Quantcast

Rekonstruotą Laisvės alėjos dalį darko nudžiūvę augalai

Pernai rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje susodinti augalai atrodo apgailėtinai. Pasirodo, nepasiteisinęs sprendimas laukia permainų.

„Šiuos metus dar teks perkentėti“, – nepagrįstų iliuzijų nepuoselėjo Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Po centrinės gatvės liepomis susodinti augalai nudžiūvę, ne visi susodinti krūmai prigiję. Klombai atrodo neprižiūrėti.

Šalia kitų Kauno miestą puošiančių įdomių gėlynų, Laisvės alėjos apželdinimas primena pradedančio sodininko eksperimentus.

Pasirodo, Laisvės rekonstrukcijos rangovas bendrovė „Autokausta“ įsipareigojusi pasirūpinti ir pasodintais augalais.

Tačiau dalis pernai susodintų augalų nepakėlė šios žiemos. „Idėjos autorius architektas Šarūnas Kiaunė taip pat pripažįsta, kad kai kurios rūšys sunkokai žiemojo“, – nelabai vykusį pasirinkimą kokiais augalais apsodinti Laisvės alėjos liepų paunksnę minėjo R.Savickienė.

Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja patikslino, kad rangovas pažadėjo atsodinti įšalusius krūmelius, tačiau skyriaus specialistų sprendimu rekonstruotos Laisvės alėjos dalies augalus teks keisti.

„Kraštovaizdžio specialistė bendrauja su projekto autoriumi. Jai iškelta užduotis atrinkti augalus, kurie galėtų augti tomis sąlygomis. Sąlygos ne pačios geriausios augalams. Paunksnė miela labai nedaugeliui augalų“, – dėstė R.Savickienė.

Pagal sutartį su rekonstrukcijos rangovais, Kauno savivaldybė turi perimti augalų priežiūrą. Buvo apsižiūrėta, kad perėmus nebus išvengta problemų, todėl tinkamiausių sprendimų ieškoma jau dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigran'ui

Emigran'ui portretas
Belieka tik nustatyti ar esi savivaldybės darbuotojas, ar augalų "verslininkas"? Nes protingi žmonės kasmet nemėto pinigų vienmetėms gėlėms. Vienmetes propaguoja tik tie, kurie finansiškai suinteresuoti kasmet vis iš naujo šluoti į savo kišenes pinigus, jiems daugiametės gėlės siaubą varo. O kauniečiai nori, kad miesto biudžetas nebūtų švaistomas, ar supratai?

Taigi...

Taigi... portretas
Matyt,tie patys savivaldybėje dirbantys ragina miesto gyventojus atsiraitojus rankoves patiems tvarkyti LAISVĖS ALĖJĄ,lyg nebūtų atsakingų ir už tą darbą gaunančių atlyginimus.Teisinamasi,kad per žiemą augalai nušalo,todėl dabar ir džiūsta.Bet juk žiema nebuvo tokia,kad visus augalus sušaldytų.Be to,reikia tinkamus augalus parinkti,kurie ir šaltesnių žiemų neišsigąstų.Svarbiausia-reikia ieškoti pasiteisinimų dėl atmestinų darbų.

Žvelkime giliau

Žvelkime giliau portretas
Mane stebina visas Radetos Savickienės laikotarpis nuo pat pradžios. Ir išdeklaruotas mero reiklumas savo pavaldiniams. Gal tas reiklumas buvo tik atėjus į postą, o prisiėmus savo akiai malonius žmones jau ištirpo? Panašu, kad taip. Ponia Radeta Kauno savivaldybėje primena tik neįgalią specialistę. Neįgalią darbine prasme. Ir abejingą, bet kokiems jos kompetencijos klausimams. Tai teigti pakanka jos atsakymų žurnalistams dėl aplink soborą susodintų užsieninių medžių, dėl miesto želdinių kitose vietose, dabar ir dėl neprižiūrimų augaliukų rekonstruotame kvartale. Taigi, Mere - kur dingo Jūsų principingumas? Ar neatrodo, kad Kaune yra geresnių specialistų nei ši, Jums galimai artima jurbarkietė?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių