Quantcast

Krikščioniškųjų gimdymo namų statyba bunda iš komos

  • Teksto dydis:

Finansinė injekcija – beveik 290 tūkst. eurų iš Valstybės investicijų programos suteikia vilties baigti amžiaus statybą miesto centre.

Finansinė injekcija – beveik 290 tūkst. eurų iš Valstybės investicijų programos suteikia vilties baigti amžiaus statybą miesto centre.

Įrengs trečiąjį aukštą

Statybos Kauno centre, Miško gatvėje, jau seniai akis bado ne tik šios medicinos įstaigos klientėms bei darbuotojams, bet ir praeiviams.

Prieš dvi dešimtis metų pradėta statyba gavo amžiaus vardą. Respublikinė Kauno ligoninė, prie kurios buvo prijungti Krikščioniškieji gimdymo namai, šį paveldą bando išjudinti iš mirties taško.

"Už beveik 290 tūkstančius eurų, kuriuos mums iš Valstybės investicijų programos paskyrė Sveikatos apsaugos ministerija, bus visiškai įrengtas pastato trečiasis aukštas. Čia duris atvers septynios motinos ir vaiko palatos, viena – naujagimių intensyvios priežiūros palata ir kitos paskirties patalpos", – pasidžiaugė Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius docentas Linas Vitkus.

Daugiau žalos nei naudos

Tuo, kad lėšos skirtos pagrįstai, įsitikino Respublikinės Kauno ligoninės Akušerijos ir ginekologijos klinikos  Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose apsilankęs ministro pirmininko patarėjas sveikatai Antanas Vinkus.

Svečiui parodyta, kad būtina nedelsiant pabaigti kone 20 metų nesibaigiančius statybų ir remonto darbus šioje gydymo įstaigoje. Dabartinės patalpos negali būti efektyviai panaudojamos ir gydymo įstaigai neteikia jokios finansinės grąžos. Priešingai – neįrengtus plotus šaltuoju metų laikotarpiu reikia šildyti, mokėti kitus pastato išlaikymo mokesčius.

"Apsilankęs Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose mačiau, kaip profesionaliai ir darniai dirba medikai, kiek daug pastangų jie atiduoda savo profesijai ir ypač malonu, kad iš jaunų mamų išgirdau šiltų padėkos žodžių šios įstaigos darbuotojams," – teigė patarėjas Antanas Vinkus.

Įrengus šiuos gimdymo namus bus išplėtota moderni, gimdyvėms ir naujagimiams palanki infrastruktūra.

Dideli planai ateičiai

Respublikinės Kauno ligoninės generalinis direktorius Linas Vitkus aiškino, kad per visuos šiuos 20 metų nebuvo laiku gauta pakankamo finansavimo, projekto vertė padidėjo net keturis kartus.

"Kilo statybos medžiagų kainos, augo pridėtinės vertės mokesčio tarifas, atsirado papildomų priešgaisrinių ir kitų reikalavimų statomiems objektams. Mūsų skaičiavimais, šiuo metu darbams užbaigti reikia pustrečio milijono eurų", – problemas ir jų sprendimo būdus vardijo docentas L.Vitkus.

Jei artimiausiu laiku pavyktų pritraukti šias reikalingas lėšas – tai bene 20 metų trukę darbai būtų užbaigti dar šiemet. Tuomet į Miško g. ketinama perkelti Ginekologijos skyrių, kuris dabar yra Trakų g.

"Atsiras galimybė svarstyti, ką daryti ten. Turime idėjų Trakų g. įrengti senjorų dienos centrą – tokio Kaune dar nėra", –  sumanymais pasidalijo ligoninės vadovas L.Vitkus.

Jis tvirtina, kad Krikščioniškieji gimdymo namai yra reikalingi ir populiarūs: čia gimsta kas šeštas kaunietis. Prieš dešimt metų naujagimiams palankios ligoninės vardą pelniusiuose gimdymo namuose į pasaulį kasmet ateina iki 1000 vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G>

G> portretas
Šaunu..

senjoras

senjoras portretas
Kaune veikai jau kokie penki Dienos centrai, tad reikia daugiau domėtis kas vyksta aplink

SOC DARBUOTOJAS

SOC DARBUOTOJAS portretas
Kaune veikai jau kokie penki Dienos centrai, tad reikia zinoti kas vyksta aplink
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių