Quantcast

Laivyba Nemune: svarstomas maršrutas iš Vilkijos į Kauną

  • Teksto dydis:

Valstybinės įmonės „Vidaus vandens kelių direkcija“ generalinis direktorius Vladimiras Vinokurovas pasiryžęs atgaivinti laivybą Nemune.

Antradienį savo planais jis pasidalijo su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu. „Pirmiausia norėtume padaryti tinkamą laivybai Nemuno vagą nuo Kauno iki Rusnės, tam sieksime panaudoti ir Europos Sąjungos lėšas“, – kalbėjo įmonės vadovas.

V. Makūnas pastebėjo, kad Nemuno vagos smėlį būtų galima panaudoti paplūdimiams, jį išpylus tam tikrose vietose, šalia gyvenviečių.

Meras pabrėžė, kad ypač svarbu vystyti laivybą kurortinėje teritorijoje, kur didėja turistų srautai. Savivaldybė planuoja įsigyti naują laivą-keltą, kuris plukdys dviratininkus Nemune tarp Zapyškio ir Kulautuvos, taip pat tarnaus turistinėms iškyloms.

V. Makūnas taip pat aptarė galimybę įrengti nedidelį upių uostą pramoginiams laivams. Viena iš galimų vietų yra šalia Kačerginės prieplaukos. „Kurortinėje teritorijoje sparčiai plėtojantis turizmo ir pramogų infrastruktūrai, toks uostas, manau, taip pat reikalingas“, – kalbėjo Kauno rajono vadovas.

V. Vinokurovas pristatė merui naują iniciatyvą – keleivinio laivo maršrutą iš Vilkijos į Kauną, sustojant Paštuvoje, Kulautuvoje, Zapyškyje ir Kačerginėje. Kelionė laivu truktų maždaug dvi valandas. Laivą ketinama pavadinti „Vilkijos“ vardu. „Tai būtų susisiekimo priemonė. Laivas galėtų plaukti keturis kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais“, – siūlė variantus V. Vinokurovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Robertas

Robertas portretas
Džiugu skaityti. Jei sąžiningai darys, tai ir padarys. Faktas, jog kritikai, "pagalių kaišiotojai" ir šiaip tiesiog šnekoriai labai nepagelbės... Kuo didžiausios sėkmės naujam vadovui ir jo komanadai

Pinokis

Pinokis portretas
Dar vienas Vasiukų statytojas atsirado nieko neišmanantis apie laivybą. Jau laivybą gaivimo Labanauskas ir Ivanauskas, kam tuos pinigus į vandenį kišti, juk nebėra kam plaukioti. Gražiai plaukia Valstybės biudžeto pinigėliai Nemunu žemyn, tik kur žiūri Valstybės kontrolė ir FNNT.

Anonimas

Anonimas portretas
Gyvenau Vilkijoje ir gerai prisimemu kaip plaukdavau į Kauną su Raketa toks jausmas yra nepaaiškinamas.Dar plaukdavome ir iki Jurbarko,o kiek baržų būdavo praplaukia pro Vilkija.Labai būtų džiugu vėl išgirsti sirena kad atplaukė laivas.Sekmės.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių