Quantcast

Kodėl patvinsta Kauno gatvės?

Po didesnės liūties kai kurios Kauno gatvėse galima skelbti potvynio pavojų, tačiau valdininkai didelių problemų nemato.

Sekmadienį Kauną apie 20 minučių skalavo stiprus lietus. Iš karto po liūties socialiniuose tinkluose kauniečiai pradėjo dalytis užfiksuotais vaizdais, kuriuose matyti visiškai apsemtos ir neišvažiuojamos gatvės. Miestiečiai tikino, kad skendo Vilijampolės, Aleksoto, kai kurios Palemono ir Centro gatvės.

Valdininkai sako, kad žino problemines Kauno gatves, kurios po smarkesnio lietaus tampa sunkiai įveikiamos, tačiau pokyčiai numatomi ne visose vietose. Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis aiškino, kad Jonavos gatvėje, Taikos prospekte, Amaliuose ar kitose gatvėse dažnai lietaus latakai užsikemša nuo sąnašų, tačiau šiose vietose nelabai galima ką nors pakeisti.

"Lietus iš kažkokio miškelio ar nuo šlaito atneša lapų, šakų. Jie užkemša nuotekų sistemas ir gatves pradeda semti. "Kauno vandenys" žino tam tikrus taškus ir ten skuba pirmiausia. Ar greitai bus sutvarkyta, priklauso nuo operatyvaus tarnybų darbo", – aiškino A.Pakalniškis.

Jis atmetė priekaištus, kad miesto gatves ir šaligatvius tiesiog reikėtų dažniau valyti. "Tai nėra lietaus nuotekų sistemų užsikimšimo priežastis. Dažniausiai lietaus nuotekų latakus užkemša nuo šlaito atneštos šiukšlės", – teigė  A.Pakalniškis.

Jis pastebėjo, kad kai kuriuose Kauno mikrorajonuose nėra įrengta lietaus nuotekų sistema, todėl gyventojai dar labiau vargsta. "Yra vietų, tokių kaip Aleksotas, Žaliakalnis, dalis Petrašiūnų, kur neįrengtas tinklas ir neišvystyta lietaus nuotekų sistema. "Kauno vandenys" iš naujo ES finansavimo laikotarpio iki 2020 m. planuoja nemenkus lietaus nuotekų tvarkymo darbus, kai tinklas prasiplės dešimtimis kilometrų", – apie planus kalbėjo specialistas.

A.Pakalniškis pridūrė, kad tai padės išspręsti dabar po lietaus kylančias problemas, tačiau vis tiek gali pasitaikyti atvejų, kai vis tiek užsikimš lietaus latakai. Taip gali atsitikti dėl to, kad kai įrengiama lietaus nuotekų sistema, skaičiuojamas vidutinis kritulių kiekis. Jei būtų imami momentinio lietaus krituliai, tektų kloti didelio diametro vamzdžius, kurie brangiai kainuotų.


Komentaras

Linas Baltrėnas

"Kauno vandenų" generalinis direktorius

Nėra mieste tokių gatvių, kurios nuolat patvintų. Tai priklauso nuo liūties vietos – kur iškrenta daugiausia kritulių. Pagrindinė gatvių patvinimo priežastis – šiukšlės. Kai popieriumi, lapais ar nušienauta žole užkemšamos lietaus nuotekų tinklo šulinių grotos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alius

Alius portretas
Ka jie pliurpia sitie zmones -Pakalniskis ir Kauno vandenu debilai? .Didziaussio eismo gatve - Stulginskio gatve tampa ezeru ,nors tereikia uz 50euru asfalto pakilima patatyti ir vandens srautas bus nukreiptas i kanalizacijas ,bet tik liezuviu mala .Kaip sedejo tie patys prie konservatoriu ir atvirai saipes is gyventoju tai ir toliau jie sedi . O mes gatves gyventojai dar durniai rinkome parasus kad balsuoti uz naujus . Atejo vel tokie patys .

valdininkai didelių problemų nemato

valdininkai didelių problemų nemato portretas
viskas paprasta - jų gatvės nepatvinsta.

todel

todel portretas
Kad smarkiai lyja.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių