Quantcast

Lenkiškos braškės – penkiskart pigesnės už lietuviškas

Kauno turguose jau galima įsigyti ankstyvųjų braškių. Didžiausios paklausos sulaukia lenkiškos uogos, nes lietuviškų kaina siekia net 10 eurų už kilogramą.

Kauno turguose jau galima įsigyti ankstyvųjų braškių. Didžiausios paklausos sulaukia lenkiškos uogos, nes lietuviškų kaina siekia net 10 eurų už kilogramą.

Stoties turguje lietuviškų braškių šiandien nebuvo matyti, tačiau prekeiviai tikino, kad jų buvo vakar. Tiesa, už kainą, įkandamą ne kiekvienam lietuviui.

„Lietuviškų braškių kainos – kosminės. Girdėjau, kad apie 10 eurų už 1 kilogramą“, – sakė vienas pardavėjų. Tą patį tvirtino ir kiti. „Prekiauti neapsimoka – pirkti taip pat“, – kalbėjo maždaug penkiskart pigesnes lenkiškas uogas siūlanti moteris. 

Stoties turguje kai kurių lenkiškų braškių kainos neviršija 2 eurų. Pasak prekeivių, jos skanios ir, nepaisant to, kad yra ankstyvosios, pakankamai saldžios.

Pirkėjai sutartinai tvirtino, kad lenkiškas uogas renkasi todėl, kad jos pigesnės, o kokybė beveik nesiskiria. „Kai kainos nukris, pirksim lietuviškas, o dabar gerai ir lenkiškos“, – aiškino viena turgaus lankytoja.

Po poros savaičių turguose turėtų atsirasti daugiau lietuviškų braškių. Tikėtina, kad tuomet jų kaina bus gerokai mažesnė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lenkas

lenkas portretas
nu tu saunuolis pirksiu pigesnes braskes kaip sako pige mesa sunys eda tai sekmes esti o ne valgyti :D taupyk gal pinigus i graba nusinesi

Kaunietis

Kaunietis portretas
Labai skanios. Braskes reikalingos visiems. Tik nepadauginkit. Cukraligei jos ne kenkia, o po truputi labai gerai.

alexiuxs

alexiuxs portretas
O man nereikia jokių:DDDDDDDDDDDDDDDDD. Sergu cukralige...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių