Quantcast

Laimės diena sugrįžta į Kauną!

  • Teksto dydis:

Praėjusiais metais pirmąkart Kaune ir Kauno rajone minėta Tarptautinė laimės diena bus švenčiama ir šiemet.

"Laimė – tai galimybė be jokių barjerų būti ir dalytis geromis emocijomis visiems kartu: nepaisant įvairovės, gebėjimų, poreikių, kultūros, socialinės padėties, amžiaus ar lyties", – sakoma "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" išplatintame kvietime organizacijoms ir bendruomenėms jungtis į šventę, kuri vyks jau kovo 20 d.

"Kiekvienas muziejus, biblioteka, mokykla, darželis, būrelis, klubas, senelių namai, kavinė ar turgus, kiemas, laiptinė ar namų bendruomenė – visi esate itin laukiami dalyviai", – tikina "Kaunas 2022" atstovai.

Komanda primena, kad pernai Laimės dieną suorganizuoti padėjo daugiau nei 70 organizacijų ir iniciatyvų, o šventės renginiuose apsilankė daugiau kaip 2,5 tūkst. žmonių. Kurtinančiai laimę paminėjo ir 15 tūkst. krepšinio gerbėjų, "Žalgirio" arenoje matavusių laimės decibelus.

Ką galima padaryti, kad šiemet dalyvių būtų dar daugiau, ir visi tie, kurie nori, turėtų galimybę tapti Laimės dienos dalimi? "Kaunas 2022" kviečia suteikti daugiau prieinamumo tiems, kam mūsų visuomenėje sunkiau pasiekti kultūrinį miesto ir rajono gyvenimą, meno šventoves, viešąsias erdves, transporto priemones, prekybos centrus ir kitas vietas.

"Norime, kad mūsų miesto ir rajono aplinka bent vieną dieną (ir ilgainiui – kasdien) taptų prieinama šeimoms, vaikams, senjorams, žmonėms su negalia ar skirtingais poreikiais, įvairių kultūrų atstovams, artimiems ir nepažįstamiems – visiems", – sako šventės organizatoriai.

Anot jų, būdų ir galimybių dalyvauti šventėje yra įvairių, tereikia atpalaiduoti vaizduotę ir nepamiršti pagalvoti apie prieinamumą. "Skirkite dėmesio tiems, kuriems jo trūksta, suorganizuokite įvykį ir pasirūpinkite jo vertimu į gestų kalbą, surenkite sporto treniruotę ar šokių pamoką, kuri būtų tinkama įvairioms amžiaus grupėms, atverkite kavinės ar restorano duris lankytojams su augintiniais, pasirūpinkite, kad į jūsų renginį ir erdvę būtų galima pakliūti su vežimėliais – duokite laimei kelią!" – raginame atvirame kvietime.

Visi, prisijungsiantys prie Laimės dienos programos, taip pat tie, kurie aktyviai į veiklas neįsitrauks, bet palaikys šventės idėją, šiemet kviečiami pasipuošti specialiu Laimės dienos simboliu – laimo vaisiumi, dar kitaip vadinamu žaliąja citrina. Šis rūgštus, bet aromatingas ir labai sveikas vaisius žaismingai panašus į žodį "laimė". Tegu šis simbolis kovo 20 d. būna matomas visur Kaune ir Kauno rajone bei signalizuoja, kur ieškoti laimės ar ja dalytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Kad šiemet Kaunas būtų dvigubai laimingesnis nei pernai,Žiegždrių psichūškę perkelkite į miesto savivaldybę pas Matjošaitį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių