Quantcast

L. Mažyliui suteiks VDU Garbės profesoriaus regalijas

  • Teksto dydis:

Vasario 15 dieną, minint Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, valstybingumo šimtmetį ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) gimtadienį, vyks iškilmingas Senato posėdis, kurio metu profesoriui Liudui Mažyliui bus įteiktos VDU Humanitarinių mokslų Garbės profesoriaus vardo regalijos.

Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, įvertinimas mokslininkui skirtas už nuopelnus Lietuvos istorijai, Vokietijoje suradus istorinį dokumentą – 1918 m. vasario 16 d. nutarimą dėl nepriklausomos Lietuvos valstybės atstatymo, ilgalaikį mokslinį ir pedagoginį darbą ir universiteto vardo garsinimą.

Šventiniame renginyje VDU didžiojoje salėje dalyvaus bei šventinę kalbą sakys VDU Tarybos pirmininkas prezidentas Valdas Adamkus.

Pasak profesoriaus Liudo Mažylio, Vasario 16-osios akto atsiradimas žmonėms siejasi su džiaugsmingumu, tuo metu regalijų suteikimas kelia labiau rimties, pagarbos kupinas emocijas.

„Taip, išties tai yra labai svarbus momentas – L. Mažylio asmuo atsiduria šalia kitų universiteto Garbės profesorių, kurių nuopelnai Lietuvai ir pasauliui yra be galo svarbūs. Tas lyginamasis kontekstas, kuomet net baugu įvardinti šiuos iškilius žmones, jų nuopelnus bei tyrinėjamas sritis, nuteikia labai įpareigojančiai ir pagarbiai, sukelia pačias rimčiausias emocijas“, – mintimis dalijasi profesorius.

Nutarimas suteikti L. Mažyliui VDU Garbės profesoriaus vardą buvo priimtas dar praėjusių metų birželio mėnesį VDU Senato posėdžio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXL

XXL portretas
Ar neatriedes banga nuo VDA iki VDU. ten giliau pasikapscius irgi rasim......Tik laiko klausimas. Ir tada ar besidziaugsis Mazylis garbes profesoriumi

atsargiai .........

atsargiai ......... portretas
Vilniuje jau dviem VDA profesoriams pareikšti įtarimai ........ o VDA nuo VDU tik raide skiriasi

buvęs kaunietis

buvęs kaunietis portretas
Trys didieji :Mažylis Didysis,Vytautas Didysis ir Universitetas Didysis dabartinėj Lietuvoj.Ir iš visų jų šaipomasi Lietuvoje.Ar ne per daug jų Dideliai Mažujų ant Lietuvos.Kokie protingi buvo senovės valdovai ,turėdami rūmuose juokdarius.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių