Quantcast

Laisvės alėjoje parduota „V. Šustausko būstinė“

Apie šimtą tūkstančių eurų gavo Kauno miesto savivaldybė, pardavusi Laisvės alėjos ir A. Mickevičiaus gatvių kampinio namo antrame aukšte esantį 5 kambarių butą.

Dar visai neseniai juo naudojosi Vytauto Šustausko vadovaujama partija. Patalpos veiklai, kaip ir daugeliui kitų partijų, jai buvo suteiktos nemokamai. Tačiau dabartinės kadencijos miesto taryba nusprendė, kad tokia labdara savivaldybė daugiau negali užsiimti, ir politinės organizacijos turėtų už patalpų nuomą pinigus mokėti į miesto biudžetą. Kai kurios iš partijų tai ir pradėjo daryti, pasirašiusios su savivaldybe patalpų nuomos (o ne panaudos) sutartis, bet kur kas daugiau atvejų, kai patalpų buvo iš viso atsisakyta naudoti politinei veiklai. Todėl šio nekilnojamojo turto savininkė - savivaldybė - galėjo tas patalpas pateikti aukcionams.

Kaip naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, butas Laisvės alėjoje - vienas iš šiuo metu brangesnių objektų, kurį pavyko sėkmingai parduoti. Parduota ir daugiau butų įvairiose miesto vietose bei kitos paskirties patalpų.

Tačiau savivaldybei niekaip nesiseka jau keliolika metų stengiantis atsisakyti jai priklausančios nuosavybės (51 proc. akcijų) su savivalda nesusijusiame objekte - turguje prie Geležinkelio stoties. Įvyko daugybė aukcionų, bet pirkėjas taip ir neatsirado.

ELTA primena, kad iš pradžių mėginta atsikratyti turimų turgaus akcijų, o pastaraisiais metais sutarta su likusiais akcininkais, kad bus parduodami ne „popieriai“, bet konkretus nekilnojamasis turtas - tam pačiam turgui priklausantys nebaigti statyti naujo turgaus pastatai Šiaulių gatvėje.

„Tikimės, kad viskas toje turgaus dalies privatizacijoje pajudės, kai bus apmokestintas automobilių stovėjimas Karaliaus Mindaugo prospekte šalia Šiaulių gatvės. Nebaigta turgaus statyba užima didelius plotus, tai būsimas pirkėjas galės juos kuo racionaliau panaudoti, įsigijęs savivaldybės parduodamą nekilnojamąjį turtą“, - Eltai teigė G. Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
įdomu ar parduotos V.Šustausko partijos bustinės pinigai pateko i miesto biudžetą ? Įdomu kiek V.Matijošaitis pardave to kas dar like buvo.Kiek pats prisistatė parduotuvių Kaune ,kurias nuomuoja.Faktiskai jo buvimas mero poste nieko gero neatnešė Kauno miestui, gatvės remontuoja ,nieko naujo ,jas remontuoti tas ,kuris būtų jo vietoje.Kauno savivaldybėje veikia V.Matijošaičio kompanija ,kuriem miesto gyventojų problemos nesvarbu jie stengiasi susitvarkyti savo ir savų reikalus savivaldybė kaip buvo užrakinta barjerais nuo miesto gyventojų ,taip ir liko.Sažiningi miesto tarnautojai ,neatsiriboja nuo savo rinkėjų,gyventojų.Tokia prieiga pas juos rodo ,kad už tų šlakbaumų kabinetuose netvarka ir yra tai ko bijo kad nepamatytu miesto guventojas.Faktiškai kabinetai tušti,susirinke viename kabinete kavute gere,užkandžiauja.

po kiek siais laikais

po  kiek  siais  laikais   portretas
parduodama Laisve -- Laisves alejoje ,kiek kvadratas kainuoja ar kibirais pilstoma

Kaunietis

Kaunietis portretas
Senoviniame name ,toks butas labai brangus o dar tokioje vietoje garbingoje ,manau jo kaina turėjo būti didesnė.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių