Quantcast

„Laisvės piknike“ prezidentė ragino nebijoti kalbėti

Žurnalistas Andrius Tapinas po incidento su Kauno rajono administracijos darbuotojais surengė „Laisvės pikniką“. Čia be gausaus būrio įvairaus amžiaus iškylautojų buvo galima sutikti ir politikų.

Pasirodė ir politikų

Antradienį popietę į Aleksandro Stulginskio universiteto stadioną susirinko tūkstančiai žmonių, kurie patogiai įsitaisė ant savo atsineštų pledų ir išsitraukė savo atsineštus sumuštinius. Į „Laisvės pikniką“ žmonės susirinko ne tik pabūti gamtoje, bet taip pat ir pasiklausyti muzikos bei išgirsti įvairių pasisakymų apie laisvę.

„Atėjau pasimėgauti geru oru ir praleisti laiką su draugais“, – sakė į pikniką atėjusi Julija. Renginyje jaunimas gali susipažinti su Šaulių sąjungos, skautų veikla.

Net iš Šiaulių atvykęs Linas sakė, kad į Kauno rajoną paskatino atvykti intensyvi renginio reklama socialiniuose tinkluose. Be to, jis laiko save pilietišku, todėl jautė pareiga atvykti, galbūt įsitraukti į diskusiją apie laisvę ar sulaukti bendraminčių palaikymo.

Laisvės šaukliais save vadinantys organizatoriai į iškylą pakvietė ne tik žinomus scenos grandus, tokius kaip Andrių Mamontovą, Jurgį Didžiulį, Moniką Linkytę, Vidą Bareikį, Arvydą Vilčinską, Algirdą Kaušpėdą.

„Laisvės piknike“ matyti ir nemažai politinių personų. Čia pastebėtas TS-LKD partijos lyderis Gabrielius Landsbergis bei jo partiečiai Andrius Kubilius bei Mantas Adomėnas, taip pat buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas su šeima. Apsilankė ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Prezidentė: nereikia bijoti 

„Laisvės piknike“ apsilankė ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji kreipėsi į susirinkusiuosius sakydama, kad nereikia bijoti kalbėti. 

„Iškylauju, kaip ir jūs. Džiaugiuosi, kad esu pakviesta, Šiandien man atostogos ir rimtų kalbų nesakysiu. Kartais norisi tiesiog pamatyti jūsų veidus, – kalbėjo D. Grybauskaitė. – „Laisvės piknikas“ sutelkė drąsius laisvos šalies piliečius. Tokius, kurie išdrįso ateiti ir pasakyti: „Noriu elgtis taip, kaip manau, kad reikia mūsų valstybei. Noriu gerbti kiekvieną šalia esantį, bet leiskite man galvoti ir kalbėti taip, kaip aš įsivaizduoju.“ Tai ir yra mūsų teisė mūsų laisvoje Lietuvoje – teisė būti laisviems, kalbėti, ką galvojame, drįsti siekti savo svajonių ir išlaikyti Lietuvą laisvą savo rankose“.

Prezidentės teigimu, Laisvės piknikas subūrė tuos, kuriems nereikia, kad valdžia pakviestų, nes laisvi žmonės žino, kad būdami kartu pasiekti labai daug.

Pasitiko protestuotojai

Iškylos dalyvius pasitiko grupelė protestuotojų. Plakatais nešini žmonės piktinosi, kad „Laisvės pikniko“ organizatorius A. Tapinas neturi teisės kalbėti apie laisvę ir pilietiškumą.

„Kai buvo referendumas dėl žemės pardavimo užsieniečiams, A. Tapinas užkasė savo balsavimo biuletenį. Tai kur pilietiškumas? Galėjo agituoti balsuoti už ar prieš, o ne iš viso raginti neiti balsuoti. Dabar artėja rinkimai, tai kalba, kad žmonės neaktyviai balsuoja, tai kodėl pats skatina nepareikšti pilietinės pareigos?“ – kalbėjo taikaus piketo atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu,

Nesuprantu, portretas
tegu visų partijų atstovai rengia tokias šventes, kokią surengė Tapinas. Labai gražu, kad atvyko Prezidentė, tai kas, kad simpatizuoja ji konservatoriams, juk žmonės valdžią renka. O kad meras neleido Tapinui surengti šventės, tai labai negražiai pasielgė. Nejutau valdininkijos vienybės. O kaip būtų gražu: scenoje Prezidentė, meras kiti svečiai. Dėl postų, karjeros visi į skirtingas puses. Va tau ir vieninga Lietuva.

šiaip

šiaip portretas
tai, kaip šį įvykį Kauno diena vakar nušvietė spausdintinėje versijoje (puslapyje tekstas pateiktas kitaip) tik dar kartą įrodo, kad jie sėdi Makūno kišenėje ir yra visiškai geltonas laikraštis, kuriam normalu rašyti neobjektyviai ir demagogiškai.

geras

geras portretas
jeigu pasakysi ka galvoji garsiai busi prilygintas vatnikams ir tapsi maskoliu draugu nes kritikos valdzia nemegsta dirba tik gerai o ir teta turi tik savo nuomone o kitu net neziuri
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių