Quantcast

Kodėl iš Kauno į Klaipėdą nevažiuoja traukiniai?

„Lietuvos geležinkeliai“ svarsto galimybę atnaujinti maršrutą Kaunas–Klaipėda, sako bendrovės atstovas Vidmantas Gudas. Jo teigimu, tą svarstyti leidžia turimi modernesni traukiniai ir infrastruktūros atnaujinimo darbai.

„Lietuvos geležinkeliai“ svarsto galimybę atnaujinti maršrutą Kaunas–Klaipėda, sako bendrovės atstovas Vidmantas Gudas. Jo teigimu, tą svarstyti leidžia turimi modernesni traukiniai ir infrastruktūros atnaujinimo darbai.

LRT RADIJO klausytoja Angelė iš Kauno, paskambinusi nuomonių telefonu, domėjosi, kodėl iš Kauno į Klaipėdą traukiniu galima nuvažiuoti tik su persėdimu.

„Labai norėčiau sužinoti, kodėl traukinys nevažiuoja iš Kauno į Klaipėdą. Kadaise važiavo, o dabar reikia atvažiuoti į Jonavą arba į Kaišiadoris. Kodėl?“ – klausė Angelė.

Iš tiesų prieš gerą dešimtmetį traukinys maršrutu Kaunas–Klaipėda kursuodavo, tačiau, pasak „Lietuvos geležinkelių“ atstovo Vidmanto Gudo, dėl nepraktiškumo buvo nutrauktas.

„Anksčiau buvo dvi galimybės traukiniu nuvykti iš Kauno į Klaipėdą. Pirmasis traukinys vykdavo tiesioginiu maršrutu, bet bėda buvo ta, kad būdavo labai ilgas kelionės laikas. Kelionė [pirmyn] trukdavo 4,5 val., grįžimas dar ilgiau – net 6,5 val. Jau 2001 metais dėl kelionės trukmės, dėl pastebėjimo, kad mažėja keleivių, šito maršruto buvo atsisakyta.

Kita galimybė keliauti iš Kauno į Klaipėdą būdavo naktį – traukinys važiuodavo iš Vilniaus per Kauną į Klaipėdą. Jis vėlai vakare išvykdavo iš Vilniaus, naktį pasiekdavo Kauną ir anksti ryte atvykdavo į Klaipėdą. Šis maršrutas 2006 metais buvo atšauktas dėl ilgos kelionės trukmės, nepatogumo naktį lipti į traukinį ir dėl to, kad jau buvo nuspręsta naudoti tuos greitesnius traukinius, kurie vyko tarp Vilniaus ir Klaipėdos“, – pasakoja V. Gudas.

Paklaustas, ar ateityje maršrutas Kaunas–Klaipėda negalėtų vėl atsirasti, V. Gudas sako, kad apie tai jau svarstoma.

„Per pastarąjį dešimtmetį traukinių parkas, kurį turi „Lietuvos geležinkeliai“, tapo modernesnis ir yra nuolat atnaujinamas. Taip pat tvarkoma infrastruktūra, keliai, didinamas jų pralaidumas.

[Kadangi dabar] galime pasiūlyti keleiviams komfortiškesnę ir trumpesnę kelionę ir kadangi vykdomi tokie darbai, šiuo metu yra svarstomas variantas atnaujinti būtent maršrutą Kaunas–Klaipėda. Ar ir kada tai įvyks, kol kas sunku pasakyti, bet šis klausimas yra sprendžiamas“, – teigia V. Gudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jes

Jes portretas
Ar ne per ilgai svarstote? Bet jei nestos niekur tai kokia is jo nauda

Jole

Jole portretas
Labai laukiam maršruto Kaunas- Klaipėda.Jau 4 metai sprendžiamas klausimas. Ar tai normalu?

Vyvhgy

Vyvhgy portretas
Tai vaziuokit per siaulius, koks skirtumas? I kauna su autobusu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių