų pradėti nuo pagrindo – grindų dangos. Prekybos miestelyje „Urmas“, Geltonojoje galerijoje, veikiančios parduotuvės „Geros grindys“ vadybininkas Marius Venzlauskas sako, kad populiariausias produktas šiuo metu yra 32-os atsparumo klasės laminuotos grindys.

„Tokios grindys nenusidėvėjusios tikrai atlaiko penkiolika, o dažnai – net dvidešimt metų. Todėl tai išties yra geriausias kainos ir kokybės santykis. Turime ir medinių, vinilinių dangų. Medines renkasi tie, kuriems svarbu jaukumas, natūralumas, kad būtų malonu vaikščioti ir basomis. Nuo medinių jaukumu nedaug atsilieka ir vinilinės grindys, tik šios dar yra ir atsparios vandeniui“, – pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, dabar madingiausios – vadinamojo skandinaviško stiliaus spalvos: balintos kavos, šviesios medienos pilkšvi, balkšvi atspalviai. Populiarios dangos su labai tikroviška natūralių medinių lentų imitacija. Kai kurios jų net turi įspaustus griovelius, vaizduojančius tarpelius tarp lentų. Todėl atskirti kokybišką laminuotą grindų dangą nuo medinių išties nelengva.

Ir tai nenuostabu, nes parduotuvėje prekiaujama ilgametes tradicijas turinčių Vokietijos, Austrijos prekių ženklų „Kaindl“, „Haro“, „Tarkett“ produkcija.

„Skandinaviškos spalvos dabar madingiausios, bet didelė dalis klientų pageidauja ir labiau tradicinių, klasikinių, tamsesnių rudų atspalvių. Beje, sugrįžta į madą ir vadinamoji eglutė, parketo imitacija. Matyt, jau užaugo nauja karta, kuriai tai asocijuojasi ne su sovietmečiu, o su Provanso stiliumi. Klientų norai, lūkesčiai ir galimybės – patys įvairiausi, todėl visada pirmiausia išklausome žmogų, o tada pasiūlome geriausią jam tinkantį variantą ir pritaikome lanksčią nuolaidų sistemą“, – teigė pašnekovas.

Anot jo, būtent prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusi „Gerų grindų“ parduotuvė turi daugiausia dangos variantų vietoje, kurias galima įsigyti iš karto. Jei iš esamų pavyzdžių nepavyktų išsirinkti, tai tikrai padarysite pavartę didžiulius įmonės katalogus.

Nebebijo ryškesnių sienų

Kambarių sienos suteikia esminį foną interjerui, nuo jų didele dalimi priklauso patalpos šviesumas, vizualinis dydis ir sukuriama nuotaika. Dominuojant skandinaviškų motyvų interjerams, šios tendencijos jaučiamos ir žvelgiant į tapetų pasiūlą. Tačiau prekybininkai teigia, kad populiarūs ir ryškesni bei tradicinių raštų tapetai.

„Šiuo metu perkamiausi yra 3D raštų tapetai. Džiaugiamės, kad klientai nebebijo ir ryškių spalvų. Visada populiarūs tradiciniai klasikiniai raštai“, – apie populiariausius pirkinius kalbėjo tapetų parduotuvės „Wall Deco“ pardavimo vadybininkė Jelena Akulavičienė.

„Urmo“ miestelio Rytinės galerijos 17-oje salėje įsikūrusioje parduotuvėje galima rasti daugumos garsių prekės ženklų iš Vokietijos, taip pat Lenkijos ir Italijos gamintojų produkcijos: „A.S. Creation“, „Rasch“, „Fipar“, „Grandeco“, „P+S International“, „Victoria Stenova“, „Antimarker“, „For Wall“, „Komar“ ir kitų.

Iš jų išsiskiria „Versace“ kolekcijos tapetai, kuriuos šiuo metu galima įvardyti kaip prabangiausius.

„Baroko stiliaus gėlės – puošnus dizainas ir kerintis bei sodrus gėlių kilimas yra vienas iš pagrindinių motyvų. Moteriški dekorai, atkartojantys giliai juodą, aukso, kreminę ir sidabrinę spalvas, spinduliuoja elegancija ir jausmingumu, kuris yra būdingas šiam prekės ženklui. Šioje kolekcijoje naudojamos šviesios spalvos, atkartojami tauriųjų medžiagų, aukso ir sidabro deriniai. Tai puiki sintezė tarp mados ir dizaino“, – kolekcijos pranašumus vardijo pašnekovė.

Klientų norai, lūkesčiai ir galimybės – patys įvairiausi, todėl visada pirmiausia išklausome žmogų, o tada pasiūlome geriausią jam tinkantį variantą ir pritaikome lanksčią nuolaidų sistemą.

Tapetai – iš maisto pakuotėms skirtos medžiagos

Didžiausia šių metų naujiena – „Ecodeco“ tapetai. Šiuos tapetus jau gamina garsiausios Europos gamyklos, o pati technologija buvo išrasta Lietuvoje. „Wall Deco“ – oficialus šio prekės ženklo atstovas mūsų šalyje.

„Ecodeco“ pagrindu pagamintų tapetų sudėtyje nėra cheminių medžiagų, kurios gali būti kenksmingos žmogaus organizmui. Jie gaminami iš aplinkai ir sveikatai nekenkiančio polimero – poliolefino, naudojamo ir maisto pakuotėms gaminti. Juos vertina šeimos, auginančios mažamečius vaikus“, – apie naujovės pranašumus kalbėjo „Wall Deco“ atstovė.

Klientams, besirenkantiems tapetus, ji siūlo atsakyti į kelis klausimus, kurie padės tinkamai apsispręsti.

„Ar jums reikalingi gerai plaunami tapetai? Ar iš ypač ekologiškų medžiagų pagaminti tapetai? Svarbu žinoti ir patį tapetavimo principą. Pavyzdžiui, pagal naujausias technologijas flizelino pagrindo tapetai klijuojami tepant tik sieną ir netepant klijais tapeto, o tai supaprastina ir palengvina procesą. Na, o jei klientai turi daugiau klausimų, mes savo parduotuvėse esame visada pasiruošę juos profesionaliai konsultuoti“, – teigė pašnekovė.

Populiariausios durys – su ekologiška danga

Rinkdamiesi vidaus duris lietuviai ieško panašių spalvų ir stiliaus, kokie dominuoja renkantis grindis. Čia populiarūs ir įvairūs pilki, šviesiai gelsvi, balti atspalviai, santūraus dizaino su gulsčiais siaurais matiniais stiklais modeliai.

Prekybos miestelio „Urmas“ Geltonosios galerijos pirmoje salėje veikiančioje parduotuvėje „dDurys“ daugiausia perkamos ekologiška danga padengtos minėtų spalvų ir modelių vidinės durys. Nors gana populiarios ir klasikinių formų durys. Įdomesnė lauko durų naujiena – milteliniais dažais dažytas, gruoblėtas paviršius.

„Pas mus duris išsirinks bet kuris pirkėjas, nes turime šimtus įvairiausių modelių. Vidines – jau minėtas su plastikine ekologiška danga, faneruotas, laminuotas, medines. Lauko – medines, plienines, apšiltintas. Butui ir namui. Duris darome ir pagal individualius matmenis, atvežame, įstatome“, – vardijo parduotuvės atstovas.

Šviestuvus renkasi ir pagal patogumą

Šviestuvas – tarsi vyšnia ant torto. Ne tik vainikuoja visą interjerą, bet ir gali išryškinti jo pranašumus.

„Urmo“ Žaliojoje galerijoje įsikūrusioje šviestuvų parduotuvėje pasirinkimas didžiulis – nuo klasikinių sietynų iki ypač modernių LED šviestuvų. Taip pat stalinės, sieninės lempos, toršerai, šviestuvai koridoriams, vonios kambariui, virtuvei. Dar daugiau pavyzdžių galima rasti kataloguose ir čia pat užsisakyti patikusį variantą.

Pasak parduotuvėje dirbančio Algirdo, čia taip pat dominuoja skandinaviškas santūrumas, tačiau nuolat jam ant kulnų lipa ir mažai populiarumu nusileidžianti klasika.

„Pagrindiniai techniniai aspektai, kuriais vadovaujantis dabar pirkėjai renkasi šviestuvus, yra patogumas. Dėl to pirmiausia populiarūs LED šviestuvai, kuriuos patogiau išdėstyti ir kurie yra ekonomiškesni. Kitas dalykas – galimybė reguliuoti apšvietimo stiprumą. Yra šviestuvų, kuriuos galima reguliuoti nuotoliniu būdu, pulteliu prigesinant ar padidinant šviesos ryškumą. Arba įjungti tik dalį šviestuvo lempučių. Yra vidaus šviestuvų, reaguojančių į judesį. Juose galima nustatyti patogiausią laiko tarpą, kiek jie švies nuo paskutinio užfiksuoto judesio“, – apie dabartinių šviestuvų galimybes pasakojo pašnekovas.

Prekybos miestelyje „Urmas“ rasite didelį pasirinkimą ir kitų interjerui reikalingų dalykų: plytelių, užuolaidų, baldų, santechnikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių