Quantcast

KTU inžinerijos licėjus tapo akredituota gimnazija

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universiteto (KTU) inžinerijos licėjus tapo akredituota gimnazija. Tai pirmoji tokio pobūdžio specializuota gimnazija Lietuvoje.

Kauno technologijos universiteto (KTU) inžinerijos licėjus tapo akredituota gimnazija. Tai pirmoji tokio pobūdžio specializuota gimnazija Lietuvoje.

Akreditaciją vykdžiusi švietimo ir mokslo ministro sudaryta ekspertų komisija nustatė, kad KTU inžinerijos licėjus (KTU IL) pasirengęs įgyvendinti specializuoto ugdymo krypties pradinio, pagrindinio ir vidurinio kartu su inžineriniu ugdymu, programas.

Šias programas praėjusiais metais parengė licėjaus administracijos ir mokytojų komanda, konsultuojant KTU, Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) ir Ugdymo plėtotės centrui. Programos jau įregistruotos į ŠMM programų klasifikatorių.

Ministerijai suteikus akreditaciją, Kauno miesto taryba vasario 12 dieną savo sprendimu patvirtino ir naujuosius KTU IL nuostatus.

Pasak licėjaus direktoriaus Dainiaus Žvirdausko, akreditacija, miesto tarybos pritarimas ir programų įregistravimas leido pilnai įteisinti pirmosios Lietuvoje tokio pobūdžio specializuotos gimnazijos veiklą.

„KTU inžinerijos licėjus prilygsta muzikos, menų bei sporto specializuotų gimnazijų tipui, tačiau pas mus  didelis dėmesys bus skiriamas inžinerijos dalykams, mokinių loginio-matematinio ir erdvinio intelekto tipų lavinimui. Džiugu, kad KTU pirmasis Lietuvoje parėmė iniciatyvą steigtis tokio pobūdžio specializuotai gimnazijai“, – pasakojo D. Žvirdauskas.

Šiuo metu paskaitas licėjaus mokiniams veda KTU mokslininkai, mokiniai lankosi Universiteto ir verslo įmonių laboratorijose. Pasak direktoriaus, licėjaus bendruomenė tiki, kad tai mokinius ne tik geriau parengs, bet ir paskatins rinktis universitetines studijas, susijusias su technologijomis, inžinerija, dizainu, architektūra bei menais.

Visų klasių licėjaus mokiniai turi po vieną savaitinę inžinerijos pamoką, o mokytojai įvairių dalykų pamokose iki 25 proc. gali keisti ugdymo turinį orientuojantis į inžinerijos dalykus. Mokiniai kiekvieną trimestrą atlieka įvairius inžinerijos projektus, vėliau juos gina prieš komisiją. Apytikriai 50 proc. popamokinės licėjaus veiklos susiję su technologijomis ir inžinerija.

Licėjuje nuo 1 klasės vedamas privalomas šachmatų užsiėmimas, nuo 4 klasės organizuojamas privalomas programavimo pagrindų užsiėmimas. 5 -10 klasėse mokiniai be privalomų inžinerijos ir informacinių technologijų užsiėmimų gali lankyti robotikos, elektronikos sistemų, dizaino, medijų, projektavimo, biotechnologijų užsiėmimus.

11-12 klasėse privalomi inžinerijos, projektavimo, bei pasirenkamieji biotechnologijų, gamtamokslinių tyrimų, elektronikos sistemų, medijų, inžinerinio dizaino, animacijos, robotikos ir kiti dalykai.  

„Baigiame diegti elektroninio mokinio pažymėjimo sistema, įrengti informacinių technologijų, inžinerijos, dizaino, medijų, robotikos, biotechnologijų, technologijų daugiafunkciniai centrai. Turime vidinį kiemą su lauko klasėmis ir augalininkystės bandymų lauku. Ateityje norėtume rekonstruoti licėjui priklausančius garažus į modernias dizaino ar kūrybinių industrijų laboratorijas“, – ateities planais dalinosi D. Žvirdauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonei

nuomonei portretas
kažką sumaišėte, čia straipsnis ne apie KTU gimnaziją, o apie buvusią Purienų vidurinę...

Nuomone.

  Nuomone. portretas
O direktoriu kuris isteige ir pradirbo ten desimtmecius ismetete kaip muse is barsciu ,galimai del vienos seimos inoriu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių